Bárczy István Díjat adtak át a fővárosi pedagógusnap alkalmából

Csepel.hu

bkicsi7

A fővárosi pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségen huszonöten kaptak Bárczy István Díjat. Az elismeréseket Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes adta át a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében pénteken. Csepelről Klausz Gáborné, a Mátyás Király Általános Iskola magyar nyelv és irodalom szakos tanára és Rostáné Csikor Nóra, az Eötvös József Általános Iskola tanítója kaptak kitüntetést. A díjazottaknak a csepeli önkormányzat képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester gratuláltak. Az Eötvös iskola pedagógusát távolléte miatt a testületi ülésen köszöntik majd.

A Bárczy István Díjat 2009-ben alapította a Fővárosi Közgyűlés, és 2010-ben első alkalommal adták át. A kitüntetés a fővárosban működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársai részére adományozható, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez, és ezáltal a főváros fejlődéséhez.

„Akiket ma köszöntünk, mindnyájan példaképek, a minőségi oktatás letéteményesei” – fogalmazott beszédében Szalay-Bobrovniczky Alexandra. Hozzátette: a pedagógusok a tanév során, nap, mint nap, önzetlenül fordulnak tanítványaikhoz, ha kell, maguk elé helyezik őket, önmagukat adják, nemcsak a szakmai tudásukat, hanem egész személyiségüket. Továbbá hangsúlyozta: a pedagógus értéke a tanítványain keresztül mérhető le, de vélelmezhetően csak 10-15 év elteltével.

Klausz Gáborné a gyermekek megértése és fejlesztése érdekében szívvel-lélekkel végzett pedagógiai munkájáért vett át díjat, Rostáné Csikor Nóra pedig a kisiskolások nevelése terén szeretetteljesen és következetesen végzett munkája elismeréseként.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !