432 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági koncerten

Csepel.info

Wass Albert est

December 13-án rendezték meg a csepeli polgári körök a Királyerdei Művelődési Házban azt a jótékonysági koncertet, melynek bevételéből Wass Albert szobrot adnak át az író-költő 100. születésnapjára januárban.

A jótékonysági rendezvényen felszólalt Toró T. Tibor erdélyi és Németh Zsolt anyaországi parlamenti képviselő. Wass Albert életútját Szőcs Géza költő méltatta, az előadáson pedig a Magyar Rádió Gyermekkórusa – Kicsinyek Kórusa és az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola fúvószenekara vett részt.

Wass Albert szobrát Sárossy Tibor sárospataki faszobrász készíti el, és a királyerdei Szeplőtelen Szív római katolikus templomnál állítják fel az író-költő születésének január 8-i, 100. évfordulója alkalmából.

A jótékonysági koncertet szervező csepeli polgári körök a bevétel 2/3-át – 288.000 forintot – fordítják a szoborállításra, míg a bevétel 1/3-át – 144.000 forintot – a központi támogatás megvonása miatt nehéz helyzetbe került Magyar Rádió Gyermekkórusa – Kicsinyek Kórusa kapja.

Képek:

 

Magyar Rádió Gyermekkórusa – Kicsinyek Kórusa

Magyar Rádió Gyermekkórusa – Kicsinyek Kórusa

 

 

Szőcs Géza, Németh Zsolt és Toró T. Tibor

Szőcs Géza, Németh Zsolt és Toró T. Tibor

 

Az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola fúvószenekara

Az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola fúvószenekara

Egy hozzászólás “432 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági koncerten” bejegyzésre

  1. […] (Budapest, XXI. kerület, Szent István út 216.) Wass Albert erdélyi magyar író és költő közadakozásból elkészült szobrát – értesült a Csepel.info. Az avató beszédet Németh Zsolt országgyűlési […]

Itt lehet hozzászólni !