Ennyit a “ne büntesd meg” listáról

Vélemény – Ábel Attila

20160912_143600

Csepelen ingyenes a parkolás, de van egy hely, ahol csak engedéllyel lehet megállni. Az önkormányzat mellett, vagyis a munkahelyemnél. Másfél hete történt, hogy elfelejtettem kitenni a parkolási engedélyt a kocsimra. A közteresek megbüntettek. Én meg kifizettem a büntetést, ahogy azt kell.

Pár nap múlva odajött hozzám egy férfi. Panaszkodott, hogy csak pár percre állt meg az önkormányzat előtt és megbüntették – micsoda világ ez? Hát ilyen. Szabályok vannak, amiket be kell tartani. Mindenkinek.

Jut eszembe: 2014-ben a csepeli MSZP-DK kompániának kellett egy balhé a választások előtt. Azt találták ki, hogy Csepelen “ne büntesd meg” lista van, amit mi erőltettünk a közterület-felügyeletre. Vagyis mi, a kerület vezetői bárhol és bármikor megállhatunk, a tiltott helyeken is. Feljelentést tettek. A nyomozók meg kiderítették, hogy kamu volt a vádaskodás. Kiderült az is, hogy balliberális “barátaink” ebben a vádaskodásban épp úgy magukból indultak ki, mint korábban minden alkalommal. Vagyis az MSZP-s önkormányzat idején valóban volt engedélyük arra, hogy a megállni tilos és a behajtani tilos táblákat figyelmen kívül hagyják. Egyszer az egyik politikusuk az önkormányzat előtti járdára hajtott fel a terepjárójával parkolni. Mert megtehette. Emlékszem, mutattuk a köztereseknek, akik beleizzadtak a körmondatos magyarázkodásba, hogy tulajdonképpen nem tehetnek semmit, nem büntethetik meg az MSZP-s politikusokat.

Tegnap meg hallottam, hogy egy másik csepeli MSZP-s politikust első fokon felmentette a bíróság, miután a csepeli önkormányzat tulajdonát úgy adta el az önkormányzatnak, mintha a sajátja lenne. Normál esetben, egy átlagembernél ez minimum sikkasztás. Nem is ajánlom senkinek, hogy mások tulajdonát a sajátjukként feltüntetve eladják. Persze csak akkor, ha nincsenek fent valami “ne büntesd meg” listán. Azoknak meg, akik szerint szörnyű korrupció van Magyarországon, csak jelzem: nagy valószínűséggel az is marad. Egészen addig, amíg a korrupciót nem büntetik. Az elmúlt években tolvaj politikusok hada fordult meg a bíróságokon, és szinte kivétel nélkül felmentették őket. Cusi, meg az a néhány, akiknél nem így történt, érdekes módon az után buktak le, hogy a felső pártvezetés veszélyesnek kezdte érezni őket. Mi mindenesetre tovább reménykedünk, hogy a sikkasztás másodfokon sikkasztás lesz akkor is, ha MSZP-s politikus követte el a bűncselekményt.

Ennyit mára a “ne büntesd meg” listákról meg a magyar “igazságszolgáltatásról”.

Forrás: Facebook

7 hozzászólás “Ennyit a “ne büntesd meg” listáról” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    Szerintem ez kamu, egyrészt a közteresek a rendszám alapján tudják, hogy kié az autó.
    Ha mégsem, a parkolási engedély bemutatásával törlik a büntetést.
    Ha igaz lenne a történet, a befizetésről szóló csekket látnánk fentebb.
    Ne sikáljuk már fényesre dicső köztereseink dicstelen munkálkodását! 😛

  2. Lovas szerint:

    Te a saját szemednek se hinnél szerencsétlen.

  3. kispajtás szerint:

    Lovas:
    Viszont te baromi szerencsés vagy és egy büdös bunkó! 😛

  4. Lovas szerint:

    Fizess te is Katalin, ott a számlaszám 🙂

Itt lehet hozzászólni !