A XXI. kerület kerékpárforgalmi hálózati terve

Csepel.hu

bike-1778717_960_720

Tisztelt Csepeli Polgárok!

A Fenntartható Közlekedésfejlesztés Budapesten elnevezésű pályázatnak köszönhetően a csepeli önkormányzat közel 840 millió forintot fordíthat pályázati forrásból kerékpáros létesítmények fejlesztésére. Hogy olyan fejlesztések készülhessenek, amelyek az itt élők kényelmét szolgálják, most az Önök véleményére vagyunk kíváncsiak.

Kérjük, a lenti kérdőív kitöltésével segítse munkánkat, hogy egy minden tekintetben megfelelő és korszerű terv készülhessen, mellyel elősegíthetjük, hogy a kerékpározás visszakaphassa régi, őt megillető presztízsét.

A kitöltők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A nyertesek nevét a játék lezárultával önkormányzatunk Facebook oldalán tesszük közzé.

Köszönjük, hogy véleményével segíti munkánkat! (Kitöltési határidő: április 30.)

https://goo.gl/forms/1aMS1hI2uCUBFS4B3

Csepel.hu

22 hozzászólás “A XXI. kerület kerékpárforgalmi hálózati terve” bejegyzésre

  1. csak egy hozzászólás szerint:

    Miért nem használják a Nekik készült utat? Milyen minőségű az eddig elkészült kerékpárút Csepelen?

    Többségük a II. Rákóczin, a Gerincúton, a Szabadkikötő úton, továbbá a Rákóczi híd úttestjén közlekedik. “Huzatják” magukat a teherautók mögött.

    Nem vagyok rosszindulatú, de büntetném azokat, akik a meglévő kerékpárúttal párhuzamos autóutakon mennek. Gyakorlatilag a kerékpárutak nagy része csak pénzkidobás.

  2. kerdezo szerint:

    Maximalisan egyetertek az elottem szoloval.

  3. Nagyapó szerint:

    A kerékpárutak tervezésénél első lenne az igények felmérése. Csepelen honnan hová történik a kerékpározás, valamint kik bicikliznek? Nem hiszem, hogy a feneküket az égnek tartó kerékpárosok a meghatározók.
    A legfontosabb, legnagyobb forgalmú, a családi házas övezetek és a „falu” összeköttetése (piac, üzletek, esetleg ügyintézés). Itt a kerekezők nem 1-2 úton, hanem csillagszerűen közlekednek. Természetesen kerülik a föld- és kockaköves utakat.
    Kisebb a kerületek közötti kerékpáros forgalom. Ma, 10 órakor, a HÉV-ről 6 kerékpárost láttam. A Weiss menti kerékpárút a felesleges pénzköltés példája. Sikerült hatalmas – igaz EU-s – pénzt elkölteni. Új töltésen készítettek egy kerékpár-utat az autóforgalom, teherautók, buszok mellett, „kellemes” levegőben (vidéken az úttól 15-20 m-re halad a kerékpárút). Sokkal egyszerűbb, olcsóbb, egészségesebb lett volna a HÉV nyugati oldalán vezetni a kerékutat, de hát elsődleges a pénz elköltése volt (így épült a 60 cm-es kilátó is).
    Nézem a tervezett új utakat. II. Rákóczi, Táncsics Ady. Miért kell a forgalmas utakat szűkíteni? A Kossuthon életveszélyes kerekezni, mert különösen az útszűkületeknél kevés az oldaltávolság (eső idején ott vannak a pocsolyák), valamint ott állnak meg az autók, „halaszthatatlan” rakodási és egyéb ügyeiket intézni.
    Sokkal célszerűbb lenn a házak között, a Pecz F. és Kiss J. atb. utcákon kerekezni (3 helyett 2 út). Az Adyn már van kerékpárút.
    A Csepel-Soroksár közötti gyaloghíd megépítését, egy barátom ötlete alapján, 10 éve javasoltam, remélem megépül (csak ne a 125-ös segédmotorok, a rendszám nélküli kvadok (quad) hídja legyen).
    Nagyon fontos, főleg turisztikai szempontból a Duna parti kerékpárútnak az egész szigeten való végigvezetése.
    Fentieket csak vitaindítónak szántam.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. kerdezo szerint:

    Nagyapo,

    Nem sziktunk egyeterteni egymassal, de most kifejezezzen egyetertek!
    Idokozben kitoltottem a kerdoivet is…

  5. kispajtás szerint:

    A Szabadkikötő utat napi húsz kerékpáros használja oda-vissza, abból tíz biciklis futár.
    A valós igények felmérése nélküli, eszetlen pénzszórás ez a kerékpár út “fejlesztési” projekt.

  6. névkötelező szerint:

    kispajtás, ez a 20 ugye csak hasraütés alapján általad meghatározott adat?

  7. 1Olvasó szerint:

    “Weiss menti kerékpárút a felesleges pénzköltés példája”

    Aki ezt írta, kérem, hogy egy hétköznapi reggel 7h0 és 9h között menjen oda pl. a Corvin csomó utáni zebrához, és ott számolja meg! (ahol repcsik vannak)

  8. kerdezo szerint:

    A jelzett időpontban rendszeresen látok ott kerékpárost, aki átmegy a piroson.
    De a közlekedési kultúra sajnos a béka segge alatt van…

  9. 1Olvasó szerint:

    kerdezo: ebben igazad van, én is rendszeresen látok olyat biciklisekből, de autósból is néha van 1-2…
    A másik oka lehet, hogy sok biciklis azért nem várta meg a zöldet, mert ott a Corvin csomopontnál gomb megnyomása után kb 2 percet kell várni, hogy átváltson zöldre, közben egyik autós forgalom piros, másik meg zöld… Itt lehetne finomítani…

  10. Tóth Gábor szerint:

    Gyalogos és kerékpáros hid(ak) a Kis-Duna fölött. Sokan járunk dolgozni az M0 felé a Leshegyi ipari parkba. Szuper kerékpárút van a Csepeli-úton a Lámpás utcai kereszteződésig … onnan viszont egy nagy forgalmú szűk utcán lehet a legrövidebb úton eljutni az M0 felé. életveszélyes… Ott nagyon kellene a kerékpárút folytatása… (megjegyzem, még járda sincs arrafelé)

  11. kispajtás szerint:

    névkötelező:
    Annyiban hasraütés, amennyiben az is, hogy a kerékpáros közlekedés messze nem indokolja azokat a hatalmas összegű fejlesztéseket, amiket erre fordítanak.
    Csak az arányok érzékeltetése volt a szándék.
    Viszont én kitaláltam, hogy a jövőben kenuval fogok közlekedni a budapesti vízi utakon, ugyanis azok kihasználtsága és a benne rejlő lehetőségek számomra szimpatikusak.
    Lehet, hogy akadnának követőim is, netán népmozgalommá nőné ki magát Csepelről a belvárosba eljutni a Dunán. Nincs dugó, nincs keresztirányú forgalom és ahogy Grün dr. írta hajdanán, hazajönni még egy halott dakota is képes. 🙂

  12. jocosaurus szerint:

    Vazul néni:

    Igen, az üdülő sor nem rossz, csak annyi a hibája, hogy pocsék rossz az út az M0-ig. Ezen kívül még annyi, hogy kiesik kissé.

    A Rákóczi úti kerékpárút meg a temető és hárosi iskola környékén egy vicc. De van még néhány szakasza, ami olyan, hogy döccenőkkel teletűzdelt, tehát pl. országúti kerékpárosok gyakran inkább az úton mennek.

    Szigetszentmiklós felé tehát valóban gázos eljutni biciklivel. Nem lehetetlen, de nem is ideális.

  13. jocosaurus szerint:

    kispajtás:

    Ezzel szemben a valóság:
    http://www.eco-public.com/ParcPublic/?id=809
    Eszerint 800-900 kerékpárosról van szó naponta, ami nem éppen 20.

  14. jocosaurus szerint:

    csak egy hozzászólás:

    Van 1-2 konkrét oka, amiért egy kerékpáros nem használja az ott lévő bicikliutat. Egyik ok lehet a kereszteződések balesetveszélyessége, másik ok a gyakoribb defektek (ez több év tapasztalata). A gerincút menti kerékpárútnál pl. volt olyan, hogy míg végigmentem azon a 2 km-en, kerekenként 5-6 tüskét szedtem össze. De nyilván üvegszilánk is játszik. Ezen kívül gyakran pocsék a kerékpárutak minősége, mai napig nem értem, sok helyen miért térkövekből rakták ki. Az út sok helyen hullámos, a kereszteződéseknél döccenők. Ha jó egy kerékpárút, akkor használják, mert senkinek nem öröm az út szélén tekerni őt kicentiző teherautók társaságában. Ne legyetek barmok, lássátok a dolgokat kicsit reálisabban.

  15. jocosaurus szerint:

    Egyébként ha valaki megnézi ugyanezen az oldalon, tehát itt:
    http://www.eco-public.com/ParcPublic/?id=809
    Középen rámegy a mérési helyszíneknél, hogy bővebben, aszerint a Weiss Manfréd út az 5. legforgalmasabb Budapesten azon kerékpárutak közül, melyeknél van számláló. Tehát csak ennyire volt értelme.
    Mielőtt megépítették, vagy az úton ment, aki elég bátor, vagy azon a keskeny, pocsék minőségű járdán. Nagyon sok értelme volt a megépítésének, és ezt a számlálási adatok is alátámasztják.

  16. kispajtás szerint:

    jocosaurus:
    Na, ne röhögtessél már… Ha igaz lenne az általad idecitált adat, akkor reggel 7 és este 7 óra között óránként 70 bringásnak kéne feltűnnie, persze ez átlag, a csúcsidőkben kifejezetten zsúfoltnak kéne lennie a csepeli kerékpárútnak.
    De nem ez látszik, néha egy-egy kóbor bringás – nem hiszek a számlálónak, a valóság egészen mást mutat.

  17. kispajtás szerint:

    Főleg, hogy az egyik legforgalmasabbat, a Múzeum körutat nullára hozza… Vicc!!!

  18. jocosaurus szerint:

    kispajtás:

    Tudom, hogy a fideszes hazaáruló komcsi brigád nincsen jó barátságban a tényekkel, de sajnos, ez van. Esetleg kérdezz rá az üzemeltető cégnél, hogy igaz-e, vagy ha nem sajnálod rá az időt, állj jó időben ott egy órát, és számolj. Remélem, megy a számolás tovább, mint 20.

  19. Hozzászóló szerint:

    A Szabadkikötő úton naponta járok kerékpárral (Szent Imre tér – Örs vezér tere viszonylatban).
    Tizenöt-húsz kerékpárost tudok összeszámolni csak azon idő alatt, amíg a Kvassay zsiliptől Csepel központjáig beérek.
    A napi húsz kerékpáros becslése talán a téli mínuszok idején lehet igaz.

  20. lolka szerint:

    Van aki aki a HÉV-ről bámészkodva 10-ó körül 6 bringást látott…-Annak ajánlom reggel 6-8 között ácsorogjon a kikötőn és számoljon…10-körül a kirándulók mozognak nem a munkába járók…A Corvin csomópontot jó lenne valahogy átszervezni közlekedésügyileg, mert nagyon tekervényes az átjutás…(bringával)

  21. Nagyapó szerint:

    Jó lenne, ha nem a jocosaurus-féle szöveg lenne az iránymutató, hanem a jövőbeni megoldásokról lenne szó! Pl. Csepel és Szigethalom (Horthy-liget) között volt/van kerékpárút. Ezt lenne érdemes felújítani a közlekedők részére, vagy a Kis-Duna parton egy utat a túrázók részére? A Kolonics sétányt felvinni a Kvassay hídig? Gondolom másoknak több jut eszükbe, nem csak a fideszezés.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !