Tarlós István: Nemzeti ügyből pártügyet kreált a baloldal az olimpia kapcsán

888

Tarlós: Nemzeti ügyből pártügyet kreált a baloldal az olimpia kapcsán

A főpolgármester azt mondta: az olimpia ügyében nemzeti egyetértés volt. Valakik elárulták saját magukat, mert másfél évvel ezelőtt “két kézzel megszavazták az olimpia rendezését”, de most hangosan tiltakoznak.

Amikor Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármester 2004-ben összehívott egy értekezletet, a liberálisok, a szocialisták és az összes kerületi polgármester támogatta az olimpiát – emlékeztetett Tarlós István.

A baloldali ellenzék 13 évig ugyanazt mondta az olimpiáról, és most hirtelen egy-két hónap leforgása alatt elkezdték ennek ellenkezőjét mondani. Nemzeti ügyből pártügyet kreáltak” – fogalmazott.

Tarlós István közölte, pénteken két órán keresztül tárgyaltak Orbán Viktor miniszterelnökkel, és zömében az olimpiáról beszéltek. A főpolgármester a “legérdekesebbnek” azt nevezte, hogy a kormányfő cáfolta azokat a sajtóhíreket, hogy ő a fideszeseket visszavonulásra, tartózkodásra szólította volna fel, hogy a főváros csináljon, amit akar”.

Orbán Viktor biztosította arról, hogy ő ilyet nem mondott és nem is gondol – tette hozzá.

Tarlós István elmondta, megállapodtak abban, hogy jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is külön-külön alaposan megvitatja az előállt helyzetet. Ezt követően, legkésőbb csütörtökön újra találkoznak, és akkor eldöntik, melyek a további – “etikai és praktikus alapon is kívánatos” – lépések az olimpia ügyében.

A főpolgármester kijelentette: továbbra is fenntartja, hogy elképzelhető lehet egy olyan lépés, hogy visszavonják az olimpiai pályázatot. Még akkor is, ha ez a Momentum Mozgalomnak nem tetszik – tette hozzá.

Tarlós István felvetette azt is: ha a főváros, a Magyar Olimpiai Bizottság és a kormány lemondana az olimpia rendezési jogáról, akkor teljesülne a Momentum kívánsága, ha meg nekik ez nem tetszik, akkor az bizonyosodik be, hogy alapjában ez a népszavazási kezdeményezés nem az olimpiáról szól.

A főpolgármester kitért arra is, hogy azoknak, akik az olimpiával kapcsolatban fenntartásokat fogalmaztak meg, módjában állt volna egy vagy akár másfél évvel ezelőtt elkezdeni az aláírásgyűjtést.

Tarlós István hangsúlyozta, hogy Budapest mindenképpen nyerne az olimpiával. Megjegyezte azt is, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a szponzorok is “óriási” pénzeket adnak az olimpia rendezéséhez.

A népszavazás kapcsán főpolgármester elmondta azt is, hogy a népakaratot tudomásul veszi, és neki “elég sokat mond” a 266 ezer aláírás, amelyet a népszavazás kiírásáért gyűjtöttek össze.

Forrás: 888

14 hozzászólás “Tarlós István: Nemzeti ügyből pártügyet kreált a baloldal az olimpia kapcsán” bejegyzésre

  1. krapulax is back again szerint:

    azért ez is nemzeti ügy:

    http://index.hu/gazdasag/2016/12/28/budapesti_olimpia_kommunikacio_kuna_tibor_orosz_pal_human_telex_mindshare_mediaugynokseg/

    ugye így érthető miért köpködi mindenki az olimpia elvetélt ötletét (1:10-hez adták a fogadóirodák a magyar rendezés esélyét. egy vagon pénzt szórtak a semmibe.)

  2. krapulax is back again szerint:

    900 milliót már eltapsolt a buzi kokófejű orosz.

  3. krapulax is back again szerint:

    írtsák ki maguk közül a közpénz tolvaj maffiát, és majd akkor megbíznak magukban az emberek, kedves fidesz tagok.

  4. elite1 szerint:

    Érdekes módon eddig sohasem érdekelte őket az ellenzék véleménye.
    Megint mi fizetjük meg a rengeteg eltapsolt pénzt.
    Mi lesz Csepel fejlődésével? Olimpiát akarok, legaláb kérdezzék meg a népet!

  5. jocosaurus szerint:

    Semmi köze pártügyhöz, a józan ész győzelme. Ha Hamburgban megkérdezték az embereket, akkor Budapesten ez lett volna a legkevesebb már fél-egy évvel ez előtt.
    De most, ahelyett, hogy meg mernék kérdezni egyáltalán az embereket, inkább simán csak lefújják. A végcél szempontjából lehet mondani, hogy mindegy, mégis sokan érezhetik úgy joggal, hogy nem számít a szavuk. Népszavazás itt csak arról lehet, ami előzetesen a kormánypártnak győzelemmel kecsegtet.

  6. mandaf szerint:

    Baloldal egy áruló horda, eddig az országot árulta el , most önmagát is!
    Csak így tovább a “megkezdett úton”.
    A Metró maffiától ” Demszky- Medgyessy- Gyurcsányi- Bajnai- BKV” bőven vissza lehet hozni az olimpiára eddig elköltött pénzt. Biztosan marad még lélegeztetőgépre, 4 millió éhező magyar gyermek ellátására és a kórházak várólistáinak megszüntetésére is.

  7. lolka szerint:

    …MEG A GERINCÚTRA IS lassan ellehetne kezdeni befejezni, vagy kel még nyoc év…a szalag vágás divat hamar elmúlt, pedig a vegyes boltban lenne még pertli…fejlődjünk már egy kicsinkét…

  8. Letiltatni szerint:

    Legyen ismét “nemzeti” ügy. Ne rendelkezzenek a pályázatról, a továbbiakban, amíg a népszavazás meg nem történt.

  9. Tóth kati szerint:

    Kommunistával soha nem szabad összefogni,bármikor,bármit és bárkit elárul saját piti érdekeiért.Komcsik inkább azt számolgassátok,mennyibe került a soha meg nem épült kormányzati negyed,vagy mennyit loptatok a négyes metróval.Na,és persze mennyibe is kerül egy népszavazás?
    A Gerincutat tényleg meg kellene már teljes hosszában építeni!

  10. csepelifan szerint:

    Tóth Kati akkor szóljon már a narancsbőrű bagázsnak, hogy fogjanak hozzá az építéshez, mert így nemhogy olimpia, de a Gerincút folytatása sem lesz, ha Német Szilárd és bandája diktálja a tempót! 🙂 Apropó kommunistázás: azzal könnyű lerázni bárkit és bármit, holott ők is Kádár köpönyegéből bújtak elő, ha tetszik, ha nem.

  11. lolka szerint:

    Volt itt egy Németh nevű illető, aki nagyon ügyesen meglovagolta a galvániszapot és ígért nagyon sok mindent…Háros, gerincút, Orion út felülvizsgálata…sok minden megvalósult, főleg mert sok minden a befejezés előtt állt…mindegy “ugródeszkának” nagyon jó volt, de onnan jobban törődhetne a volt “kerületével”…A Szent Imre tér és egy-két játszótér kivételével (na jó panelprogram) nem sok minden történt, pedig tervek voltak…Jó lenne, ha temető hátsó kerítésénél is létesülne egy kapu…ígéret volt az is…Az utaknak is kettő oldala van jobb és bal…egyiken megyünk a másikon jövünk, csak nézőpont kérdése a gerinc a lényeg…

  12. Nagyapó szerint:

    Érdemes olvasni!
    http://magyaridok.hu/belfold/elszant-tamogatokbol-hangos-ellenzok-1421236/

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Tóth kati szerint:

    Hátrább az agarakkal csepelifan!A Gerincutat demszkáj igérte be csepelnek,ha nem válik le Budapestről.Hány éve is,100?Az első szakaszt Németh Szilárd idején építették meg,totmisi minden választáskor kampányolt vele,de egy centit sem épített belőle,sőt az ő nagyeszű ötletük volt a szakaszolás,ami miatt még mindig nincs kész teljes hosszában.Minden pénz kellett demszkájéknak a redvásvnégyes metrojukra.Tudom,hogy a maguk fajtája szeretni a szart másokra kenni,de a Gerincut a libkomcsi vezetés alatt egy centit sem épült,csak igéret maradt,mint annyi más.Ez a vezetés igérte 2014-ben a kampányban,hogy 2019-ig befejezik a Gerincutat,van rá még majdnem két évük.Adjuk meg nekik is az esélyt,ahogy megadtuk demszkájnak is ÖTSZÖR.

Itt lehet hozzászólni !