Elkapták az ál-Hitlert: nagy bajba kerülhet

Index, Csepel.info

elkaptak-az-al-hitlert

Hétfőn este az ausztriai Braunauban elfogták azt a férfit, aki Hitler hasonmásaként tűnt fel a városban. A férfi többször is Adolf Hitler egykori szülőháza előtt pózolt vagy turistákkal fotózkodott. Ez a Moszkvában pózoló ál-Leninekkel ellentétben nagy hiba, a férfi ugyanis akár börtönbe is kerülhet.

Hétfőn este is díszlépésben masírozott fel-alá Hitler szülőháza előtt. A rendőrség 48 órára őrizetbe vette. Az osztrák államügyészség eljárást indított ellene, Ausztriában ugyanis bűncselekménynek számít a nácizmus propagálása és az egykori diktátor dicsőítése. A férfit az osztrák alkotmányvédelmi hivatal is kihallgatja.

Osztrák lapok szerint azonban a bizonyítás nem lesz könnyű. A férfi ugyanis csak jelzésszerűen hasonlít az egykori náci tömeggyilkosra. Bajsza sem tekinthető egy az egyben Hitler-bajusznak, nem visel náci egyenruhát, csak az osztrák népviselet jellegzetes zakóját (amit egyébként alkalmanként Adolf Hitler is hordott).

A magát Harald Hitlernek nevező férfiről egyelőre annyit tudni, hogy 25 éves, és aktív résztvevője az osztrák szélsőjobboldalnak. Tavaly májusban felvonult a menekültellenes Pegida mozgalom egyik tüntetésén. Létrehozott egy szélsőjobbos “törzsasztalt” és egy lapot is kiad, amelyben általában a harmadik világháború eljöveteléről szóló cikkek olvashatók.

Januárban költözött Braunauba, Hitler szülővárosába. Egy barátja azt mesélte róla: teljesen a múltban él. Még egy színjátszókurzust is elvégzett, hogy minél hitelesebben tudja alakítani Hitlert. Egy másik informátor elmondása szerint Harald Hitler általában kedves és veszélytelen, csak a külföldieket nem szereti, a Hitler-mánia pedig egyfajta megszállottsággá vált nála.

A Die Pressének a rendőrség szóvivője azt mondta: a férfi egyértelműen beszámítható, így ha bűnössége bebizonyosodik, nem kerülheti el a felelősségrevonást.

Forrás: Index

4 hozzászólás “Elkapták az ál-Hitlert: nagy bajba kerülhet” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    Idióta.

  2. ZsiványZoli szerint:

    Ha most valakik Rákosi Mátyást vagy akár Péter Gábort kezdenék utánozni,(talán akadna 2 olyan gnóm,aki hasonlít rájuk),nem történne semmi,még figyelmeztetést sem kapnának.

  3. ZsiványZoli szerint:

    Amúgy inkább Maksa Zoltánra hasonlít ez a faszi,mint Hitlerre.

  4. rézfaszú fa szú szerint:

    Még szerencse hogy elkapták, a végén még kirobbantotta volna a 3. vh-t.

Itt lehet hozzászólni !