Motorgyűjtemény a hetedik emeleten

Origo


szólj hozzá: Motorok a szekrény tetején

Kiássa, megpucolja, kicserél rajta ezt-azt, és felteszi a szekrény tetejére – így lehet röviden összefoglalni Algács József leletmentő munkáját, aki szobrok vagy festmények helyett régi motorkerékpárokkal tölti meg hetedik emeleti panellakásának szabad felületeit. Sem a harminchárom motor, sem a terület nem elég, de minden tekintetben növekedés várható.

Hét gyerek, feleség, kutya – szép életmű, ám Algács József nem elégszik meg ennyivel. Lelkesen gyűjti a régi motorkerékpárokat, vagy inkább azok roncsait, amelyeket ha nem is szalonállapotra újít fel, de mindenképpen megőriz az utókor számára.

Eddig azonban – egy, a csepeli sétálóutcán rendezett kiállításon kívül – nem nyílt lehetőség bemutatni a szívvel, lélekkel gondozott gyűjteményt, ezért a motorok Józsi bácsi lakásában (falra szerelve, szekrény tetején, vagy ahol épp akad hely) és a ház pincéjében várják a fordulatot, amelyre hamarosan sor kerülhet.

Ezenkívül Babetta-chopperről, világjáró Danuviáról és a gyűjtemény értékéről is szó esik a hetedik emeleti motorrajongóról szóló videónkban.

Forrás: Origo

4 hozzászólás “Motorgyűjtemény a hetedik emeleten” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Józsibácsi, jó egészséget, és sok sikert a munkályához.
    Reméljük összejön a könnűszerkezetes épület, és egy állandó kiállítás lesz a gyülyteményből. Remélem hogy ez az épület csepelen valósul meg, és a gyülytemény Csepelen marad.
    Erre a kiállításra büszke lehetne Csepel.
    Ön egy igazi csodabogár.
    Gratulálok a motorokhoz.

  2. bolemann lajos szerint:

    fogaskerék

  3. miska72 szerint:

    Van eladó? 🙂

  4. lolka szerint:

    Vagy a Csepelujság elődjének a neve “FOGASKERÉK”

Itt lehet hozzászólni !