Magyarország fityiszt mutatott Ausztriának – gólöröm a Csepeli Szurkolói Arénában

Csepel.hu

meccs

 

Miközben a Csepeli Szurkolói Arénát ötszáz személyesre tervezték, Magyarország labdarúgó válogatottjának első Európa-bajnoki mérkőzésére legalább kétszer ennyien voltak kíváncsiak a helyszínen június 14-én. Az aréna környékén is szurkolók álltak és szorítottak az Ausztria elleni sikerért. Az öntelt osztrák válogatott két góllal kikapott. A magyarok a mennybe mentek, az osztrák lapok pedig azon keseregtek, hogy „minden kezdet nehéz – de hát ennyire?”

GALÉRIA

Jóval a mérkőzés megkezdése előtt megtelt az aréna, a később érkezők csak a faszerkezetes stadion oldalából követhették a meccset a kivetítőn. A szurkolók között Csepel elöljárói mellett megjelent Török László, Nagyszalonta polgármestere, akit városában éppen egy hete választották meg újra nagy fölénnyel. Détári Lajos 61-szeres magyar válogatott labdarúgó bizakodóan, de óvatosan fogalmazott az összecsapás előtt. Számszerűen nem akarta megtippelni a találkozó végeredményét, de úgy vélte, ha a magyar csapat kellően elszántan és szervezetten játszik, számunkra pozitívan zárul a meccs. A legjobb teljesítményt a tapasztalt játékosoktól, Király Gábortól, Dzsudzsák Balázstól, Gera Zoltántól és Szalai Ádámtól várta.

Az Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar Péntek János karnagy vezetésével muzsikált, majd egy szurkolói mazsorett csoport szórakoztatta a közönséget.

Közben elkezdődött a mérkőzés, a közönség pedig eksztázisban követte az eseményeket. Voltak megkönnyebbült sóhajok, amikor az osztrákok elhibázták a ziccereiket, utána már-már gólt kiáltottak a drukkerek, amikor a mieink kerültek helyzetbe. Az osztrákok láthatóan nagy mellénnyel álltak hozzá a mérkőzéshez, mert biztosak voltak csapatuk sikerében. A magyarokat lesajnálóan könnyen verhető együttesnek titulálták. Na de nem így történt…

Amikor a második félidőben Szalai Ádám gólt lőtt, a csepeli arénában – s Magyarországon mindenütt, ahol nézték a meccset – hatalmas örömujjongás tört ki. Feszült pillanatok következtek, vajon a magyarok tudják-e tartani az eredményt. Már csak tíz perc volt hátra, vagy még annyi sem. Ekkor jött a csereként játszó Stieber Zoltán, aki pompásan emelte át a labdát az osztrák kapuson. Megint gól, és 2:0 ide. Néhány perc, és vége. Hihetetlen, de igaz lett, hogy a magyar csapat 44 év után újra Európa-bajnokságon játszik, és győzelemmel kezdte a csoportmérkőzéseit.

Az osztrák lapok alig találtak szavakat csapatuk vereségére. A Wiener Zeitung arra számított, hogy „Ausztria kicsontozza Magyarországot”. A Kurier azt írta, hogy „minden kezdet nehéz – de hát ennyire?” „Csapatunk egy dömperbe ütközött, nem csoda, hogy a magyarok hengereltek.” A Der Standard elismerte, hogy Magyarország megérdemelten győzött. Az osztrákokat hidegzuhanyként érte a vereség, mert ilyen masszív ellenfélre nem számítottak. A Kronen Zeitung felidézi, hogy Ausztria Európa-bajnoki címről álmodozott, mire egy kommentelő megjegyezte: „ezek után ezen röhögnöm kell.” A lap hozzáteszi: „Ilyen teljesítmény után jobban tesszük, ha megváltjuk a hazafelé szóló repülőjegyet.”

A magyar csapat fityiszt mutatott az osztrákoknak, akik lekezelően tekintettek ránk, és elfelejtették, noha közös történelmünk okán tudhatnák, hogy létezik még magyar virtus. A magyar válogatott legközelebb szombat délután játszik Izland ellen. A szurkolóknak érdemes jócskán a mérkőzés előtt a csepeli arénába érkezniük, hogy szabad helyre leljenek. Ha netén kívül rekednek, az sem baj, onnan is élvezetes a meccs és közös az öröm egy újabb győzelem esetén.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !