Budapesten lopják a legtöbb autót – de nem Csepelen!

Faktor, Csepel.info

Budapesten két olyan kerület van, ahonnan feltűnően sok autó tűnik el. Az egyik Csepel szomszédja, de kerületünk már a legbiztonságosabbak között van. Köszönhető ez az önkormányzati támogatással megépült rendszámfigyelő-kamerarendszernek.

Egyre kevesebb autót lopnak el Magyarországon. Vidéken különösen jók az arányok, tízből kilenc autót ugyanis Budapesten visznek el a tolvajok. Idén az első félévben 835 autó körözését rendelték el a rendőrök, míg tavaly egész évben 2414 körözést adtak ki. Ez a szám pedig különösen kevésnek számít, hisz az elmúlt két évtizedben sosem volt ilyen alacsony ez az adat.

Érdekes, hogy az autólopások 90 százaléka a fővárosban történik, azon belül is a legtöbb XI., és XIV. kerületben. Az XI. kerület azért lehet éllovas, mert ez az egyik legnagyobb budapesti kerület. Tavaly onnan összesen 75 autót vittek el a tolvajok, míg a XIV. kerületben 50 kocsinak veszett nyoma.  Nagyjából félszáz autót vittek el tavaly a II. és III. kerületből is.

Az Autóvadász tavalyi adatai szerint évek óta a Volkswageneket és a Toyotákat lopják el leggyakrabban, de gyakran viszik el a Fordokat, Suzukikat, Renault-okat és az Opeleket. Ezek a márkák valószínűleg azért ennyire népszerűek, mert ezekből a gyártmányokból fut a legtöbb Magyarországon.

A lopások azért szorulnak vissza, mert a rendőrség látványos akciókkal lép fel az autótolvajok ellen. Az akciók során több száz lopott kocsi került elő és több tucat autótolvaj és hamisító ment börtönbe.

Forradalmi fejlesztés az autólopások ellen - "Átölelő Védelem" CsepelenA csepeliek életét megkönnyítő kamerarendszer bejelentése

A csepeli autólopások számában az önkormányzati pénzből, kerületünk be- és kivezető útjain elhelyezett rendszámfigyelő-kamerarendszer kiépítése jelentett áttörést a lopások visszaszorításában. Bár a balliberális csepeli ellenzék a rendvédelem megerősítésén belül ezt a fejlesztést is támadja és megszüntetné, mégis ennek köszönhető, hogy a betöréses lopások száma szintén jelentősen visszaszorult Csepelen.

Forrás: Faktor, Csepel.info, Autóvadász

3 hozzászólás “Budapesten lopják a legtöbb autót – de nem Csepelen!” bejegyzésre

  1. Egy áldozat szerint:

    Mint betöréses lopásban sajnos már érintett, akkor néhány _valós_ információ arról, hogy mit tud a csepeli rendőrség . . . konkrétan semmit, hozzánk is a XVIII. kerületből küldtek ki járőröket, mert nem volt ember a kerületben, biztosan mérni kellett a sebességet a csúcsforgalmi Kossuth Lajos utcában . . .

    Éppen a helyszínelés alatt ment a rádiós körözvény egy lopott autó miatt, és kérdezték, hogy megnézhető lenne-e Lidl-nél elhelyezett kamera képe, mire a járőr közölte, hogy az a kamera hetek óta nem működik.

    Csepelen nem azért kevés a lopás, mert biztonságos, hanem mert egy csóró kerületből nem nagyon van mit. Ahol néhány lakótelepi bulihuligán agyontuningolt BMW-je jelenti a csúcsot, onnan még a lopni sem érdemes . . .

  2. Lovas szerint:

    Hagyjuk már a baromságot “áldozat”. Ha maga koldus, mijét lopták el, a koldusigazolványát meg a kolduskocsiját? Csepelen régebben rengeteg bűncselekmény volt, pedig akkor sem itt éltek a gazdagok. Néhány komcsi politikus kivételével.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Lovas!
    Semmivel nincs kevesebb, csak a “pitibbek” nincsennek szellőztetve.

Itt lehet hozzászólni !