Ágyi poloskák miatt ürítették ki a dél-pesti szemészetét

Index, Ittlakunk.hu, Csepel.info

ÁNTSZ: Főleg sűrűbben lakott helyeken jelennek meg ezek az 5-7 milliméter hosszú élősködők, előfordulhat, hogy tömegközlekedés használata közben gyűjtjük be

agyipoloska2

Az ág is húzza a Dél-pesti Kórházat, hiszen a nagy port felvert sajnálatos haláleset után, most ismét negatív hír látott napvilágot az intézményről. Olvasói jelzés alapján az Index írta meg, hogy ágyi poloskákat találtak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szemészeti osztályán, ezért azt le is kellett zárni.

A kórház megerősítette a portálnak a hírt. Mint írták, valóban azonosítottak ágyipoloska-fertőzést, ezért a betegeket elköltöztették az osztályról, és teljes fertőtlenítést végeztek. A kórház szerint a fertőzés semmilyen zavart nem okozott sem a betegellátásban, sem az ügyeleti feladatokban, és a betegek sincsenek veszélyben.

Az ágyi poloska mostanában ismét terjedőben van Budapesten – tudtuk meg az ÁNTSZ-től. Főleg lakótelepeken, társasházakban, vagyis a sűrűbben lakott helyeken jelennek meg ezek az 5-7 milliméter hosszú élősködők. Csípésével szemben különböző az emberek érzékenysége, egyeseknél a csípés helyén komoly gyulladás alakul ki, mások észre sem veszik.

Az ágyi poloska éjszaka indul portyára és kedvenc eledele sajnos az emberi vér. Napközben megbújik a villanykapcsolók mögött, fali repedésekben, résekben. A lakásokba mi magunk visszük be régi használati tárgyakkal, előfordulhat, hogy tömegközlekedés használata közben gyűjtjük be. A terjedésük másik módja hogy a különféle vezetékek, csövek (villany, víz, gáz) mentén jutnak el egyik helyiségből a másikba.

Éppen ezért az érintett épületben az összes helyiségében egyszerre kell irtatni képzett szakemberekkel.

18.kerulet.ittlakunk.hu

3 hozzászólás “Ágyi poloskák miatt ürítették ki a dél-pesti szemészetét” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Európa-szerte elszaporodtak a poloskák, ágyi poloskák. Menjetek át gazdagékhoz Budára…
    Európában ma minden 4.háztartásban van ágyi-poloska csak nem beszélnek addig róla míg nem mutálódik és amíg közvetlen veszélyt nem jelent az egészségre nem is nagyon fognak ellene mit tenni….

  2. Tóth kati szerint:

    Amerikában a hotelek,motelek tele vannak poloskával.Nálunk az utóbbi egy-két évben jelentek meg megint.A hatvanas években Magyarország is nagyon fertőzött volt,de sikerült kiírtani,de később ezt a mérget betiltották.Nagyon nehéz kiírtani,úgy mint a csótányokat.Rendszeres írtáskell,az egyszeri nem elég.

  3. jocosaurus szerint:

    De utálom ezeket a dögöket!
    Társasházban az a fő gond, hogy nem egyszerre az egész házban, mindenkinél csinálják. És persze azt is meg kell ismételni. Néhány hanyag, felelőtlen lakó miatt nem lehet megszabadulni tőle végleg.

Itt lehet hozzászólni !