Ki nem találná miért lett a menekültből berlini terrorista

Csepel.info

anis-amri

Magyarországon talán jobban kibontakozhatott volna – ha Szabóékon múlik, benne lehetett volna a 15 ezerben

A befogadó országok kormányai teremtenek olyan embertelen körülményeket, hogy a menekültek kényszerűen lázadnak és felforgató elemek lesznek – állítja Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa egy felvételen.

Az Együtt politikusának magyarázata alapján ez lehetett az oka annak is, hogy a lampedusai menekülttábort a telítettség vagy a lassú ügyintézés vagy más miatt felgyújtó Anis Amri végül a terrorizmus útjára lépett.

A berlini merénylet gyanúsítottja a csütörtökön összesített adatok szerint 56 embert sebesített meg. A kamionos támadásban 12 embert sikerült meggyilkolnia, köztük a kamion lengyel sofőrjét, akit agyonlőtt. Az elgázolt áldozatok közül hatan német állampolgárok, és van köztük egy-egy izraeli és olasz állampolgár. Három áldozat állampolgárságáról még nem adtak tájékoztatást a hatóságok. Az, hogy nem lett sokkal több áldozat, valószínűleg a meggyilkolt lengyel sofőrnek köszönhető.

Azt azonban egy magyar parlamenti politikus már 2015-ben leszögezte, hogy az ilyen cselekményekben a befogadó országok a hibásak. Ugyanis ha nem adnak a menekülteknek megfelelő ellátást, túltelítődnek a befogadóhelyek, és ez vezet a konfliktusokhoz. Szabó Szabolcs az Együtt politikusa a debreceni menekülttáborban kitört zavargásról nyilatkozott így. A zavargást, amit ő kisebb konfliktusnak nevez, még az egyébként szintén szélsőliberális Index is hatalmas balhéként írta le.

Szabó és pártja mindig kitartottak amellett a szélsőliberális nézet mellett, hogy a menekültek között nincsenek és nem voltak terroristák. Vagyis ha sokan végül mégis azok lettek, az csak a befogadó kormányok és nemzetek hibája lehet – ahogy azt 2015-ös sajtótájékoztatóján is kifejtette. Az Együtt pedig nem csak beszél arról, hogy még jobban szét kell osztani a milliószámra elindult illegális bevándorlókat. Felajánlásuk szerint ők a kötelező betelepítési kvótán felül is beköltöztetnének 15 ezer illegális migránst Magyarországra.

Csepel.info

4 hozzászólás “Ki nem találná miért lett a menekültből berlini terrorista” bejegyzésre

  1. Surci szerint:

    ha tenyleg ezt a gyokeret lottek le milanoban akkor buktam a verdijjat😩😩😩

  2. Az ember színe fehér szerint:

    Egyszeruen csak nem talalt nőt akivel dughatott volna. Szaboval is vigyazni kell hasonlo cipoben jar.

  3. Az ember színe fehér szerint:

    Amúgy be lehetne fogadni menekultet de szigoruan 30 alatti nőket. Minden háztartás és egyedülálló magyar fiatalember igényelhetne akár többet is. Egyedülálló fiatal férfiakra nincs szükség, a családok meg menjenek oda ahol el lehet tartani egy családot munkabérből, kis hazánk nem ilyen hely.

  4. ZsiványZoli szerint:

    Ide nem kell arab! Sem nő,sem férfi!Olyanok mint a kutya/farkas hibrid.Egyik pillanatban még csóválja a farkát és nyal,utána meg kinyír mindenkit.

Itt lehet hozzászólni !