Leszámolás a DK-ban: MSZP-vel nem lehet különalku

Csepelen mehet tovább a Jobbik-DK együttműködés

Index, Csepel.info

DPGyurcsany

A DK elnöksége a napokban feloszlatta azt a szervezetét, amelyik választási együttműködést kötött az MSZP-vel. A csepeli DK a Jobbiknak ajánlott fel választási alkut, de ezért a helyi szervezetet nem büntették. 

A VI. és VII. kerületi (5. választókerület) DK-soknak az volt a bűnük, hogy helyi megállapodást kötöttek Hunvald Györggyel, holott erre nem volt felhatalmazásuk. Gyurcsány Ferenc és az elnökség ezért feloszlatta az egész 5. választókerületi szervezetet – írta a 24.hu.

“Mély fájdalommal, szomorúsággal és csalódottsággal” vették tudomásul a helyi DK-sok a döntést, legalábbis így kezdődik a körlevél, amelyet a helyi elnök szétküldött a tagoknak. A levélből kiderült, hogy Gyurcsány és az országos elnökség “egyoldalúan, és egyhangú döntéssel” döntött a feloszlatásról.

A DK szóvivője, Gréczy Zsolt azt mondta a 24.hu-nak, hogy a VII. kerületiek óvatlansága volt a feloszlatás oka. A helyiek ugyanis olyan választási együttműködési megállapodást készítettek elő 2019-re az Erzsébetvárosban, amelyre nem volt felhatalmazásuk.

“A DK nem köt megállapodást Hunvald Györggyel”

– mondta Gréczy Zsolt. Mi is megírtuk december végén, hogy Hunvald György egykori szocialista polgármester, aki az ingatlanügyek miatt évekig ült előzetesben, megkezdte a választási felkészülést 2019-re.

Hunvald egy blogbejegyzésében azt írta, hogy

“az országban talán elsőként – együttműködési megállapodást írtunk alá a 2019. évi önkormányzati választásokra készülve. Ennek megfelelően az MSZP és a DK erzsébetvárosi szervezetei közösen készülnek fel a következő választásra.”

A mostani döntés azt jelenti, hogy Hunvaldnak a DK nélkül kell folytatnia a felkészülést.

Csepelen mehet tovább a Jobbik-DK együttműködés

A híradások szerint csak az MSZP-vel kötött különalkura sújtott le pártvezetés ökle. Mint ismert, Horváth Gyula, a DK helyi szervezetének vezetője január elején ajánlott választási együttműködést a csepeli Jobbiknak. A politikus Facebook-oldalán közölt írása szerint a korábban radikálisnak tartott párt a demokratikus értékek felé fordult. A Jobbik ráadásul pont ugyanúgy érdekelt a hatalom megszerzésében, mint a baloldal.

A csepeli Jobbik és a DK kapcsolata eddig is szoros volt. Több közös akciót szerveztek a fideszes vezetés ellen, a MERTANS munkahelyteremtő beruházása és 500 millió forintos fejlesztési felajánlása ellen például Horváth Gyula vezette a jobbikos pártkatonákat.

Index, Csepel.info

3 hozzászólás “Leszámolás a DK-ban: MSZP-vel nem lehet különalku” bejegyzésre

  1. tetudod szerint:

    Enni balf….t egy helyen ?!

  2. ZsiványZoli szerint:

    A Jobbik és a DK simán maga köré gyűjthetné a csalódott “baloldali” és a hitüket vesztett “jobboldali” szavazókat,ha olyan politikába kezdene amely a versenyszférában dolgozók (gyári munkások,kis és középvállalkozások alkalmazottai,vagy akár a kis és mikrovállalkozások) érdekeit képviseli.Ilyen ugyanis a jelenlegi parlamenti pártok között nincs.Parlamenten kívül is csak a Munkáspártnak van ilyen arculata,de őket nem igazán veszi komolyan senki.Közel 2 millió választópolgárról van szó,akiket senki nem képvisel.

  3. paneltomi szerint:

    Tökös gyerek ez a gyurcsány, jól odavágott a kommancsoknak, kár, hogy kevésbé tehetséges politikus. Elqurta.

Itt lehet hozzászólni !