Az MSZP mégis nemmel szavazna a kötelező kvótára

Mandiner

MSZP_kvota_nem_MGY

Az MSZP nem támogatja a menekültkvótákat, azonban a népszavazást feleslegesnek tartja a párt – mondta Molnár Gyula, a szocialisták elnöke. Hozzátette: ha bármikor mégis igaz lenne a kormány felvetése, akkor a szocialisták a kormány mellé állnának az ügyben. Kiderült az is, hogy a Brüsszelben tárgyaló Molnár a migrációs helyzet kezelésével kapcsolatban megvédte a kormányt.

Nincs alapja a népszavazási kérdésnek a szocialisták szerint, de menekültkvótákat ők is elutasítják – mondta a Hír TV-nek Molnár Gyula, a párt elnöke. „Ha bármikor mégis igaz lenne az a felvetés, amit a Fidesz-kormány mond, akkor mi készen állunk arra, hogy bármilyen módon, akár parlamenti szavazással kinyilvánítsuk azt, hogy ezt (ti. a menekültkvótákat – a szerk.) nem tartjuk megoldásnak” – tette hozzá.

A műsorvezető rámutatott, hogy a Fidesz is nagyjából ugyanezt mondja: még nincs probléma, de lehet, ezért kell a népszavazás. Molnár Gyula erre elmondta, hogy szerintük a népszavazásnak nincs valós jogi következménye, ezért az erre fordított pénzt inkább a határon dolgozó katonákra kéne fordítani, akik rossz körülmények között dolgoznak.

Molnár Gyula a műsorvezető kérdése alapján egy háttérbeszélgetésen arról is beszélt, hogy Magyarország időben ismerte fel a migrációs helyzet veszélyeit, az EU pedig késlekedett. Molnár úgy tisztázta ezt az állítólagos kijelentést, hogy kifejtette: az EU nem ismerte fel időben a problémát, Magyarország pedig frontvonalban lévő országként jobban érzékelte a helyzetet.

Forrás: Mandiner

8 hozzászólás “Az MSZP mégis nemmel szavazna a kötelező kvótára” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    “Vajúdtak a hegyek, és egeret szültek.” Bravo MSZP.

    Három afrikai férfi megerőszakolt egy magyar nőt Németországban
    http://24.hu/kulfold/2016/09/01/harom-afrikai-ferfi-megeroszakolt-egy-magyar-not-nemetorszagban/

    Elbocsátották, mert magyarul beszélt
    https://www.profession.hu/cikk_kulfoldi_munka/20160830/elbocsatottak-mert-magyarul-beszelt/6786

  2. Ábel Attila szerint:

    Agyonszivatja magát az ellenzék: követhetetlenné vált, hogy ki mit akar és merre.

  3. Jobban szerint:

    …akarják is meg nem is… igen is meg nem is…

    “Furcsa ember a hazúg,
    Nyelve csípős, mint a lúg,
    Egyszer így, egyszer úgy,
    Hogy igazat sose tudj.”

    Weöres Sándor – Így meg úgy

  4. bubu szerint:

    Ábel Attila! Mért vesz mindenkit egy kalap alá? A DK (=Gyurcsány) álláspontja mindig egyértelmű volt, ahogy az Együtté (~Gyurcsány) is! Szabó Szabolcsóé is. 😉

  5. Jobban szerint:

    1686. szeptember 2-án délután három óra körül a Budát ostromló keresztény haderőnek sikerült betörnie a vár területére, a mai Bécsi kapu környékén. Öldöklő kézitusa kezdődött, amelyben janicsárjai élén a helyszínre siető utolsó budai beglerbég, az ekkor már hetvenéves Abdi Abdurrahmán pasa is elesett. Pontosan 145 évvel és négy nappal azután, hogy 1541. augusztus 29-én Szulejmán szultán megszállta Budát, végleg lehanyatlott a félhold a magyar királyok székhelyének tornyairól.

    Lehanyatlott a lófarkas félhold Buda ormáról
    http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20160902-hodoltsag-oszman-birodalom-magyar-kiralysag-varostrom-huszarok-janicsarok-i-lipot-csaszar.html

  6. realitás szerint:

    Kopaszi Gát és Lágymányosi Öböl – virtuális séta
    http://virtualis-seta.hu/budapest/kopaszi-gat
    Végtére is felmentő ítéletnek is ára van! (Oda-vissza)

  7. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    “1541. augusztus 29-én Szulejmán szultán megszállta Budát, végleg lehanyatlott a félhold a magyar királyok székhelyének tornyairól.”
    .
    Mi hívtuk be a török felszabadítókat, hogy elűzzék Buda vára alól a Habsburg seregeket és 150 évre megszívtuk! 😀 😛

  8. […] Gyula épp a minap beszélt arról, hogy ők nemmel szavaznának, de most igennel […]

Itt lehet hozzászólni !