Terrortámadás Nizzában, sok halott

Nyolcvannégy halott, hatvannál is több sérült

Magyar Idők

Terrortámadás Nizzában, sok halott

A franciaországi Nizzában járókelők közé hajtott egy teherautó csütörtök este. Legalább 84 áldozatról tudni, és hetvennél is több a sérült. A Külügy egy magyar sérültről tud.

A francia hírügynökség szerint a tömeg a július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékot figyelte, amikor a jármű a tömegbe hajtott. Az AFP helyszíni tudósítója szerint a súlyos incidens a Promenade des Anglais nevű területen történt, amelyet amúgy is sok turista látogat. A hatóságok széles körben lezárták a helyszínt. 

Mivel terrorcselekményre gyanakszanak, a helyi rendőrparancsnokság felszólította a lakosságot, hogy lehetőleg mindenki maradjon otthon. A halottakon kívül sok a sérült is.

Mintegy ötven ember vesztette életét – írta a TASZSZ orosz hírügynökség a BFM francia televíziócsatornára hivatkozva.

A TASZSZ orosz hírügynökség a BMF francia televíziócsatornára hivatkozva jelentette, hogy egy fehér ponyvás teherautó belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe, néhány száz métert haladt az emberek között. Ezután a merénylők lőni kezdtek az emberekre, majd tűzharcba keveredtek a rendőrökkel is. E forrás szerint mintegy ötven ember vesztette életét, sokan megsebesültek. A CNN élő műsorában harminc halottról és száz sebesültről beszél.

A helyi újság, a Nice Matin honlapján arról számolt be, hogy az ünnepi tűzijáték alatt, este fél 11 felé, egy teherautó ráhajtott a sétányra és mindenkit elgázolt. Az esetet látó újságíró szerint mindenütt vér volt, és sok a sérült is.

A gázoló teherautó sofőrjét lelőtték – jelentette az AFP francia hírügynökség a helyi hatóságokra hivatkozva.

Válságtanácskozást hívott össze a francia elnök

Francois Hollande francia elnök a nizzai gázolást követően azonnal visszatért Párizsba Avignonból, és a belügyminisztérium épületébe csütörtök éjjel válságtanácskozást hívott össze a terrortámadásként kezelt gázolás ügyében.

Fotó: AFP

Forrás: Magyar Idők

20 hozzászólás “Terrortámadás Nizzában, sok halott” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    Ez így nagyon nem jó. Egyszer jó lenne tudni, hogy a konkrét terroristát mi vezérli a gyilkosságra.
    Aztán arról a terrorizmusról is beszélni kéne, amelyet Franciaország (és sok-sok más ország) követ el idegen országok polgárai ellen, de a média nem beszél róla, mert meg van tiltva.

  2. Kornél72 szerint:

    A Korán 9. fejezet 111. verse szól arról, hogy akik Allah útján harcolnak azok embereket ölnek és feláldozzák magukat és övék a paradicsom. A Korán alapján hiszik azt, ha öngyilkos merényletet követnek el akkor a paradicsomba jutnak.

  3. királyerdei szerint:

    És ezekből akarnak a kommunisták 14 ezret ide betelepíteni.
    Allah Akbar?

  4. Grün Izidor szerint:

    királyerdei!
    Mit kezdenénk 14 ezer halott terroristával?!
    De élő kamionsofőrökre lenne igény!
    A Waberer’s már maga képzi őket és Erdélyi bevándorló importból dolgoztat! 😛

  5. Nagyapó szerint:

    A szoci “baloldal” nem csak be akar telepíteni elsőre 14 000 migránst, hanem megszavazta, hogy ha nem akarjuk őket, akkor fizessünk!
    Köszönjük “baloldal”!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez ismét hülyeséget ír. Erdélyből legfeljebb néhány móc jön migránsként. Az erdélyi magyar állampolgárok jönnek-mennek, mint mi, avagy a kanadai, izraeli, stb. magyar állampolgárok. Jelenleg kb. 900 000 fő.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Tóth Mária szerint:

    Még, még még-ennyi nem elég! Még több migránst idióta balosok!

