Leesik az állad: a Jobbikhoz dörgölőzött a csepeli DK

888

Jobbik_DK_ket_jo_barat
Csepelen nem újdonság ez az összeborulás: Horváth Gyula DK-s politikus gyurcsányista és jobbikos híveknek vezényel a METRANS elleni közös akciójukon

Miközben egyre több jobbikos szervezet lázad Vonáék ellen, akadnak olyan baloldali szerveződések akik egyre inkább rokonszenveznek az identitásvesztő Jobbikkal.

Te Atya Úr Isten mekkorát posztolt Horváth Gyula, a gyurcsányista Demokratikus Koalíció csepeli elnöke. Íme a bejegyzés, amit a Magyar Idők fedezett fel még kora délután:

“Finnyáskodás” címmel akkora Jobbiksimogatást olvashattunk Horváth Gyula közösségi oldalán, hogy elszállt az agyunk. Úgy látszik, miközben a magyarok mindössze 17 százaléka hisz egy baloldal-Jobbik koalícióban, addig a balliberális pártvezetők egyre inkább rokonszenveznek az ötlettel.

“Magyarországon ma a közvélemény kutatások eredményei azt mutatják, hogy az Orbán rezsim leváltására (matematikailag) csak egy olyan politikai szövetség képes, amelyik magában foglalja az összes demokratikus erő, és a Jobbik (átalakuló, de senki által biztosan nem tudható politikai irányultságú formáció) együttműködését”

– írja Horváth (mármint a Gyula, nem én! 😀 ).

A gyurcsányista DéKá csepeli elnöke szerint a kissé megkésett baloldal megoldást keres arra, hogy megtépázott helyzetén javítson.

“Ehhez a heterogén szerveződések szövetkezésére, és az együttműködő partnerek bővítésére van szükség”

– írta a politikus, aki szerint a megoldás legegyszerűbb formája, ha megnézik a támogatottsági listákat és kiválasztják a többség megszerzéséhez szükséges pártokat, formációkat.

“Található-e olyan elv, aminek alapján egy összefogás létrejöhetne?”

– teszi fel az elveiről elhíresült párt politikusa. Szerinte két elv mindenképpen található: az egyik a több balliberális megmondóember által is hangoztatott “csak így válthatjuk le Orbánt” elv, azaz “a mai uralkodó rezsim leváltásának szükségessége”. Ergo azt hozza fel “elvként” a politikus, hogy tegyék félre az összes maradék elvüket, ideológiájukat és gátlástalanul szövetkezzenek mindenkivel, csakhogy meglegyen a matek. Abba bele sem gondolnak, hogy utána mi lesz. Bár az valószínűleg már nem is érdekelné őket.

Horváth Gyula nem győzi dicsérni a jobbikos “néppártosodást”, ő összeállna Vonáékkal:

“A Jobbik politikája ebben a kérdésben az érdekei alapján most úgy tűnik, hogy kiszámítható. A jelenleg képviselt haladási iránya, – gesztusai, hangneme – egy valós elmozdulás momentumait is jelentheti a demokrácia felé. Amennyiben nem kizárólag a múltját, hanem a jelenét és a mostani haladási irányát veszik alapul kritikusai, és a „honnan jött” helyett a „merre tart” szabályát képviselik a szervezet vizsgálatakor; akkor nem szabad kizárni semmit.”

A Demokratikus Koalíció csepeli elnöke – aki a helyi baloldali pártok 2014-es polgármesterjelöltje volt – ezzel nyíltan kiállt azon vélekedés mellett, hogy az impotens magyar baloldal csak a megtért és übercuki Jobbikkal együtt tudná leváltani a jelenlegi kormányzatot. A politikus Medgyessy Péter szavait idézte, miszerint “finnyáskodás idegenkedni az egykor radikális párttól.”

Heller Ágnes is a Jobbik mellé állt – Vonáék nem is álmodhattak korábban ilyen híres támogatókról, ehhoz kellett a párton belüli kutyasimogatós, melegbarát és filoszemita fordulat

Gondolkodjunk! Ha ezek összefognak, vajon ki lesz a közös miniszterelnök-jelölt? Talán Vona? Esélytelen! Azt a ballib pártok úgy sem hagynák. Lásd: Molnár Gyuláék a Facebookon már Botkával reklámozzák a kiváló emeszpét, miszerint “Az országnak Botka kell. Botka László már bizonyított: Szegeden csodát tett. Tegye rendbe Magyarországot is.”

Arról, hogy Botka mennyire tenné rendbe az országot itt és itt olvashatsz, amúgy meg könyveljük el ezt az egészet egy óriási emeszpés belháborúnak, hiszen a szíve mélyén Botka is tudja, hogy nem őt fogja indítani a pártja 2018-ban, ezért inkább el is ment nyaralni a tárgyalás helyett.

Mindeközben természetesen a többi baloldali párt előválasztással szeretné eldönteni, ki legyen a közös miniszterelnök-jelölt. Szóval káosz van a baloldalon, de ez úgy látszik, most már a Jobbikra is érvényes.

Forrás: 888

4 hozzászólás “Leesik az állad: a Jobbikhoz dörgölőzött a csepeli DK” bejegyzésre

  1. barvagarbalarka szerint:

    Mi ezen olyan meglepő? Hogy összefognak a hazaáruló kormánypárt ellen? Félreteszik a nézeteltéréseiket egy nagyobb cél érdekében, ez történik most. Remélhetőleg a Párt beépített ügynökei nem fogják szabotálni.

  2. Ada szerint:

    “Összenő, ami összetartozik.”

  3. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Pöttyös az inged, buzi-e vagy? Kefíret iszol, buzi-e vagy. Te tudsz táncolni buzi-e vagy …. by Bëlga 😉

  4. […] Leesik az állad: a Jobbikhoz dörgölőzött a csepeli DK […]

Itt lehet hozzászólni !