Újévi koncertet adott a Csepeli Szimfonikus Zenekar

 

Csepel.hu

ujevi2

Újévi koncerttel köszöntötte a 2017-es új esztendőt a Csepeli Szimfonikus Zenekar a Királyerdei Művelődési Házban január 7-én. A harmadik alkalommal rendezett hagyományteremtő koncerten Vivaldi, Mascagni és Strauss zenéi is felcsendültek Werner Gábor karmester vezényletével. A meghívott vendégek között volt Borbély Lénárd polgármester, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek. dr. Szeles Gábor jegyző, valamint Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese.

A teltházas esten Borbély Lénárd polgármester mindenkinek boldog, békés új évet kívánt. Köszöntő beszédében beszámolt a csepeli önkormányzat elmúlt évének sikereiről, munkájáról, elért eredményekről, majd megosztotta gondolatait a 2017-es év tervezett munkáiról.

Ahogy a polgármester beszédében fogalmazott: a csepeli önkormányzat stabil gazdasági helyzetének köszönhetően biztonságosan üzemelteti intézményrendszerét. Elmondta: a Királyerdei Művelődési Ház kertjében korhű tájház épül, s a mellette lévő parkoló helyén bevásárlóközpontot terveznek. Felújítják többek között a Daru-dombot, a Csepeli Strandot, a Rákóczi kertet, az ÁMK tornacsarnokát, óvodák és bölcsődék kertjeit. Tájékoztatott arról is, hogy a legnagyobb beruházás a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban fog megvalósulni, ahová állami támogatással multifunkciós csarnokot építenek.

A polgármester megemlítette még, hogy az elkövetkezendő években a kerület számos utcáit aszfaltozzák, több helyen elektromos töltőállomást alakítanak ki, az ÁMK környékén új kézilabdacsarnokot építenek, pályázati forrásból Csepelt és Soroksárt összekötő biciklis és gyalogos hidat terveznek, valamint mozgássérültek által használható integrált játszótereket létesítenek.

A színvonalas koncerten gyönyörű dallamokat játszottak a zenekar tagjai Pachelbel Canon, Vivaldi, Mascagni és Strauss zeneműveiből. Fuvolán közreműködött Németh Virág.

 

Csepel.hu

11 hozzászólás “Újévi koncertet adott a Csepeli Szimfonikus Zenekar” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    Naná, hogy egy hangversenyről, egy kulturális eseményről sem maradhat ki a politika.
    Szerintetek azért váltottak jegyet a kultúrára szomjazók, hogy a propaganda szöveget hallgassák? De azért Lénárdunk lenyomta a nézőtéren ülő “prominensek” óhaja szerint.

  2. Ábel Attila szerint:

    Egy önkormányzat a város/kerület ügyeivel, vagyis politikával foglalkozik. Az önkormányzat újévi koncertjén ezért nagyon is helyén való elmondani, hogy milyen fejlesztésekre büszke a kerület, milyen fejlesztések várhatók.

    Akit ez nem érdekel, az ne menjen el, ne olvasson híreket, és nem fog bosszankodni miatta. De akkor nem biztos, hogy tudni fogja milyen utakon mehet gyorsabban a céljai felé, vagy mely játszóterek újultak meg, ha a gyermekével, unokáival akarja jól érezni magát.

  3. kerdezo szerint:

    Ábel Attila,
    Szimplán f@sz vagy. Most. Biztosan.

  4. kispajtás szerint:

    Dübörög a politikai kreténizmus.
    Nincs új a Nap alatt, csak eltelt néhány évtized.

  5. okoska szerint:

    Ingyenes volt a koncert, nem kellett jegyet váltani, seggfejek!

  6. Letiltatni szerint:

    Koncert?
    Vagy fórum, és cserébe nem kellett a zenekarnak külön számlázni.

  7. Lovas szerint:

    Egy önkormányzati újévi koncerten köszöntőt mondott a megválasztott polgármester: skandallum! 🙂

  8. Ábel Attila szerint:

    Kérdező: szerintem nem engem minősít a hozzászólásod.

  9. kispajtás szerint:

    okoska:
    Te tudtál róla? Kikkel töltötték meg a termet?
    A cikkben teltházas újévi koncertről van szó, a “teltházas” azt sugallja, hogy minden jegy elkelt!

  10. Nagy Sándor szerint:

    Sajnos a koncert totál nulla volt!
    Állva tapsoltak a Fideszes fiúk és fogalmuk sem volt, hogy jó volt vagy sem,mert nem értenek hozzá. Ha nem értenek hozzá,akkor hogyan minősítik jó koncertnek?
    A nagyfőnök lány miatt?
    A nagyfőnök megköszönte a pohárköszöntőjében ezt a nagyon jó koncertet!!
    Úgy látszik a rezsibiztos birkózóelnök egyben zenei szakértő is.

  11. Katalin szerint:

    “Az önkormányzat újévi koncertjén ezért nagyon is helyén való elmondani, hogy milyen fejlesztésekre büszke a kerület, milyen fejlesztések várhatók.”
    A koncert egy kulturális esemény, 2017 januárjában nem kellene választási propaganda beszédet tartani, mert a fele sem volt igaz és nem is lesz igaz!

Itt lehet hozzászólni !