Toalett is lesz a felújított Kis-Duna parton

Csepel.hu

kisdunapart

Tavasszal folytatódik a csepeli Kis-Duna part felújítása, megszépítése. A parti sétányt egészen a Daru dombig építi ki az önkormányzat.  A komp mellett toalett is lesz, itt tartott hétfőn bejárást a polgármester – értesült a Csepel.hu.

A rendszerváltás után lassan lepusztuló csepeli Kis-Duna part felújítása 2011 tavaszán kezdődött a Daru domb és környékének megtisztításával, rendbetételével. Azóta a Daru domb környéke több lépcsőben újult meg – ez idén is folytatódik -, de a Nádfedeles csárdától is vadonatúj lámpasort épített ki az önkormányzat. Az elmúlt hónapokban megújultak Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont épületei, és egy új focipályát is kiépítettek a Szent István úti buszfordulónál.

2016. február 22-én tartott a komp környékén bejárást Borbély Lénárd polgármester, ahol az új toalettről, és a felújításra kerülő ösvényről egyeztetett a tervező és kivitelező önkormányzati cégekkel. Mivel a tervek szerint hamarosan a Pusoma vendéglő előtti játszótér is megújul, különösen nagy szükség lesz egy ilyen létesítményre.

A csepeli önkormányzat azonban nem csak a Kis-Duna partra koncentrált a közterületek rendbetételekor, hiszen az elmúlt években az Akácfa utcai Kiserdőt szeméttelepből parkerdővé sikerült varázsolni, és a Tamariska domb is kerületünk ékességévé vált. Ezen túl megújult a Petőfi tér, a Szent Imre tér, a Csepeli Városgazda pedig számos virágágyást alakított ki az utak mentén.

Csepel.hu

35 hozzászólás “Toalett is lesz a felújított Kis-Duna parton” bejegyzésre

 1. Betke szerint:

  A volt napközistábor megújulása mikorra várható, mert tavaly nyáron jártam arra és bizony valami elkeserítő látványt nyújtott!

 2. admin szerint:

  A volt Napközis tábort eladta, kiárusította az MSZP-s vezetés. Helyére az MSZP-s vezetés alatt hatszintes lakóparkot szántak.

  http://csepel.info/?attachment_id=76

 3. genovéva szerint:

  És azt lehet tudni, hogy kinek a tulajdona lett? Valakin csak számon lehet kérni, hogy MOST hogy néz ki…

 4. TenkA szerint:

  “Tamariska domb is kerületünk ékességévé vált”

  Na hagyjuk már… Természetvédelmi öngól az egész. De mindegy ez kell a dolgozóknak!

  Remélem azért a Kis-Duna part élővilágából marad valami az utókornak.

 5. Isti szerint:

  Tamariska domb? Tiszta Big-Brother! Kb. 8 kamera van telepítve a dombra! Nagyon gáz lett így 🙁

 6. admin szerint:

  Isti!

  A rongálások miatt van. De aki nem rongálni akarja a környezetet, azt máshol sem zavarja.

  http://csepel.info/?p=31952

 7. én szerint:

  Maradjunk azért annyiban, hogy nem a teljes napközis tábort kótyavetyélték el az elődök.
  Szerencsére!

 8. Betke szerint:

  Az mszp-s vezetésnek 6 éve vége, gondolom “tudjuk” ki akart. 6 szintes lakóparkot?

 9. helyi szerint:

  Nocsak, Borbélyra végre rájött a szapora? Eddig is illett volna illemhelyet nyitni oda ahol a családok meg a pecások nap mint nap járnak. Ezt máshol hírverés nélkül megcsinálják.

 10. Nagyapó szerint:

  Nem Borbélyra jött a szapora, hanem megunta, hogy helyi félék összepiszkítják a területet.
  Mi a valószínűsége, kire jön jobban a szükség, aki fél órát sétál/fut, vagy aki egész nap/ éjszaka ül a parton?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 11. Tarjányi László szerint:

  VOLT EGY POTTYANTÓS A PARKBAN KÉT FÜLKÉVEL! Csak évekkel ezelőtt elbontották, mert egy ember beült oda a dolgát végezni kb. novemberben, s megtalálták következő májusban! A szag miatt valaki benézett oda, hát egy hathónapos hulla ült ott!

 12. Nagyapó szerint:

  Az időskor átka, hogy emlékszik a múltra. Emlékszem arra, amikor a Tamariska domb lánykori neve Községi domb volt. Emlékszem, amikor vízágyúkkal mosatták ki a légópince helyét. Emlékszem amikor motorosok/quadosok terepeztek. Valamint látom most hogyan néz ki.
  Tudom a fő baj a kereszt.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 13. TenkA szerint:

  Nagyapó

  Köszönhető részben a helyi civileknek. Ezt se feledjük!

  Ami meg azóta megy természetvédelem címén, azt meg inkább hagyjuk.

 14. Tarjányi László szerint:

  Lesz budi a Soroksári Révnél! Dolgozik a fideszes városvezetés, ez igen! 😛

 15. GONDOLKODÓ! szerint:

  Csepel fejlesztésében, csepegtetett technológia, Erről már a közelmúltban írtam.
  Vagyis miért nem fejlődik látványosabban Csepel?
  A mai napon adott át a Kormány nevében ME.-k Szekszárdnak egy tekintélyes összeget.

 16. Tarjányi László szerint:

  Visszakapták a 60 milliós költségvetéssel tervezett, de 120 milliósan kiszámlázott óvodafelújításnál keletkezett “NYERESÉGET”? 😉

 17. öregedöbandi szerint:

  Tarjányi.Ha csendben maradnál ,akkor nem adtál volna magadról képet,hogy mennyire elvagy maradva,még mindég csak a” budit” ismerd.A Duna partra,mint írták” toalettet

  2

 18. felix szerint:

  Bukás után N.SZ. lesz a vécés néni.
  Jó gondoskodni a jövőről.

 19. Csepel H.E. szerint:

  Tisztelt Polgármester Úr!
  Továbbra is szeretnénk Önnel személyesen találkozni, bár fogadóórán személyesen nem tudott betegség miatt fogadni minket. A Csepel Horgász Egyesületnek 1400 felnőtt tagja és kb. 350 gyerek és ifjúsági tagja van. Kérjük, hogy a csepeli horgász versenypályát továbbra is gépkocsival megközelítve használhassák. A horgásztanya és a komp közötti szakaszról már lemondtunk. Családosok, idős nyugdíjasok, középkorúak, versenyzők és rokkantak kedvenc partszakasza volt, amíg az Önkormányzat sorompókkal le nem zárta a versenypályát. Most naponta 10-12 kocogó és kutya sétáltató használja a területet. A közelben biztonságos parkolót Ön sem tudna mutatni. Kérjük hallgasson meg minket.

 20. Tarjányi László szerint:

  Uraim! Önök már akkor is horgásztak, amikor Magyarországon magángépkocsit jószerével senki nem tarthatott! Akkor el tudták vinni a felszerelésüket kerékpáron?

  Kilobbizták hogy a hivatásos halászok az Állam tulajdonában levő élő vízfolyásokon nem halászhatnak, ezzel megfosztották a többi honfitársukat attól hogy természetes vízben élő halat vásárolhassanak és ehessenek! Tönkretettek többszáz családot, amely abból élt! Hát legyenek hálásak Orbánnak és bandájának és ne követelőzzenek!

  A lakosság ellenszevét meg köszönjék meg a mutogatós tagtársuknak! Rendszeresen látom a piaci húsoscsarnok melletti ivónál sörözgetni, de nem szólok be neki!

 21. Tarjányi László szerint:

  Öregedőbandi! Történetesen ismertem azt az embert, aki holtan félévig ült a parti budiban a Soroksári révnél! A pottyantós másik neve a budi! Kérdezem én, ki fogja felügyelni egy mai igényeknek megfelelő vízöblítéses toalett biztonságát? Talán az a cég, amelyik zárja a játszótereket? És majd pénzt kérnek a használatért, s akinél nincs pénz, az továbbra is piszkítson a parkban?

 22. TenkA szerint:

  Remélhetőleg zárt rendszerű lesz a WC nem szennyezve a vizet.

 23. én szerint:

  Tarjányi!

  Már többször kifejezte ellenszenvét a horgászokkal szemben, ezt természetesen jogában áll.
  Arra azért felhívnám a figyelmét, hogy a mutogatós ember nem csepeli így biztosan nem őt látja ott.
  Talán nagyapóval keverheti össze. 😀

 24. Tarjányi László szerint:

  Uraim! Én mindenkivel szemben kifejezem az ellenszenvem, aki többletjogokra tart igényt! A horgászok pedig arra tartanak igényt!

  Én a horgászatot úgy szabályoznám, hogy a fogott halat vagy visszadobja mérlegelés után vagy leadja a megfelelő állami gyűjtőhelyen! Ahonnan értékesítésre kerülne, s a megállapított áron bárki megvásárolhatná, akár az a horgász is aki FOGTA! Ugyanígy a halászok által fogott hal is államilag ellenőrzött módon kerülne forgalomba! Az élővizek az ÁLLAM tulajdonát képezik, a benne élő halak állami szúnyoglárván növekednek, így azok is állami tulajdonok! Senki nem viheti haza INGYEN! S mindenkinek EGYENLŐ LEHETŐSÉGET kell biztosítani a halhoz jutáshoz, ugyanis MI ÁLLAMPOLGÁROK MAGUNK VAGYUNK AZ ÁLLAM!

