A baloldali polgármesterek is a 2024-es olimpia mellett állnak

Index, Csepel.info

a-baloldali-polgarmesterek-is

Miközben a balliberális média hatalmas kavarást indított az olimpia ellen, a politikában továbbra is erős fideszes-balliberális-jobbikos támogatása van annak, hogy Budapest rendezhesse a 2024-es olimpiát – derült ki ismét a fővárosi közgyűlés ülésén.

A Fidesz MSZP-s, DK-s, jobbikos szavazatokkal söpörte le az asztalról a budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról szóló javaslatot. Hiába támogatja a NOlimpia aláírásgyűjtését a pártjuk, a baloldali kerületi polgármesterek nem mentek szembe az olimpiai pályázattal. Horváth Csaba és Karácsony Gergely is tartózkodtak, vagyis ők sem fordultak az olimpia ellen. Pártjaik olimpiaellenes aláírásgyűjtése szakértők szerint csak a listák, adatbázisok kibővítéséért indult el.

A 2024-es budapesti olimpiai pályázat végleges helyszíneiről döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A többség el is fogadta a javaslatot, amely szerint például a Kincsem Parkban ideiglenes öttusaközpontot alakítanának ki, a mountainbike-versenyeket pedig nem a Hármashatár-hegyen tartanák meg.

A javaslat elfogadása előtt volt egy figyelemre méltó szavazás, amely nem a helyszíneket érintette, hanem a komplett budapesti olimpiai pályázat visszavonását mondta ki – emelte ki az Index. Az LMP-s Csárdi Antal nyújtotta be a módosítót, amelynek elfogadására nem sok esély volt, hiszen az olimpia mellett kiálló fideszes többség nyilván kapásból leszavazza. A szavazásnál azonban látszott, hogy nemcsak a fideszesek utasítják el az olimpia visszavonását, hanem minden baloldali polgármester. A Reflektor blog ismertette részletesen, hogy a Fidesz mellett még ki szavazott nemmel a visszavonásra, ki tartózkodott és ki nem nyomott gombot. Ők ezzel az olimpia mellett álltak ki:

  • Gajda Péter (MSZP, XIX. kerületi polgármester): nem
  • Szabados Ákos (MSZP által támogatott, XX. kerületi polgármester): nem
  • Tóth József (MSZP, XIII. kerületi polgármester): nem nyomott gombot
  • Hajdu László (DK, XV. kerületi polgármester): nem
  • Geiger Ferenc (Civil szervezetek, XXIII. kerületi polgármester): nem
  • Karácsony Gergely (Párbeszéd, XIV. kerületi polgármester): tartózkodott
  • Horváth Csaba (MSZP): tartózkodott
  • Tokody Marcell (Jobbik): nem

Index, Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !