Toalett is lesz a felújított Kis-Duna parton

Csepel.hu

kisdunapart

Tavasszal folytatódik a csepeli Kis-Duna part felújítása, megszépítése. A parti sétányt egészen a Daru dombig építi ki az önkormányzat.  A komp mellett toalett is lesz, itt tartott hétfőn bejárást a polgármester – értesült a Csepel.hu.

A rendszerváltás után lassan lepusztuló csepeli Kis-Duna part felújítása 2011 tavaszán kezdődött a Daru domb és környékének megtisztításával, rendbetételével. Azóta a Daru domb környéke több lépcsőben újult meg – ez idén is folytatódik -, de a Nádfedeles csárdától is vadonatúj lámpasort épített ki az önkormányzat. Az elmúlt hónapokban megújultak Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont épületei, és egy új focipályát is kiépítettek a Szent István úti buszfordulónál.

2016. február 22-én tartott a komp környékén bejárást Borbély Lénárd polgármester, ahol az új toalettről, és a felújításra kerülő ösvényről egyeztetett a tervező és kivitelező önkormányzati cégekkel. Mivel a tervek szerint hamarosan a Pusoma vendéglő előtti játszótér is megújul, különösen nagy szükség lesz egy ilyen létesítményre.

A csepeli önkormányzat azonban nem csak a Kis-Duna partra koncentrált a közterületek rendbetételekor, hiszen az elmúlt években az Akácfa utcai Kiserdőt szeméttelepből parkerdővé sikerült varázsolni, és a Tamariska domb is kerületünk ékességévé vált. Ezen túl megújult a Petőfi tér, a Szent Imre tér, a Csepeli Városgazda pedig számos virágágyást alakított ki az utak mentén.

Csepel.hu

35 hozzászólás “Toalett is lesz a felújított Kis-Duna parton” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    A volt napközistábor megújulása mikorra várható, mert tavaly nyáron jártam arra és bizony valami elkeserítő látványt nyújtott!

  2. admin szerint:

    A volt Napközis tábort eladta, kiárusította az MSZP-s vezetés. Helyére az MSZP-s vezetés alatt hatszintes lakóparkot szántak.

    http://csepel.info/?attachment_id=76

  3. genovéva szerint:

    És azt lehet tudni, hogy kinek a tulajdona lett? Valakin csak számon lehet kérni, hogy MOST hogy néz ki…

  4. TenkA szerint:

    “Tamariska domb is kerületünk ékességévé vált”

    Na hagyjuk már… Természetvédelmi öngól az egész. De mindegy ez kell a dolgozóknak!

    Remélem azért a Kis-Duna part élővilágából marad valami az utókornak.

  5. Isti szerint:

    Tamariska domb? Tiszta Big-Brother! Kb. 8 kamera van telepítve a dombra! Nagyon gáz lett így 🙁

  6. admin szerint:

    Isti!

    A rongálások miatt van. De aki nem rongálni akarja a környezetet, azt máshol sem zavarja.

    http://csepel.info/?p=31952

  7. én szerint:

    Maradjunk azért annyiban, hogy nem a teljes napközis tábort kótyavetyélték el az elődök.
    Szerencsére!

  8. Betke szerint:

    Az mszp-s vezetésnek 6 éve vége, gondolom “tudjuk” ki akart. 6 szintes lakóparkot?

  9. helyi szerint:

    Nocsak, Borbélyra végre rájött a szapora? Eddig is illett volna illemhelyet nyitni oda ahol a családok meg a pecások nap mint nap járnak. Ezt máshol hírverés nélkül megcsinálják.

  10. Nagyapó szerint:

    Nem Borbélyra jött a szapora, hanem megunta, hogy helyi félék összepiszkítják a területet.
    Mi a valószínűsége, kire jön jobban a szükség, aki fél órát sétál/fut, vagy aki egész nap/ éjszaka ül a parton?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Tarjányi László szerint:

    VOLT EGY POTTYANTÓS A PARKBAN KÉT FÜLKÉVEL! Csak évekkel ezelőtt elbontották, mert egy ember beült oda a dolgát végezni kb. novemberben, s megtalálták következő májusban! A szag miatt valaki benézett oda, hát egy hathónapos hulla ült ott!

  12. Nagyapó szerint:

    Az időskor átka, hogy emlékszik a múltra. Emlékszem arra, amikor a Tamariska domb lánykori neve Községi domb volt. Emlékszem, amikor vízágyúkkal mosatták ki a légópince helyét. Emlékszem amikor motorosok/quadosok terepeztek. Valamint látom most hogyan néz ki.
    Tudom a fő baj a kereszt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. TenkA szerint:

    Nagyapó

    Köszönhető részben a helyi civileknek. Ezt se feledjük!

    Ami meg azóta megy természetvédelem címén, azt meg inkább hagyjuk.

  14. Tarjányi László szerint:

    Lesz budi a Soroksári Révnél! Dolgozik a fideszes városvezetés, ez igen! 😛

  15. GONDOLKODÓ! szerint:

    Csepel fejlesztésében, csepegtetett technológia, Erről már a közelmúltban írtam.
    Vagyis miért nem fejlődik látványosabban Csepel?
    A mai napon adott át a Kormány nevében ME.-k Szekszárdnak egy tekintélyes összeget.

  16. Tarjányi László szerint:

    Visszakapták a 60 milliós költségvetéssel tervezett, de 120 milliósan kiszámlázott óvodafelújításnál keletkezett “NYERESÉGET”? 😉

  17. öregedöbandi szerint:

    Tarjányi.Ha csendben maradnál ,akkor nem adtál volna magadról képet,hogy mennyire elvagy maradva,még mindég csak a” budit” ismerd.A Duna partra,mint írták” toalettet

    2

  18. felix szerint:

    Bukás után N.SZ. lesz a vécés néni.
    Jó gondoskodni a jövőről.

  19. Csepel H.E. szerint:

    Tisztelt Polgármester Úr!
    Továbbra is szeretnénk Önnel személyesen találkozni, bár fogadóórán személyesen nem tudott betegség miatt fogadni minket. A Csepel Horgász Egyesületnek 1400 felnőtt tagja és kb. 350 gyerek és ifjúsági tagja van. Kérjük, hogy a csepeli horgász versenypályát továbbra is gépkocsival megközelítve használhassák. A horgásztanya és a komp közötti szakaszról már lemondtunk. Családosok, idős nyugdíjasok, középkorúak, versenyzők és rokkantak kedvenc partszakasza volt, amíg az Önkormányzat sorompókkal le nem zárta a versenypályát. Most naponta 10-12 kocogó és kutya sétáltató használja a területet. A közelben biztonságos parkolót Ön sem tudna mutatni. Kérjük hallgasson meg minket.

  20. Tarjányi László szerint:

    Uraim! Önök már akkor is horgásztak, amikor Magyarországon magángépkocsit jószerével senki nem tarthatott! Akkor el tudták vinni a felszerelésüket kerékpáron?

    Kilobbizták hogy a hivatásos halászok az Állam tulajdonában levő élő vízfolyásokon nem halászhatnak, ezzel megfosztották a többi honfitársukat attól hogy természetes vízben élő halat vásárolhassanak és ehessenek! Tönkretettek többszáz családot, amely abból élt! Hát legyenek hálásak Orbánnak és bandájának és ne követelőzzenek!

    A lakosság ellenszevét meg köszönjék meg a mutogatós tagtársuknak! Rendszeresen látom a piaci húsoscsarnok melletti ivónál sörözgetni, de nem szólok be neki!

  21. Tarjányi László szerint:

    Öregedőbandi! Történetesen ismertem azt az embert, aki holtan félévig ült a parti budiban a Soroksári révnél! A pottyantós másik neve a budi! Kérdezem én, ki fogja felügyelni egy mai igényeknek megfelelő vízöblítéses toalett biztonságát? Talán az a cég, amelyik zárja a játszótereket? És majd pénzt kérnek a használatért, s akinél nincs pénz, az továbbra is piszkítson a parkban?

  22. TenkA szerint:

    Remélhetőleg zárt rendszerű lesz a WC nem szennyezve a vizet.

  23. én szerint:

    Tarjányi!

    Már többször kifejezte ellenszenvét a horgászokkal szemben, ezt természetesen jogában áll.
    Arra azért felhívnám a figyelmét, hogy a mutogatós ember nem csepeli így biztosan nem őt látja ott.
    Talán nagyapóval keverheti össze. 😀

  24. Tarjányi László szerint:

    Uraim! Én mindenkivel szemben kifejezem az ellenszenvem, aki többletjogokra tart igényt! A horgászok pedig arra tartanak igényt!

    Én a horgászatot úgy szabályoznám, hogy a fogott halat vagy visszadobja mérlegelés után vagy leadja a megfelelő állami gyűjtőhelyen! Ahonnan értékesítésre kerülne, s a megállapított áron bárki megvásárolhatná, akár az a horgász is aki FOGTA! Ugyanígy a halászok által fogott hal is államilag ellenőrzött módon kerülne forgalomba! Az élővizek az ÁLLAM tulajdonát képezik, a benne élő halak állami szúnyoglárván növekednek, így azok is állami tulajdonok! Senki nem viheti haza INGYEN! S mindenkinek EGYENLŐ LEHETŐSÉGET kell biztosítani a halhoz jutáshoz, ugyanis MI ÁLLAMPOLGÁROK MAGUNK VAGYUNK AZ ÁLLAM!

    A horgászbérlet a sportlehetőség ára! Akárcsak a teniszbérlet! Ott sem viheti haza senki sem a pályát! Ahogy már írtam, a színházjegy az előadás megnézésére jogosít, AKI A PRIMADONNÁT HAZA AKARJA VINNI, AZÉRT KÜLÖN KELL FIZETNI! 😉
    Tisztelettel üdvözlöm azokat a horgászokat akik sportból üzik ezt a tevékenységet, s nem azért hogy ingyenhallal tömjék meg a saját és a családjuk bendőjét!
    Dixi, Tarjányi László.

  25. én szerint:

    Szeretném ha kifejezné véleményét a vadászattal kapcsolatban is.

  26. Tarjányi László szerint:

    A vadászatnál a vadhúst mindig is le kellett adni! Azt árulják az üzletekben, s azt exportálta az arra kijelölt vállalat! A vadászat mindig is állami monopólium volt, a vadásztársaságok gazdálkodási joga korlátozott, összhangba kellett hozni a földtulajdonosok és az ÁLLAM érdekeivel! Ezt kellene tenni a halászattal/horgászattal is!

    Persze lehet tenyészteni fácánt is mesterségesen is, meg halat is halastóban. Az viszont gazdasági indítékú és nem sportcélú!

    Persze én a vadászokat sem kedvelem, nem azért mert ne lenne szabályozva a vadászati tevékenység! Nem tartom egyenlő esélyűnek a puskával felszerelt vadászt és a vadat!
    Vagy adjanak puskát a vaddisznónak, vagy egy szál íjjal vagy egy szál lándzsával álljon ki egymaga egy vadkan ellen! Győzzön a jobbik! 😀

  27. kispajtás szerint:

    Csepel új utakon – lesz budi a kis-Duna parton… beszarás! 😀
    Végül is legyünk rá büszkék a 21.században!
    Nem csodálnám, ha ezekre a hírekre az országos sajtó is felkapná a fejét – Csepel olimpiát és budit álmodik (forrás: Csepel.info)

  28. öregedöbandi szerint:

    Kispajtás!Véletlenül nem a Tarjányi fia vagy?Miből gondolom?Mert azt mondja a közmondás,hogy”alma nem esik messze a fájától”Ugyan is ő is te is ott ragadtatok a” budi” szó nál,semmit sem fejlődtetek,képezzétek magatokat mert nagyon lemaradtatok.Lehet,hogy számotokra újat mondok, nem” budi”V.C.esetleg Toalett.” A jó pap is holtig tanul,mégis bután hal meg”.Úgy látom tik is.

  29. kispajtás szerint:

    Kedves öregedöbandi!
    Ha már nekiálltál kekeckedni… először is nem V.C. hanem WC – az angol “water closet” kifejezés kezdőbetűből. Szó szerinti fordításban vizes fülkét jelent, de a vízöblítéses rendszerű szarófülkét érti mindenki a WC rövidítés alatt. Tehát a pottyantós árnyékszék eleve nem lehetne WC mert nincs bevezetve a víz. A toalett pedig eredetileg öltözetet, ruházatot jelent és mivel a báltermek aulájában lévő nagy tükrök előtt rendezték a hölgyek a ruházatukat, a közelben lévő mellékhelyiségekre is ráragadt ez a kifejezés.
    Szóval kiegyezhetünk egy klozet-ben, ha fogta az agyad a fentebb leírtakat. 🙂
    Hogy mi közöm van a Tarjányi úrhoz? Kérdezd meg tőle 🙂
    De hogy mitől hírértékű egy klotyó felállítása, ezt még most sem tudom felfogni.
    Ha terveznek szalagos avató ünnepséget és a fülke is díszes faragást kap a “házi” fafaragó művész által – akkor már érthető. Az első használó pedig nyilván emléklapot és később szobrot is, mint a vasút első áldozata Angliában, aki lelkesen integetve állt a vasúti síneken, amikor az első gőzmozdony érkezését ünnepelték. Szegény annyira mámoros volt a lelkesedéstől, hogy az érkező mozdony halálra gázolta.

  30. nailtrail szerint:

    De aranyosak ezek a horgászok, azt mondja napi 10-12 futó és kutyasétáltató használja a területet 😀 Negyed óránként van annyi, nem naponta! És tényleg nem értem hogy nem képesek száz métert sétálni a Duna-partig, ahova egyáltalán nem való az autoforgalom.

  31. […] ősze óta először a nagyobb közterületek, parkok és természetvédelmi területek újultak meg. Az elmúlt években már az utak melletti zöldterületek is kivirágoztak, a csepeliek pedig még […]

  32. […] ősze óta először a nagyobb közterületek, parkok és természetvédelmi területek újultak meg. Az elmúlt években már az utak melletti zöldterületek is kivirágoztak, a csepeliek pedig még […]

Itt lehet hozzászólni !