Mezei Futás – közel 1200-an futottak Csepelen

Csepel.hu

tbe_8685

Csepel immáron másodjára volt házigazdája a Mezei Futó Budapest- bajnokság fináléjának, ahol a fővárosi általános és középiskolások legjobbjai mérték össze tudásukat.

A korábbi csepeli döntőnek is otthont adó királymajori területen majd 1200-an veselkedtek neki a távoknak és több kerületi diák is kvalifikálta magát az áprilisi országos döntőre.

– Pontosan 1198 induló vett részt a Csepelen rendezett fővárosi finálén, melynek 15% -át adták csepeli iskolák, sőt az általános sulik között elsöprő „hazai” siker született –avatott be a részletekbe Jenei János, a Csepeli Testnevelő Munkaközösség vezetője. A középiskolák közül kerületünket a Jedlik és a Vásárhelyi képviselték. A II. korcsoportos (3. és 4. osztályosok) lányok mezőnyében első lett a Kazinczy, a 3. helyet pedig a Szárcsa iskola csapat szerezte meg. Ugyanebben a korcsoportban a fiúknál 3. lett a Kazinczy, egyéniben pedig Pintér Richárd (Kazinczy) ugyancsak a 3. helyen ért célba. A III. korcsoportos lányok versenye a Kazinczy sikerét hozta, sőt Babinyecz Anna révén egy egyéni második helyet is besöpörtek. A legnagyobb sikert a III. korcsoportos futam hozta kerületünk számára: a Széchenyi iskola az első, a Kazinczy a második, a harmadik pedig a Vermes iskola csapata lett, sőt a 4. helyet a Széchenyi „B” csapat kaparintotta meg, ami nem kis bravúrt jelentett a legnépesebb mezőnyt (187 induló) felvonultató versenyszámban. Ide kívánkozik még, hogy egyéniben Páczai Dávid (Vermes) lett a bajnok.

A IV. korcsoportos (7. és 8. osztály) lányok mezőnyében a Jedlik Ányos Gimnázium csapata (tartalékosan is) a 3. helyen végzett, Horváth Karol (Jedlik) pedig egyéniben szerezte meg a bajnoki címet. A fiúknál egyéniben a harmadik helyen végzett Pataki Gergő (Jedlik), csapatban pedig 2. lett a Karácsony, míg harmadik a Széchenyi Általános Iskola gárdája. Az általános iskolás korosztályban tehát taroltunk, de a középiskolások mezőnyében sem vallottunk szégyent, így egy komplett busznyi diákkal vehetünk majd részt április 11- én a Gödöllőn rendezendő országos döntőn.

A díjak átadásánál segédkezett Morovik Attila alpolgármester.

A szervezésünk ismét közmegelégedésre tett szert, a dicsérő szavaknak se szeri, se száma nem volt, a helyszín és a lebonyolítás ez úttal is csillagos ötösre vizsgázott! Egyes vélemények szerint már- már az országos döntő színvonalával vetekszik a fővárosi rendezvényünk, ami köszönhető Csepel önkormányzatának, a Csepeli Testnevelő Munkaközösségnek és nem utolsó sorban a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesületnek, akikkel közösen 2017- ben is sikerült egy magas színvonalú, tartalmas programot rendezni.

Csepel Öttusa Média

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !