Új műfüves focipályát avattak a Katonában

Csepel.hu

katonapalya

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az önkormányzat összefogásának köszönhetően új műfüves focipályát adtak át a csepeli Katona József Általános Iskolában. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere bejelentette, a műfüves focipályák építése hamarosan a kerület több iskolájában is kezdetét veszi.

Vargáné Andrási Edit, a Katona József Általános Iskola intézményvezetője elmondta, a műfüves focipályával a legszebb álmaik váltak valóra, mert a régi, elhasználódott salakos pálya helyén most egy korszerű és biztonságos focipálya áll, amely lehetőséget ad a mindennapos testnevelés órák megtartásához is. Az igazgatónő megemlítette a csepeli Bese Barnabást, aki tagja lett a magyar labdarúgó-válogatott párizsi keretének. – Az ő példája igazolja, hogy kitartó munkával Csepelről is sikerülhet bekerülni magyar válogatottba – hívta fel a gyermekek figyelmét. Vargáné Andrási Edit köszönetet mondott a tankerületi igazgatónak, az önkormányzatnak, az MLSZ-nek, a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft.-nek, valamint mindenkinek, aki részt vett a pálya építésében.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere beszédét azzal kezdte, ez a nap többszörösen ünnep, mert Csepel új műfüves focipályáját pont azon a napon adják át, amikor kezdetét veszi az a labdarúgó EB, amelyen 44 év után újra magyar válogatottnak szurkolhatunk. Borbély Lénárd elmondta, ez a második 20X40 méteres méretű focipálya Csepelen, az első, ugyanilyen méretű focipályát 2014-ben adták át a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban. – A Csepeli Önkormányzat kiemelten foglalkozik a gyermekekkel, ezért döntéseink középpontjában mindig a gyermekek, a családok vannak. Terveink szerint több iskolában is szeretnénk ilyen focipályát létrehozni. Folyamatban van a Lajtha László Általános Iskolában egy szintén 20X40 méteres, a Nagy Imre Általános Művelődési Központban pedig egy 12X24 méteres pálya kivitelezése – mondta a polgármester. Megtudtuk még, hogy az önkormányzatnak még két futó pályázata van: a Vermes Miklós Általános Iskolában és a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában. A polgármester egy örömhírt közölt a jelenlévőkkel: az MLSZ a rendezvény előtt arról tájékoztatta, hogy a folyamatban lévő pályázatuk pozitív elbírálást nyert, így hamarosan elkezdődhet a kivitelezés. Beszéde végén emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat szervezésében egy éve alakult meg a Csepel Utánpótlás Sportegyesület, azokkal a reményekkel, hogy válogatott focistákat neveljen ki.

Dunai Antal olimpiai arany –és ezüstérmes labdarúgó, 31-szeres válogatott az MLSZ képviseletében köszöntötte a megjelenteket és gratulált az önkormányzat kezdeményezéséhez. Elmondta, nagy örömmel érkezett Csepelre, hiszen sokat futballozott a csepeli NB1-es csapatban. Felidézte, hogy az 1972-es labdarúgó EB-ről szégyenkezve jött haza a csapat, mert csak a negyedik helyen végeztek. A jelenlegi csapat esélyeiről azt mondta, biztos benne, hogy továbbjutnak a csoportból. Beszédét azzal zárta, hogy az utóbbi években több mint száz pályaavatón volt ott, és mindig jó érzés tölti el, ha ilyen eseményre meghívást kap.

A nemzeti színű szalagot Tóth János tankerületi igazgató, Vargáné Andrási Edit, Borbély Lénárd és Dunai Antal közösen vágták át, ami után a gyerekek rögtön birtokba is vehették a pályát.

csepel.hu

3 hozzászólás “Új műfüves focipályát avattak a Katonában” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    “hiszen sokat futballozott a csepeli NB1-es csapatban.” Régi csepeli vagyok, de nem emlékszem Dunai II. focistára a Csepelben. Csepel ellen igen.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Ennek a csapadékvíz elvezetése legalább megoldott?
    Ld. játszótér.

  3. Grün Izidor szerint:

    fghfjhgkjhk!
    Gondolom, tanulva a kalózózhajós játszótérnél történtekből ennél már megvárják amíg rendesen legyökerezik a fű! 😀

Itt lehet hozzászólni !