Az “otthon” a budapestiek kedvenc szava

Budapest.hu

szerelem

Életre kelt szavak, kifejezések a “Neked mit jelent Budapest?” kiállításon a Budapest Projekt Galériában, Fotó: Kiss Emese, Budapest.hu

Otthon, szabadság, lehetőség – ez a három szó lett a legnépszerűbb a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által 2016. októberében indított rendhagyó közvélemény-kutatásban. A “Neked mit jelent Budapest?” címmel indított felmérés során egy külön erre a célra létrehozott szógyűjtő felület segítségével bárki beküldhette a saját szavát Budapestről.

A kampány ideje alatt, a lakosság aktív részvételének köszönhetően több ezer szó beküldésével formálódott ki az itt élők meglehetősen pozitív véleménye a fővárosról. A legnépszerűbb szavakból december közepén nyitotta meg kapuit a “Neked mit jelent Budapest?” kiállítás a Budapest Projekt Galériában, ahol szó szerint életre kelnek a lakosság által beküldött szavak, kifejezések.

Tekintse meg a fenti videót!

Az itt lakók véleménye kulcsfontosságú a városarculat formálása szempontjából, ezért a városvezetés most először vonta be aktívan az itt élőket, és ezt használtuk a “Neked mit jelent Budapest?” kampány alapeszközeként – mondta a kiállítás megnyitóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. Hangsúlyozta: Budapestnek fontos a lakosság visszajelzése, miként az is, hogy aktív, tevőleges részesei legyenek a város életének.

A főpolgármester-helyettes bízik benne, hogy sok hasonló kezdeményezéshez lesz még a jövőben, nem csak fővárosi cégek szervezésében. Külön örömét fejezte ki, hogy a legnépszerűbb szavak, melyek a kiállítás alapját is jelentik, egyrészt pozitív tartalmúak – azaz a budapestiek szeretik a városukat, magukénak érzik azt -, másrészt nagyon erősek.

A különleges, három szinten megvalósult kiállítás a VR (virutal reality – virtuális valóság) eszköztárával, egyedi interakciókkal és installációkkal mutatja meg a fővárosi lakosok által adott választ arra a kérdésre, hogy mit jelent nekik, nekünk Budapest.

A legnépszerűbb szavakat kézzelfogható és virtuális módon egyaránt megtekinthetik a látogatók a tárlat során, valamint saját kezűleg készíthetik el egyedi, kedvenc szavukkal ellátott NUBU vászontáskájukat, amelyet egyfajta ereklyeként és ajándékként mindenki haza is vihet.

A “Neked mit jelent Budapest?”  kampány 2017. januárjában különböző tematikus beszélgetésekkel és eseményekkel folytatódik és zárul a Budapest Projekt Galériában. A közvéleménykutatás inspiráló végeredményét, vagyis a 100 leggyakrabban beküldött szó listája megtekinthető a BVA honlapján, a www.enbudapestem.hu weboldalon.

BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.

budapest.hu

Itt lehet hozzászólni !