Már a tavaszra készülnek a Városgazda munkatársai

Csepel.info

rendelo_ps_r

Éppen csak kisütött a nap, és emelkedett nulla fok fölé a hőmérséklet, a Csepeli Városgazda munkatársai már a parkokban dolgoznak. Nekik köszönhetően a tavasz ismét virágokkal és más dísznövényekkel köszönti majd a kerület lakosságát – értesült a Csepel.info.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, többek között 400 tő rózsát ültettek el a rendelőintézet körül a Városgazda munkatársai. Petőfi Sándor szobra mellett a róla elnevezett tűzpiros rózsafajta fog tavasszal új színt vinni a kerület látképébe.

petofi_sandor_02_poly

A “Petőfi Sándor emlékére” nevű rózsafajta az alacsony polyantha rózsák közé tartozik, 30-40 centiméter magasra nő, és őszig nyílnak tűzpiros virágai. További képeket itt nézhetnek meg róla.

2010 ősze óta először a nagyobb közterületek, parkok és természetvédelmi területek újultak meg. Az elmúlt években már az utak melletti zöldterületek is kivirágoztak, a csepeliek pedig még otthonaikba is vihettek virágokat. 2017 tavaszán így virágoznak ki ismét, immár szokás szerint a csepeli közterületek. Petőfi rózsáit a szomszéd kerületből, Budafok-Tétényről hozták.

Csepel.info

 

3 hozzászólás “Már a tavaszra készülnek a Városgazda munkatársai” bejegyzésre

  1. Varga Gábor Vilmos szerint:

    Bizonyára már mindenki nagyon várja a tavaszt és azt a lehetőséget hogy a saját lakó környezetében csinosíthassa előkertjét háza, lakása környékét. E munkálatok nagy részét a virágos kertek és ágyások újboli rendbe hozatala és szépítése képezi. Jó lenne ebből az új rózya fajtából is kapni, vagy valamilyen formában hozzá jutni! gondolom pénzért is sokan vennének belőle.!

  2. lolka szerint:

    A lakótelepeken van sok jobb érzésű ember akik a környezetüket szívesen rendben tartják. Összeszedik a tavalyi faleveleket, megmetszik a sövényeket, kiszedik a tavalyi növényeket stb…De nem tudnak mit kezdeni ezekkel a hulladékokkal. Tudom lehet vásárolni zsákokat, de ne essünk túlzásokba. Valami megoldás kéne az elszállításra…(ha esetleg van a felvetésem tárgytalan) és szívesen olvasnék a megoldásokról…

  3. kispajtás szerint:

    Várhatjuk a tavaszt, csinosíthatjuk a környezetünket, de cseszhetjük, ha a kutyások meg tönkre vágják a játszótér melletti parkot (fotó a szerkesztőségben).

Itt lehet hozzászólni !