Bienerth Gusztáv az új úszöelnök

INDEX, Csepel.info

Vasárnap délután háromkor megszavazták Gyárfás Tamás utódját, az úszószövetség új elnöke Bienerth Gusztáv lett, aki 146 szavazatból 126-ot kapott.  

A vasárnapi rendkívüli közgyűlésen máris érzékelhető volt a Gyárfás Tamás utáni korszak első, kézzelfogható változása: nem nyílt, hanem titkos szavazással döntöttek az új elnökről és a jelöltekről.

De előbb nézzük, mi történt az úszószövetség rendkívüli közgyűlésén.

Miután Gyárfás Tamás novemberben lemondott a magyar úszószövetség vezetéséről, rendkívüli közgyűlést hívtak össze, hogy megszavazzák az utódját. A vasárnap délelőtti szavazáson a közgyűlés egyhangúlag megerősítette, hogy csak az elnökjelöltekről lesz döntés.

Ahhoz képest, hogy csak az új elnökről akartak szavazni,

Hargitay András úszókapitány javaslatára egyszer csak arról is szavazni kellett, hogy megszavazzák-e tiszteletbeli örökös elnöknek Gyárfás Tamást.

Többen is megkérdőjelezték a napirendi ponton kívüli szavazást, ezért a levezetőelnök visszakozott, és úgy döntöttek, majd két hónap múlva, a rendes közgyűlésen szavaznak erről a kérdésről.

A közgyűlésen amúgy a 186 szavazásra jogosultból 148-an regisztráltak a határidőig a helyszínen.

A szavazásra jogosultak közül Hosszú Katinka klubja (ő személyesen is ott van a közgyűlésen), az Iron Aquatics három szavazattal rendelkezik, pontosan annyival, amennyivel a Darnyi SC, a Budafóka vagy a Debreceni Sportcentrum.

Itt lehet hozzászólni !