Több, mint szabadnap

Helyi Téma

A pünkösd sokaknak nem jelent mást, mint egy szabad hétfőt, a nyár kezdetét. Azonban a vallásos emberek számára az egyik legfontosabb ünnep, hiszen Jézus e napon segítette át tanítványait kételyeiken. E vallási csodáról Ulrich Ágoston plébános beszélt, aki idén Csepelért díjban részesült, melyet egyhangúlag szavaztak meg a kerületi képviselők.

– Jézusnak nagyon egyszerű és félénk tanítványai voltak. Sokszor ő maga is bosszankodott miattuk, hogy mennyire értetlenek, és mennyire nem jut velük semmire. De megígérte nekik, hogy amikor visszatér a mennybe az Atyához, elküldi tanítványainak a Szentlelket. Ez történt meg pünkösdkor, s ezt ünnepeljük idén május 31-én és június 1-jén. Ezek a félénk emberek egyszerre bátrak lettek, tele szeretettel, lelkesedéssel és olyan erővel, hittel, hogy ettől kezdve bátran hirdették Jézus tanítását.

Olyan erővel és hittel, hogy még az életüket is odaadták érte – beszélt a pünkösdkor történtekről Ulrich Ágoston, a Csepel-Királyerdő – Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia plébánosa. – A Szentlélek Úristen nemcsak a tanítványokat töltötte el, hanem mindazokat az embereket az egyházban, akik ezt várják. Mindig megkapjuk ezt a szentséget – erejét, bátorságát –, hogy merjünk keresztények lenni ebben a világban. Régebben kevesebbet beszéltek az egyházban a Szentlélek Úristenről, de körülbelül 50 éve a katolikus egyházban nagyban kibontakozott a tisztelete és az iránta való szeretet.

Ez valójában megújította az egyházat – tette hozzá az atya, aki nagyon szerényen nyilatkozott a Csepelért díj kitüntetésről, melyet idén megkapott. – Azt gondolom, úgy csöppentem bele a díjba, mint Pilátus a krédóba. Amikor először gratuláltak ismerőseim az önkormányzattól, azt sem tudtam, miről van szó. Legboldogabbá az tesz, hogy jobb- és baloldal egyaránt megszavazta számomra az elismerést, ezért nem voltak politikai skrupulusaim, hogy elfogadjame. Azzal indokolták, hogy szeretettel, felelősségteljesen gondozom a híveimet. Megtisztelő számomra nagyon. De azt gondolom, sok olyan ember él itt, Csepelen, aki szintén megérdemelné ezt a díjat. Bízom benne, hogy őket is elismerik majd – mondta nagyon szerényen a plébános.

Ulrich Ágoston 2000 óta áll a királyerdei hívek szolgálatában.

– Nagyon örülök, hogy itt vagyok. Nem minden egyházközség ilyen harmonikus, kiegyensúlyozott, mint az enyém, ahol sok egymást és papot segítő, jóakaratú, tiszta lelkű ember él. Óriási ajándék ez nekem. Minden paptársamnak ilyen plébániát kívánok, amilyen az enyém.

helyitema.hu

5 hozzászólás “Több, mint szabadnap” bejegyzésre

  1. nekünk ment el az eszünk szerint:

    dícsértessék!

  2. csumpika szerint:

    Hahó Admin! Az utsó mondatban azt hiszem inkább PAPtársat mondott az atya, nem pedig PADtársat. legalábbis erős az ezirányú gyanúm. 🙂 Javítsátok, ha igazam van.

    szép napot!

  3. admin szerint:

    Köszönjük az észrevételt, javítottuk.

  4. csumpika szerint:

    odase neki, ezé vagyunk 😉

Itt lehet hozzászólni !