Jövőre százéves lesz a csepeli rendőrség

Csepel.hu

 

kozb4

Összességében nyugodt évünk volt, a statisztikai adatok szerint csökkenő tendenciát mutat a bűncselekmények száma – mondta Szilágyi Sándor rendőr alezredes, a csepeli rendőrkapitányság megbízott vezetője a kapitányság épületében megrendezett konzultációs fórumon december 8-án. A fórum célja az intézményekkel és hatóságokkal való kapcsolattartás, a közbiztonsági és bűnügyi helyzet értékelése, az észrevételek megfogalmazása. A konzultáción elhangzott, hogy a csepeli rendőrség 2017. július elsején ünnepli megalakításának százéves évfordulóját.  

Szilágyi Sándor beszámolt róla, hogy a csepeli rendőrség életében kiegyensúlyozott volt az elmúlt időszak, nem fordultak elő olyan komoly és váratlan feladatok, amelyeket ne tudtak volna szakszerűen megoldani. Az év közben személyi változások történtek. Május elsejével Papp Péter rendőr ezredest, kapitányságvezetőt nyugdíj előtti rendelkezési állományba helyezték. A rendészeti osztály élére dr. Szabó László rendőr alezredes, a bűnügyi osztály vezetői székébe pedig Tűri Árpád rendőr százados került. Az osztályvezetői feladatokat mindketten megbízással látják el.

A megbízott kapitány elmondta, hogy jó az együttműködés az önkormányzat képviselőivel, a közterület-felügyelettel, a polgárőrséggel és nem utolsó sorban a csepeli lakossággal. Közös cél, hogy tovább javítsák a közbiztonságot, ezen belül pedig erősítsék a lakók szubjektív biztonságérzetét.

Az átgondolt és folyamatos munkával megállították és visszaszorították a vagyon elleni bűncselekmények számának emelkedését. Ezen cselekmények nagyobb részét a vagyon elleni jogsértések teszik ki, főként a lakásokba és a családi házakba való betörések, lopások. A statisztikai adatok szerint a bűnelkövetéseknél csökkenő tendenciák tapasztalhatók az elmúlt években. A közterületen elkövetett bűncselekmények számában is javulás figyelhető meg, amelynek egyik fontos oka, hogy az önkormányzat jelentős, havi 10,5 millió forintos támogatásával létrejött a szabadidős közterületi járőrszolgálat, a ”Bulldog” szolgálat. Ezt a tevékenységet a rendőrök a közterület-felügyelettel közösen végzik, amelynek eredményeképpen megnőtt az egyenruhások jelenléte a közterületeken.

A 2016-os célkitűzések között szerepelt a közterületi bűncselekmények, a betöréses- és gépjárműlopások, gépjármű feltörések, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények visszaszorítása, valamint a súlyos közúti balesetek megakadályozása. Bár a balesetek száma nem csökkent, kevesebb lett a halálos áldozat a közutakon.

 

Szilágyi Sándor rendőr alezredes kiemelte, hogy tovább folytatják az iskoláskorú, vagy ennél is fiatalabb korosztály részére tartott bűnmegelőző és felvilágosító tevékenységüket. Szintén kiemelten nagy figyelmet fordítanak a középiskolákban folytatott drog prevenciós és bűnmegelőzési tanácsadói munkájukra. Felkeresnek minden nyugdíjasházat és öregotthont, hogy az időskorúak védelmében szót ejtsenek a trükkös lopásokról, amelyek elsősorban a nyugdíjasokat érintik, és amelyek elharapózni látszanak az utóbbi időben.

 

Csepel.hu

2 hozzászólás “Jövőre százéves lesz a csepeli rendőrség” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    szép nagy vörös csillag található bent.

  2. Rázsó szerint:

    Egy hónapja, amikor az autóm megrongálását bejelentettem, akkor nem láttam. Persze lehet, hogy azóta rakták ki, de ennek kicsi a valószínűsége. Esetleg más-más szinteken voltunk.

Itt lehet hozzászólni !