HUNGARIKUM FESZTIVÁL

Csepel.hu

hunga_beha_A4

Szeptember 24-én, 10 és 18 óra között a Nagy Imre ÁMK környékén, a lakótelep ölelésében megelevenedik a magyar vidék, magyarságunk számos értéke. Hungarikumok sora lesz látható és hallható, megtapintható és persze fogyasztható a nap során: operett, magyar nóta, Kalocsa népművészete és fűszerpaprika-őrleménye, Rubik-kocka, bajai halászlé, karcagi birkapörkölt, fröccs vagy éppen a panyolai pálinka.

A kisebbeket 11 órától a Kolompos együttes műsora és a Kenderkóc népi játszóház programja várja. A világ szinte minden nyelvére lefordították a magyar remekművet, a Pál utcai fiúkat, amelyet a Hangyabanda színtársulata varázsol a színpadra. A háziasszonyok és háziurak alkotta „főzőcsapatok” verseny keretében mutathatják be, miként készül Csepelen a halászlé…

Ami az étlap további részét illeti: Aszalt szilvaleves, szilvalekváros derelye, szatmári kukoricakásás töltött káposzta, lapcsánka, kenyérlángos, kézműves gyümölcsborok. Külön sátorban lehet majd megnézni a magyar kisállatfajták bemutatóját. Az alkalmi vásári forgatagban kézműves termékek, mindenféle érdekes, hasznos és finom vásárfia várja a látogatókat.

A PROGRAMOT TÁNCHÁZ, VALAMINT PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA MŰSORA ZÁRJA.

Hungarikum – utánozhatatlan, kihagyhatatlan!

Itt lehet hozzászólni !