Élő Színházi Irodalom: 2017-ben tovább folytatódik a Gór Nagy Mária Színitanoda előadás-sorozata

Csepel.hu

tbe_6366

A Gór Nagy Mária Színitanoda növendékeinek színvonalas előadását tekintették meg a Karácsony Sándor Általános Iskola és a Mátyás Király Általános Iskola felső tagozatos tanulói a Nagy Imre ÁMK Színháztermében február 27-én. Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című elbeszélő költeményét komikus színjátszásban adták elő az ifjú színészjelöltek.

A csepeli önkormányzat és a KLIK közös projektje évek óta sikeres. A növendékek először 2013-ban debütáltak az ÁMK sportcsarnokában a „Csak a haza legyen nagy és szabad” című dramatikus játékukkal.

Az önkormányzat támogatásával 2017-ben tovább folytatódik a GNM Színitanoda Élő Színházi Irodalom című programja. Ennek célja a Nemzeti Alaptantervhez igazodva az általános és középiskolás diákok irodalmi, kommunikációs és színházi ismereteinek bővítése. Az élő színdarabok iskolai környezetben való bemutatása az oktatásban kötelező tananyagként megjelenő klasszikus irodalmi művek jobb értelmezhetőségét segítik elő.

Szurdi Miklós, a tanoda volt rendezője új társulatával kilenc előadást tart majd az ÁMK-ban. A bemutatásra kerülő 56 csepp vér című musical, Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde, valamint az Arany-balladák várhatóan nagy élményt nyújtanak a csepeli iskolásoknak.

 

Antal Zsuzsa

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !