Orbán Viktor: Jobb hely lesz a világ Trumppal

Hirado.hu

Orbán Viktor: Jobb hely lesz a világ Trumppal

Egy új korszak küszöbén léptünk át, a Brexit volt a kopogtatás, az amerikai elnökválasztás a belépő, a valóság győzött – mondta Orbán Viktor a 180 percben.

Az ellenzék átállt Brüsszel oldalára – így kommentálta péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az ellenzéki pártok nem támogatták a parlamentben a bevándorlással kapcsolatos alaptörvény-módosítást úgy nyilatkozott: a következő hetekben, hónapokban a kormány az európai küzdőtéren csak a Fidesz-KDNP-re számítva folytathatja a küzdelmet a bevándorlás megállításáért, “ebben a küzdelemben az ellenzékre nem lehet számítani”. “Most, hogy a Jobbik is korábbi radikálisokból ilyen zsúrpubik gyülekezetévé vált, láthatóan átállt Brüsszel oldalára, és (…) nem a magyar emberek érdekét, hanem Brüsszel szempontjait képviseli a magyar politikában” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ettől még a feladatot el kell végezni, a bevándorlást meg kell állítani.

Itthon amit lehetett, elvégeztünk

Arra a kérdésre, hogy e szerint jelenleg nincsenek további tervek az alkotmány módosítására, azt felelte: a hadszíntér Brüsszelben van, “itthon amit lehetett, elvégeztünk, tehát a mi lelkiismeretünk tiszta”. Nemzeti konzultációt tartottak, népszavazást rendeztek, majd javasolták az alkotmány módosítását, de ezt nem tudták elérni, mert “az ellenzék átállt Brüsszel oldalára” – mondta. Most értelmezni kell az alaptörvény hatályos, “migráció tekintetében nem egyértelmű” szövegét, és ezzel a tarisznyában Brüsszelben meg kell vívni a küzdelmet – közölte Orbán Viktor. Jelezte, december 15-16-án lesz miniszterelnöki csúcstalálkozó Brüsszelben, ahol eldőlhet az Európai Unió bevándorláshoz való viszonya a következő évekre.

“Az ellenzéki pártok nem tudtak felnőni”

A miniszterelnök azt mondta, a bevándorlás ügyét a mai életünk legfontosabb kérdésének tartja, és arra számít, hogy ez még hosszú évekig így lesz, ezért a politikának is ezt kell a legfontosabb kérdésnek tekinteni, amelyet ki kell venni a pártgondolkodás logikájából, és minden más kérdés elé kell helyezni. Szerinte azonban “az ellenzéki pártok nem tudtak felnőni” ehhez a feladathoz, mert úgy gondolkodnak, hogy nekik az a jó, ami rossz a kormánynak.

A törökök “majd ők eldöntik, mit akarnak”

A rádióinterjúban szóba került az EU és Törökországi közötti, a bevándorlással kapcsolatos egyezmény is, amelyről azt mondta: Magyarország a maga részéről megadja Törökországnak a tiszteletet, és a török politika belső berendezkedésének kérdését kizárólag a török emberek ügyének tekinti, “majd ők eldöntik, mit akarnak”. A magyar szempont úgy szól, hogy Törökország maradjon stabil ország, az ellenkező eset ugyanis “ránk nézve (…) komoly veszélyt jelenthet” – közölte. Ezért “nekünk támogatnunk kell azokat a politikai erőket Törökországban, amelyek rendet, nyugalmat, kiszámíthatóságot és stabilitást hoznak létre” – jelentette ki. Európának pedig arra kell törekednie, hogy ha betartja Törökország a megállapodást, ha nem, “akkor is képesek legyünk megvédeni a saját országainkat” – mondta Orbán Viktor.

Javul magyar-amerikai politikai együttműködés

A miniszterelnök a magyar-amerikai politikai együttműködés teljes megváltozására számít azzal, hogy a republikánus Donald Trump győzött az amerikai elnökválasztáson A kormányfő kifejtette: Magyarország gazdasági, biztonsági kapcsolatai eddig is erősek voltak az Egyesült Államokkal, a politikai együttműködés azonban állandóan zátonyra futott a demokrata párti washingtoni kormányzattal, az ugyanis egy “valóságtól elrugaszkodott liberális művilágban élte az életét”, amelyet másokra – köztük Magyarországra – is rá akart kényszeríteni. Egy demokrata párti ideologikus gondolkodásmódot követett, demokráciát akart exportálni a világban úgy, ahogyan ő érti a demokráciát, és támogatta a világban zajló bevándorlási folyamatot – mondta.

Jobb hely lesz a világ

Arra a felvetésre, hogy a demokrata kormányzat “különösebben nem veregette a magyar kormány vállát”, és számít-e változásra ebben, azt felelte: 180 fokosra. Jobb hely lesz a világ az új amerikai elnökkel, “erre komoly esélyünk van” – jelentette ki Orbán Viktor, aki azt is mondta, hogy “egy új korszak küszöbén léptünk át”. Szerinte a Brexit “kopogtatás volt ezen az ajtón, de most a küszöbön is átléptünk”, “a valóság győzött”. Donald Trump várható politizálásáról szólva a miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a kampány és a kormányzás két különböző dolog. Magyarország egy racionális, higgadt, átgondolt amerikai külpolitikában érdekelt – jelezte.

Az európai biztonság is más lesz

Arra a felvetésre, hogy Donald Trump a kampányban úgy nyilatkozott a szabadkereskedelmi tárgyalásokról, hogy ő azt ebben a formában nem támogatja, Orbán Viktor úgy reagált: “mi sem, akkor ebben egyetértünk”. Megjegyezte, a jövőben az európai biztonság is más lesz, “többet kell áldoznunk a saját biztonságunk megvédésére”, a megválasztott amerikai elnök ugyanis világossá tette, hogy “nem hajlandó tovább ugyanazt a cechet fizetni, mint eddig”. “Nekünk is jót fog tenni, ha komolyabban állunk a biztonság kérdéséhez, és nem tekintjük azt olyannak, mint amit valaki más a kontinensen kívülről egy hatalmas amerikai hadsereggel garantál, hanem nekünk is tennünk kell az európai biztonságért” – fejtette ki.

Az amerikai-orosz kapcsolat nehéz kérdés

Az amerikai-orosz kapcsolatok alakulásáról azt mondta, azt nehezebb ügynek látja, mint a legtöbb elemző. Szerinte sekélyes az a leírás, amely “tesztoszteronklubnak” nevezi a világ erős vezetőinek klubját. Nehéz kérdések okoznak ma feszültséget Oroszország és a Nyugat kapcsolatában, de lehet javítani a helyzeten, a magyar érdek is az, hogy a háborús hangulatból visszatérjenek a béke, együttműködés kultúrájához, ez viszont nem megy egyik napról a másikra – fejtette ki.

Megvédjük a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok érdekeit

Szerdai londoni látogatásáról, a Theresa May brit miniszterelnökkel folytatott tárgyalásáról szólva Orbán Viktor közölte: szó volt az európai migrációs politikáról is a találkozón, és a britek szintén azt gondolják, hogy egy államhatár jogellenes átlépése bűncselekmény. A Brexit, a britek távozása az EU-ból veszteség Magyarországnak, mert a legtöbb kérdésben a két nemzet álláspontja közel állt egymáshoz – értékelte. A Nagy-Britanniában dolgozó magyarok ügyében megállapodás született abban, hogy a helyzetük nem romolhat a jövőben, feltéve, hogy a Magyarországon munkát vállaló briteké sem – közölte, hozzátéve, hogy az utóbbit könnyen megígérte, mert a magyar kormánynak nem érdeke az itt lévő britek helyzetének rontása. A vita arról folyik majd, hogy akik ezután akarnak Angliába menni, mehetnek-e vagy sem – jegyezte meg.

De Magyarországot kell vonzóvá tenni

A kormányfő azt is mondta, hogy a külföldön vendégmunkásként dolgozó magyarokról csak a legnagyobb elismerés hangján szokott beszélni, mert tiszteletreméltónak tartja, ha valaki belevág abba, hogy megpróbál egy idegen világban boldogulni. Kiemelte egyúttal, hogy a külföldön dolgozó magyarok évente körülbelül ezermilliárd forintot küldenek haza, vagyis “ők a magyar gazdaság fenntartásában (…) nagyon komoly szerepet vállalnak”. “Hogy ki mikor érzi úgy, hogy inkább most már itthon folytatná az életét”, senki nem döntheti el helyette. A kormánynak az a kötelessége, hogy Magyarországot vonzó, kiszámítható életet adó hellyé tegye – jelentette ki Orbán Viktor a 180 percben.

Forrás: Hirado.hu

14 hozzászólás “Orbán Viktor: Jobb hely lesz a világ Trumppal” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    A portlandi rendőrség zavargásnak minősítette a Trump-ellenes tüntetéseket azok kiterjedt bűnözői és veszélyes mivolta miatt. A bejelentés szerint a tömeg egyenruhásokat és autókat dobált meg a városban.
    http://24.hu/kulfold/2016/11/11/zavargasok-tortek-ki-az-egyesult-allamokban/
    Soros György/George Soros amerikai milliárdos nem képes belenyugodni, hogy Hillary Clinton veszített…bezzeg, ha nyert volna és akkor lennének zavargások, az már a demokrácia lábbal tiprásának lenne titulálva.

  2. kispajtás szerint:

    Akinek nem úszik narancsködben az agya, az bolsi, ballib, buzi vagy brüsszeli? 😛
    Értjük Főnök!
    Mr.Trump-nak is bizonyára tetszeni fog 🙂
    Akkor vegyük át még egyszer – bolsi, ballib, buzi, brüsszeli…. jó lesz ez! 🙂

  3. Jobban szerint:

    Az álszent timokrácia, a liberális politikailag korrekt közbeszéd és a minket, magyarokat mindig kioktató, gőgös hatalmi elit kapott egy jókora pofont.
    http://mandiner.hu/cikk/20161111_nagy_ervin_orulunk_donald_orulunk

  4. Jobban szerint:

    Most vagyunk túl egy sikeres és nyílt elnökválasztáson. Most a média által feltüzelt hivatásos tüntetők tüntetnek. Nagyon nem fair! Twitter Donald Trump: Nagyon nem fair!

  5. Jobban szerint:

    Trump megválasztása maga a csoda. Totál ellenszélben vitorlázott.
    Trumpnak tehát nem volt fősodratú sajtója. Szinte pártja sem maradt, mert a republikánus elit jó része is kifarolt mögüle. Annak ellenére, hogy csak most kezdődhet meg igazán annak a hatszázötvenezer, a WikiLeaksnek köszönhetően kiszivárogtatott e-mail­nek az átvizsgálása, amelyből kiderülhet, Clintonék fején még több vaj van, mint az az emberiség elleni merénylet, hogy családi alapítványuk befolyással való üzérkedéses alapon iszonyatos összegű pénzeket kapott szaúdi, katari, bahreini és hasonló uralkodóktól, akik egyúttal az Iszlám Állam terrorszervezetet is támogatták és támogatják…
    https://www.flagmagazin.hu/nagyvilag/lovas-istvan-i-love-america

  6. Tsepeli szerint:

    Trump egy valóságshow hős ripacs. Egy VV Elnök.

  7. robi szerint:

    A clevelandi – egykori jobb sorshoz szokott -autógyári melós arra számít, hogy Kinából, meg Mexicoból haza telepítik az autógyárakat.

    Csak győzze kivárni.

  8. Bercsik Károly szerint:

    Olyan nagy a liberális sivalkodás, hogy még jó is lehet ez Magyarországnak.

  9. robi szerint:

    Bercsik úr!

    Nem a magyar állampolgárok választották Trumpot. Attól még jó lehet nekünk, hogy az őt megválasztók még az álmodozás időszakában vannak.

    Állítólag emlegetett egy kelet-európai politikustól koppintott szöveget: “ne arra figyeljenek mit mondok…”

  10. Nagyapó szerint:

    Megfagyott a levegő az ATV-ben, amikor Ungvári Tamás elmondta, hogy Orbán az egyik legelőretátóbb politikus, aki már júliusban Trump mellett érvelt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. fghfjhgkjhk szerint:

    Bercsik úr is valami kispados parkolópályáról került be. 🙂
    Innem Trump sikere egy lapátnyommal odébb van ám! 😛

  12. robi szerint:

    http://24.hu/kulfold/2016/11/11/trump-maris-visszavonta-egyik-legnagyobb-igeretet/

    Lesz még más is. Értelmes emberek nem lepődnek meg a sorok olvasásakor.

  13. Jobban szerint:

    Hillary Clinton vigasztalhatatlanul zokogott, amikor esélyes jelöltként azt látta, hogy elveszíti az Egyesült Államokban e héten rendezett elnökválasztást.
    „Túlságosan önhitt volt, nem fogalmazott meg olyan üzenetet sem, amiért érdemes lett volna rá szavazni” – fogalmazott az újságíró, aki egyébként Clinton hívének és szavazójának mondta magát. Ed Klein szerint Hillary Clinton csakis magát okolhatja a bukásért.
    http://magyaridok.hu/kulfold/hillary-clinton-zokogott-amikor-latta-hogy-elvesziti-az-elnokvalasztast-1170169/

  14. Jobban szerint:

    Hiába az eredmény, petíció indult, hogy Clinton legyen az elnök
    Interneten és közösségi oldalon közzétett petícióban kérik az amerikai elektorokat, hogy a választási eredményektől függetlenül Hillary Clintont, a Demokrata Párt jelöltjét válasszák meg elnöknek.
    http://faktor.hu/faktor-hiaba-az-eredmeny-peticio-indult-hogy-clinton-legyen-az-elnok?source=hirstart
    Ha ez fordítva történne, akkor a “nyílt társadalom”/George Soros, és a többi “liberális demokrata” azt kiáltoznák, hogy a demokratikus választást tiporják lábbal, de így, csupán “élnek jogaikkal”.
    Kettős mérce a javából!

Itt lehet hozzászólni !