  A horgászbérlet a sportlehetőség ára! Akárcsak a teniszbérlet! Ott sem viheti haza senki sem a pályát! Ahogy már írtam, a színházjegy az előadás megnézésére jogosít, AKI A PRIMADONNÁT HAZA AKARJA VINNI, AZÉRT KÜLÖN KELL FIZETNI! 😉
  Tisztelettel üdvözlöm azokat a horgászokat akik sportból üzik ezt a tevékenységet, s nem azért hogy ingyenhallal tömjék meg a saját és a családjuk bendőjét!
  Dixi, Tarjányi László.

 25. én szerint:

  Szeretném ha kifejezné véleményét a vadászattal kapcsolatban is.

 26. Tarjányi László szerint:

  A vadászatnál a vadhúst mindig is le kellett adni! Azt árulják az üzletekben, s azt exportálta az arra kijelölt vállalat! A vadászat mindig is állami monopólium volt, a vadásztársaságok gazdálkodási joga korlátozott, összhangba kellett hozni a földtulajdonosok és az ÁLLAM érdekeivel! Ezt kellene tenni a halászattal/horgászattal is!

  Persze lehet tenyészteni fácánt is mesterségesen is, meg halat is halastóban. Az viszont gazdasági indítékú és nem sportcélú!

  Persze én a vadászokat sem kedvelem, nem azért mert ne lenne szabályozva a vadászati tevékenység! Nem tartom egyenlő esélyűnek a puskával felszerelt vadászt és a vadat!
  Vagy adjanak puskát a vaddisznónak, vagy egy szál íjjal vagy egy szál lándzsával álljon ki egymaga egy vadkan ellen! Győzzön a jobbik! 😀

 27. kispajtás szerint:

  Csepel új utakon – lesz budi a kis-Duna parton… beszarás! 😀
  Végül is legyünk rá büszkék a 21.században!
  Nem csodálnám, ha ezekre a hírekre az országos sajtó is felkapná a fejét – Csepel olimpiát és budit álmodik (forrás: Csepel.info)

 28. öregedöbandi szerint:

  Kispajtás!Véletlenül nem a Tarjányi fia vagy?Miből gondolom?Mert azt mondja a közmondás,hogy”alma nem esik messze a fájától”Ugyan is ő is te is ott ragadtatok a” budi” szó nál,semmit sem fejlődtetek,képezzétek magatokat mert nagyon lemaradtatok.Lehet,hogy számotokra újat mondok, nem” budi”V.C.esetleg Toalett.” A jó pap is holtig tanul,mégis bután hal meg”.Úgy látom tik is.

 29. kispajtás szerint:

  Kedves öregedöbandi!
  Ha már nekiálltál kekeckedni… először is nem V.C. hanem WC – az angol “water closet” kifejezés kezdőbetűből. Szó szerinti fordításban vizes fülkét jelent, de a vízöblítéses rendszerű szarófülkét érti mindenki a WC rövidítés alatt. Tehát a pottyantós árnyékszék eleve nem lehetne WC mert nincs bevezetve a víz. A toalett pedig eredetileg öltözetet, ruházatot jelent és mivel a báltermek aulájában lévő nagy tükrök előtt rendezték a hölgyek a ruházatukat, a közelben lévő mellékhelyiségekre is ráragadt ez a kifejezés.
  Szóval kiegyezhetünk egy klozet-ben, ha fogta az agyad a fentebb leírtakat. 🙂
  Hogy mi közöm van a Tarjányi úrhoz? Kérdezd meg tőle 🙂
  De hogy mitől hírértékű egy klotyó felállítása, ezt még most sem tudom felfogni.
  Ha terveznek szalagos avató ünnepséget és a fülke is díszes faragást kap a “házi” fafaragó művész által – akkor már érthető. Az első használó pedig nyilván emléklapot és később szobrot is, mint a vasút első áldozata Angliában, aki lelkesen integetve állt a vasúti síneken, amikor az első gőzmozdony érkezését ünnepelték. Szegény annyira mámoros volt a lelkesedéstől, hogy az érkező mozdony halálra gázolta.

 30. nailtrail szerint:

  De aranyosak ezek a horgászok, azt mondja napi 10-12 futó és kutyasétáltató használja a területet 😀 Negyed óránként van annyi, nem naponta! És tényleg nem értem hogy nem képesek száz métert sétálni a Duna-partig, ahova egyáltalán nem való az autoforgalom.

 31. […] ősze óta először a nagyobb közterületek, parkok és természetvédelmi területek újultak meg. Az elmúlt években már az utak melletti zöldterületek is kivirágoztak, a csepeliek pedig még […]

 32. […] ősze óta először a nagyobb közterületek, parkok és természetvédelmi területek újultak meg. Az elmúlt években már az utak melletti zöldterületek is kivirágoztak, a csepeliek pedig még […]

Itt lehet hozzászólni !