A Momentum pillanata

Vélemény – Ábel Attila

a-kis-gomboc

Új balliberális erőt dobott az új balliberális erőt dobó gép. Meg is jelent rögtön egy régi-új videó, amiben Orbán Hitlerként retteg tőlük. Pedig az “Új Mozgalom” most is a Fidesznek segít majd megnyerni a választást. De ezt ne mondjátok meg nekik, mert még nem tudják.

Éppen négy évvel ezelőtt bukkant fel a semmiből az Együtt 2014. Emlékeztek? Az “Új Mozgalom” új összefogást hirdetett. Persze az ő vezetésükkel, ki máséval. Senki nem kérte fel őket semmire, és senki nem szavazott rájuk. A pénzt sem innen kapták. De az Együtt volt a “soros”. Ezért őket kellett szeretni, bennük kellett bízni. Új messiásként ünnepelte őket a média. Újságírók siserehada leste minden szavukat, és kimagyarázták a baromságaikat.

Aki nem imádta őket, fideszbérenc lett. És lőn csoda. Jöttek, láttak, és csaknem győztek. Félig bedarálták az MSZP-t, kisgömböcként falták fel a többi kisebb-nagyobb “Új Mozgalmat”. Amelyek azért jöttek létre mind, hogy beolvadjanak. Még a fél LMP-t is felemésztették. Hónapról hónapra nőtt így a kisgömböc – az éppen “soros” közvéleménykutatók szerint legalábbis. Csak azokat a fránya, régi-új MSZP-seket nem győzték. Gyurcsány úgy terelte maga alá őket, mint öreg mészáros a gyenge báránykát. Aztán a kupac tetejébe ült még a Mesterházy, aki kiherélte a frakcióvá alakulás lehetőségét is.

Így lettek volna a régiek újak, de lettek helyette az újak régiek. És így süppedt mára az “Új Mozgalom” egészen 1% alá – miközben Gyurcsányék még növekedtek is.

Most a Momentum a “soros” Új Mozgalom. Most ők nem kérnek a régiekből, most ők a frissek, ropogósak. Ők mondják meg a tutit, őket figyeli messiásként a média. Ugyanazt mondják, mint a régiek, de most a régi újként hangzik. Majd egyre nagyobb támogatást mér hozzájuk a “soros” közvéleménykutató. Aztán egyre több “soros” civil is csatlakozik.

Elindult a kisgömböc.

De bizony ismerik a baloldalon a régi-új kisgömböcöt. Gyurcsány már jelentkezett segíteni. Hamarosan a többiek is ajánlkoznak. Meglesz így a “nolimpiai” szavazáshoz szükséges aláírás? Érvényes lesz így a népszavazás? Ha igen, akkor Gyurcsányék, az MSZP és a többiek tényleg túl öregek. Akkor már nem fog az agyuk, és megérettek a bukásra. Ha viszont nem sikerül a népszavazás, akkor ez a momentum még rövidebb lesz. De lényeg, hogy bárhogy lesz, hónapokig mészárolják majd egymást. Hol így, hol úgy. Csak hogy kiderüljön, ki lesz a miniszterelnök-jelölt, milyen a programja. Jól teszik. Pont erre van szükség. 🙂

Ábel Attila

18 hozzászólás “A Momentum pillanata” bejegyzésre

  1. Happy szerint:

    Öröm látni, hogy be vagy szarva Attila! Csak úgy mellékesen mondom, hogy hiába jelentkezett Gyurcsány segíteni, nem érdekli őket. Szóval felesleges belekeverni a bukott pártokat. Rettegjél tovább. Valami megmozdult ellenetek. Na szia!

  2. Csibe szerint:

    Várjuk ki a végét. Teljesen fölösleges most jóslásokba bocsátkozni. Az a lényeg, hogy összegyűljön a szükséges számú aláírás annak ellenére, hogy megkezdődött a karaktergyilkolás.
    Hajrá Momentum!!!

  3. Ábel Attila szerint:

    Semmit nem értettél abból, amit írtam. Nincs okunk félni, mert kinyírjátok egymást. És igazatok van, mert egyikőtök sem alkalmas arra, hogy vezesse ezt az országot. Ezek a nagyképű, liberális gyerekek sem tudnak mondani semmi újat.

  4. Csibe szerint:

    Te tényleg be vagy szarva Attila.

  5. Balos szerint:

    Ha ezt másfél éve csinálják, most már a baloldali előválasztást szervezhetnék. Így csak káosz lesz. Arra jó lehet a Momentum, ha 2022-re terveznek. A Jobbik önkiherélésével 2018 nagyjából eldőlt, a kérdés az, hogy sima vagy kétharmados lesz-e a Fidesz többsége.

  6. Szabó Imre szerint:

    A Vezér strómanjai, holdudvara már leszerepeltek, amit nem loptak még el, azt kell megmenteni, ez a következő kormány dolga, hogy visszavegye amit elvettek tőlünk és rács mögé dugja a felelősöket.
    Nem a liberális gyerekek a nagyképűek, hanem a maffiakormány hatalommámoros tagjai,
    akik a nemzeti vagyont sajátjukként élik fel a szemeink előtt, miközben hülyére veszik azokat akiket hülyére lehet venni..

  7. Nagyapó szerint:

    Attila nem retteg, hanem remeg – a röhögéstől. Alakulnak az újabb pártok. A Momentum után várom a “Mi Vagyunk a Többség”, a “Népi Demokrata”, a Szociálisan Érzékeny” pártok megalakulását.
    A baloldal osztódik, de nem szaporodik!! A Momentum állítólag az egyetemisták pártja. Igaz, de csak a Soros-féle Central European University hallgatóiból áll a tagság.
    De azért gyűjtik az aláírókat listájukra.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Csibe szerint:

    És tessék mondani Nagyapó! Netalántán kend védi meg Attilát a kritikáktól? Mi ez, óvoda? Elég sokszor előfordul, mondhatni állandóan, tehát arra a következtetésre jutottam hogy Nagyapó = Ábel Attila!