  8. Tóth kati szerint:

    Jó lenne már,ha ez a sok idióta liberálkomcsi elgondolkozna csak azon az egyetlen tényen,hogy Európában azóta vannak ezek a támadások mióta számolatlanul vannak ezek beeresztve.Ezek a gyilkosok egytől egyig muszlimok.Az nem ellenérv,hogy van amelyik már itt született,az csak azt bizonyítja,hogy nem integrálhatók,nem valók ide.Képtelenek beilleszkedni,állatok.

  9. kerdezo szerint:

    Tóth kati,

    Nem elég a migránsokat megállítani. A nizzai merénylő francia állampolgár IS volt. Ergo, réges rég francia állampolgár volt. De nem kívánom megvédeni, mert én egyetlen bevándorlót sem látok szívesen EURÓPÁBAN.

  10. robi szerint:

    Kedves idomított hozzászólók!

    A néppárti Merkel mióta “liberálkomcsi”?
    Legfeljebb annyira komcsi, mint a szintén néppárti, komcsi múlttal, továbbá ügynök és szekus felmenőkkel rendelkező hazai politikusi felhozatal nem kevés tagja.

  11. vazul néni szerint szerint:

    Liberális nemelvtársak most hogy lesz a “Je suis” al mivel az elkövető “integrálódott” francia ember volt 🙁 Az a szomorú ,hogy az idegen érdekek mindig megtalálják Magyarországon a “hazai” támogatóikat,képviselőiket ,régebb a nyilasokat ,most a liberális baloldalt 🙁

  12. Grün Izidor szerint:

    vazul néni!
    Desztilláljunk!
    Nem francia ember, hanem “integrálódott” tunéziai muszlim volt!

  13. Tarjányi László szerint:

    Erdogan teljhatalmat épített ki magának. Elnöki rendszer bevezetésére törekszik, így alakítja át a “jogrendszert”. Korrupciós ügyek vannak mögötte, s támogatói között, Erdogan családja olajjal kereskedett az Iszlám Állammal is. Pechjére az oroszok lebombázták a tartályautókat a török határon átkelés előtt.

    Rendszeresen tisztogatta a hadsereg és a rendőrség tisztikarát, így kevesen támogatták a katonai puccsot. Törökországban a hadsereg őrködik az iszlamizálódás ellen, ez Kemal Atatürk hagyatéka. A puccsok indítéka szokott lenni a mérhetetlen korrupció és a politikai instabilitás is. A hadsereg kötött költségvetésből működik, a fizetések adottak, a katonákat mérhetetlenül irritálja a politikát és gazdaságot átszövő mérhetetlen korrupció. Kemal Atatürk nem a zsebét tömte, hanem a hazát védte. Erdoganról ugyanez nem mondható el.

    Hogy a helyzet nekem miért ismerős, azt megtartom magamnak!

  14. fghfjhgkjhk szerint:

    Tarjányi László!

    Egy katonai puccs, egy olyan “igazi” másként kezdődik (történelem). Itt valamiért ezt nem így kezdték, szóval minden borítékolható volt.

  15. Grün Izidor szerint:

    fghfjhgkjhk!
    Azonban Erdogán látva az események kétes kimenetelét lefújta a puccsot és a hadsereg kijelölt egységeit visszarendelte laktanyáikba! 😀

  16. bubu szerint:

    Lehet összefüggés Nizza és a puncs között?

  17. Tarjányi László szerint:

    A puccs a korrupt Erdogan-rendszer ellen irányult! A véleményemet megtalálod a csepeliek blogon.

  18. bubu szerint:

    Ja értem, ezt a kurdok csinálták.

  19. Grün Izidor szerint:

    Tarjányi!
    egy valamire való katonai puccs úgy kezdődik, hogy összeterelik a leváltani kívántakat, majd felállítják a géppuskákat……!

  20. fghfjhgkjhk szerint:

    09:27-ben erre akartam utalni én is. 🙂

Itt lehet hozzászólni !