Zémann Erika Aranyanyu lett

Csepel.hu

ze

A Richter Aranyanyu Díj egyik idei nyerteséről, a ritmikus gimnasztika egykori bajnokáról, a jelenlegi szakedzőről, Zémann Erikáról ezt írta egy szülő: „…visszaadta a gyermekeimnek az önmagukba vetett hitet. Szeretetével elérte, hogy újra legyenek álmaik és céljaik, amik elérésében maximálisan támogatja és segíti őket”. Idén hatodik alkalommal adták át a Richter Aranyanyu Díjat négy kategóriában.

Történetek nőkről

A Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író hat évvel ezelőtt azért alapították meg a díjat, hogy a nagyközönség előtt kevésbé ismert, ugyanakkor embertársai körében méltánylandó teljesítményt nyújtó jelölteket jutalmazzák. A díjra bárki leadhatja a jelölését egy személyre, akit érdemesnek tart az elismerésre. A pályázat kiírói – például – ilyen kérdésekre keresik a választ: Hogyan lehet úgy eredményt elérni a versenysportban, hogy a gyerekek lelke ne sérüljön és élmény maradjon számukra a sport? Mit tesz egy körzeti nővér, hogy a betegei mindenhová kövessék őt, és mi kell ahhoz, hogy a reményt vesztett munkanélküliek újra boldog, önmagukért és egymásért küzdő, lelkes társaság legyenek? Ezeken a történeteken keresztül szeretnék láthatóvá tenni az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó nőket, akik sokszor a háttérben végzik felbecsülhetetlen értékű munkájukat. A négy kategória egy-egy győztesét zsűri választja ki.

Figyelem, szeretet

Zémann Erika korábban a Csepel színeiben ritmikus gimnasztikázott, válogatott lett, a legjobb eredménye egy Európa-bajnoki bronzérem csapatban. Sportpályafutása után edző lett, jelenleg az Erzsébeten található ESMTK ritmikus gimnasztika szakosztályának a vezető edzője. Az ELTE budai sportakadémiáján edzőket oktat. A díjra tanítványainak szülei javasolták.  „Egy nagy csalódás után, utolsó esélyt adva a ritmikus gimnasztikának, mutattam be neki a lányokat. Már az első találkozáskor éreztem, mennyire nyugodt, figyelmes, és mennyi szeretet árad minden mozdulatából” – írta egyikük.

A pedagógus kategóriában 460 pályázót jelöltek, a zsűri közülük választotta ki azt a négy legjobbat, akik a döntőbe kerültek. Róluk három perces kisfilm készült, amelyet megjelentettek az interneten, az olvasók pedig szavazhattak rájuk. Zémann Erika a zsűri díját nyerte el.

„Olyan vagyok, mint a szőlőfürt”

„A díj számomra pozitív megerősítés, hogy amit csinálok, jól csinálom. Szeretek gyerekekkel foglalkozni, ők is ragaszkodnak hozzám. Mondják rám, hogy olyan vagyok, mint egy szőlőfürt, mert gyakran csüngenek rajtam a kicsik. Nem veszekszem velük, amikor elhibáznak valamit, hanem inkább villámhárító vagyok. A szakosztályban főként 3 és 14 éves kor közötti lányok gimnasztikáznak. Az a jó, ha a gyerekek nem kényszerből sportolnak, hanem örömből, hogy kiteljesedjenek vágyaik. A lányok szeretnek szerepelni, megmutatni versenyről versenyre, hogy mire jutottak az erőfeszítéseik után. Én biztatom, dicsérem őket, de meg kell tanulniuk kezelni a kudarcokat és a sikereket is. A sport kitartást, figyelmet igényel, tűrni kell a monotóniát és a fájdalmakat. Volt egy hatéves csepeli kislány, aki síelésnél eltörte a lábát. Édesanyjától azt kérte ajándékba, hogy újra eljárhasson ritmikus gimnasztikázni. Nagyon ügyes volt, tízévesen országos bajnok lett. Persze, nem a bajnoki cím a legfontosabb, hanem az, hogy a lányok önmagukhoz képest sikeresek és boldogok legyenek” – mondta el Zémann Erika

csepel.hu

 

 

Egy hozzászólás “Zémann Erika Aranyanyu lett” bejegyzésre

  1. genovéva szerint:

    Szívből gratulálok:)

Itt lehet hozzászólni !