  9. Nagyapó szerint:

    Ezt az éles elmét! Csibe alig, hogy kibújt a tojásból micsoda következtetésre jut!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Csibe szerint:

    Szóval Nagyapó? Miért kell Attilát megvédeni???

  11. Lovas szerint:

    Miért kellene megvédeni? Nem csak a szövegértelmezésed nehéz, de közveszélyes is vagy?

  12. Szabó Imre szerint:

    Nem értem ezt a szánalmas fidesznyik hozzáállást; a teóriájuk lényege:
    aki velünk nincs az libsibolsi és/vagy Sorosbérenc álcivil. Ennyi.

  13. Csibe szerint:

    Kedves Lovas! Nem téged kérdeztelek!

  14. Csafi szerint:

    Tegnap érddekes volt buszon hazafelé. 5 idősebb nyugdíjas is utazott, akik hangosan politizáltak.Idegesítő volt, mert az egyik félpercenként üvöltötte,h MERT ORBÁN EGY G…CI. Na az egyik mondta, h aláírt ezeknek a mozgalmároknak. De nem ám akárhogy,mondta, hanem úgy,hogy más nevet írt és még két másik névnél átjavította a 6os számokat nyolcasra.Kisköcsög mind mondta, és h máshol is ezt csinálja.Megy végig a városon és nem is ott gyűjtenek ezek ahol sok az ember.És h szerinte Orbán indítotte azeket, mert az olimpia csakürügy h csétverjék a tapasztal polotikusokat meg pártokat. Azt mondták Gyurcsány is ezt mondja, és igaza van kell tapasztalat.Mert az Orbán. egy 🙂 De Gyurcsányon összevesztek az egyik azt mondta h ővolt a legjobb a másik meg h úgysincs esélye és őmeg szétverte az mszp-t. Baszlki ezek tök égők voltak

  15. Tóth kati szerint:

    Az egyik fő momentumos Mécs Imre kisfia.Bizonyára baromira független minden szoclib buzitól.

  16. oszdmeg szerint:

    hogy kik is ezek:

    – a Mécs gyerek: MSZP-SZDSZ-es Mécs Imre fia

    – Donáth Anna: az MSZP-s Donáth László lánya

    – Orosz Anna: Budapest Institute-os luvnya, ahol CEU-s görényekkel dolgozik együtt. egyik alapítója Váradi Balázs, Gyurcsány egykori főtanácsadója
    http://budapestinstitute.eu/index.php/magunkrol/munkatarsak/hu

    – Fekete-Győr András: apja a betétbiztosítási alap vezetője. ő azért érdekes, mert Trócsányi ügyvédi irodájában dolgozott, aztán egy CSU-s német EP képviselő asszisztense volt. kettősügynök?

    – Hajnal Miklós: szintén CEU-s majom, aki olyan ‘civil szervezet’-nek dolgozik (Global Public Policy institute), amelyiket soros pénzel, és Soros fia, Alexander Soros az egyik prominense.
    http://www.gppi.net/about/advisory-board/

    jah meg az a hülyegyerek, aki az Együtt színeiben indult, csak ugye támogatottság hiányában ki a tököm szavazta volna meg…

    politikai árvák…jah
    meg a politikai paletta minden oldaláról…jah

    Ha ezeket kideríteni, feltérképezni, mögötte a sémát meglátni 10 perc volt, akkor kedves fideszurak mit tetszenek csinálni? A csapból is ennek kéne folynia napok óta, hogy az emberek lássák kik is ezek.

    Valamint azzal miért nem példálóznak, hogy 2010 előtt a hős Bajnai Gordonka is támogatta az olimpiát, a BOM tagja volt. Ugyanígy a drágalátos Pásztory Dórika is.
    Akkor szarabb volt mind a hazai, mind a globális gazdasági helyzet, és még szó sem volt az agenda 2020ról, hogy olcsóbb olimpiákat rendezzenek a jövben a rendező országok/városok.

    http://www.bomalapitvany.hu/hu/rendes-tagok

  17. Fogarasi László szerint:

    Ábel A. írja: „Éppen négy évvel ezelőtt bukkant fel a semmiből az Együtt 2014. Emlékeztek?”
    Hogyne emlékeznénk, kedves Attila, hiszen azóta sem tudtok belenyugodni, hogy dr. Szabó Szabolcs a választáson megverte Bástya elvtársatokat.
    És egy kérdés azokhoz, akik még ma is fiatal- meg keresztény demokratának titulálják magukat: Mi a probléma az olimpiai népszavazással? Tán csak nem az, hogy egy ekkora méretű közpénz- kiadásról tisztességes lenne megkérdezni az ország szavazópolgárait? Azokat, akik ezt pénzt összeadják? Nem ez volna a demokrácia?
    Ehelyett mi van? Közpénzből fizetitek a közpénz elherdálásáért tapsoló bérenceket is.
    http://24.hu/belfold/2017/01/25/fizetett-tapsolok-ultek-vegig-az-olimpiat-tamogato-konferenciat/

  18. […] az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak? – juthat eszébe az olvasónak a Csepel.info fórum-hozzászólását látva. Még csak alig pár nappal ezelőtt bontotta ki szárnyait a kormányellenes Momentum Mozgalom, […]

Itt lehet hozzászólni !