Nyomógombos lámpát kért az önkormányzat a Weiss Manfréd útra

Csepel.info

13329324_1052746911472394_1703093965794715107_o

Borbély Lénárd polgármester nyomógombos közlekedési lámpa felállítását kérte a főváros illetékeseitől ahhoz a Weiss Manfréd úti gyalogos átkelőhöz, ahol május 31-én gázoltak el egy középkorú férfit.

Információink szerint a csepeli polgármester június 2-án találkozott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szakembereivel, és több más közlekedési probléma mellett kérte ennek az átkelőnek a felülvizsgálatát. Úgy tudjuk, hogy a május 31-én elgázolt ember halálát egy figyelmetlen gépkocsivezető okozta, aki nem vette  észre, hogy már elindult a zebrán a férfi. Bár kétséges, hogy ez esetben segített volna-e a figyelmetlen vezetőnek a lámpa, ennél az átkelőnél hat évvel ezelőtt, 2010 augusztusában szintén volt egy halálos baleset (akkor cserbenhagyásos gázolás történt).

Borbély Lénárd polgármester kérésére a Budapesti Közlekedési Központ megvizsgálja az új lámpa felállításának szükségességét: ennek érdekében közlekedés-számlálás történik majd, és áttekintik az átkelőhöz kapcsolódó közlekedési baleseti statisztikákat is. Egy biztos: ennél az útszakasznál a KRESZ betartása mellett gyakorlatilag esély sem lehetne hasonló balesetekre. Egyrészt itt csak 50 km/órás sebességgel lehet menni, másrészt a zebra jól látható helyen, megfelelően kitáblázva került kialakításra.

Bár ezen a helyen még a rendőrség is rendszeresen traffipaxozik, a gyorshajtás mégis megszokott. Ez annyira így van, hogy konfliktus is szokott lenni abból, ha valaki csak a megengedett sebességgel közlekedik.

Csepel.info

20 hozzászólás “Nyomógombos lámpát kért az önkormányzat a Weiss Manfréd útra” bejegyzésre

  1. mind_the_gap szerint:

    Helyes! Azt is jó lenne megoldani, hogy a Csepel felől érkező és a Szabadkikőtő felé kanyarodni szándékozók ne akasszák meg a forgalmat, hosszú sort okozva ezzel. Kanyarodó sáv jó lenne, bár erre nagyon kevés esélyt látok…

  2. Autós szerint:

    Fantasztikus … még egy lámpa, ami remélhetőleg szintén olyan jól lesz beállítva, hogy akkor ad majd zöldet, amikor a többi pirosat, hogy garantált legyen a még nagyobb dugó.

    Lásd a Gerincutat, a szintén fantasztikus lámpabeállítás miatt gyorsabb végigmenni a Kossuth Lajos utcán (mint régen), mint feleslegesen kerülni egy nagyot. A dugók oda is szépen visszatértek.

    Menekülőszigetről még nem hallottak az illetékesek, és akkor nem 4 iránynak kellene szabadnak lennie, amikor az ember át akar kelni? Vagy akár felüljáróról, ami még biztonságosabbá tenné az átkelést?

    Mindig azt hinné az ember, Csepel közlekedését nem lehet jobban megakasztani, aztán jönnek ezek az ötletek.

    Olyan, sokkal kritikusabb kereszteződésekben, ahol tényleg akár havonta is van baleset (Kassai utca – Széchenyi utca, Erdősor utca – Plútó utca) mikor lesz hasonló intézkedés? Vagy ha nem ismert ember hozzátartozója hal meg, akkor nem számít?

  3. mondanivalamit szerint:

    Én felül járó építését javasolnám. A gyalogosnak nem kell várni az amúgy úgyse működő nyomógombra, és az autós forgalom se akad meg.
    És nem érdekel, hogy drágább, adót fizetek Én is, nem akarok a dugóban ülni, és még csak az esélyét se szertném megadni neki, annak ellenére, hogy sűrűn használom az útszakaszt, eddig kb. 2x láttam gyalogost átkellni, tehát nem egy forgalmas gyalogos átkelőről van szó, erre pénzt költeni fölösleges, javasólnám az úthibák, kátyúk mielöbbi kijavítását!

  4. kerdezo szerint:

    Én, mint naponta többször arra közlekedő autós, helyeslem a nyomógombos gyalogos átkelőt.
    A kivitelezésen sok fog múlni.
    A jó megoldás az, hogy alapesetben sárgán villog, ha megnyomja a gyalogos a gombot, akkor pár másodperc múlva először zöldre vált a lámpa, majd utána vált pirosra. Ami még fontos, hogy megfelelő idő legyen a gyalogosoknak átmenni.

  5. kerdezo szerint:

    mind_the_gap:
    Maximálisan igazad van! Az Agip kútnál egyéként be lehet hajtani a Terminálhoz, mert a kamionok már arra járnak!
    Egyszerűen tiltani kellene a bekanyarodást.

  6. kerdezo szerint:

    Még annyit, hogy neem csak híres ember hozzátartozóját gázolták ott már el, nézd meg, van ott kereszt… 🙁

  7. dwadaw szerint:

    én mondjuk annak is örülnék, ha a szabadkikötőtől a közvágó felé lenne egy normális járda… tök fasza lenne néha lesétálni, csak hát vagy a kamionok mellett kell gyalogolni, vagy a bicikliúton, és ez kibaszott fos

  8. Grün Izidor szerint:

    dwadaw!
    És aki nem gyalog, hanem mondjuk gördeszkán vagy rolleren szeretne közlekedni?!
    Esetleg a most olyan divatos hover skateboard-on?!
    Őket milyen alapon diszkriminálnánk?! 😀 😛

  9. Nagyapó szerint:

    Igaza van Autósnak. Csakhogy lámpa esetén kell sávonként egy piros-sárga-zöld, valamint mindkét oldalra a gyalogosoknak 1-1 piros-zöld lámpa.
    A gyalogos forgalom alapján nem valószínű, hogy a BKK telepít ilyen renszert.
    Egyszerűbb megszüntetni a zebrát.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Nagyapó szerint:

    Jobb a rendszer!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. fghfjhgkjhk szerint:

    “Bár kétséges, hogy ez esetben segített volna-e a figyelmetlen vezetőnek a lámpa”
    Azt már csak – csak észreveszi még a leghülyébb is!

  12. csepelilakos szerint:

    Nagyapó: És aki át akar ott menni, az repüljön? Én amúgy vagy felüljárót tennék oda, vagy csak gombnyomásra átváltó lámpát. Ha valóban nincs ott nagy gyalogos forgalom, akkor nem az cseszné el a közlekedést.

  13. George szerint:

    Remélem azt a “sok” gyalogost is megszámolják!

  14. csepelil szerint:

    A nyomógombos lámpa miatt miért lenne nagyobb dugó mint az egyszerű zebránál. Ott is meglátsz egy gyalogost, megállsz amíg átmegy (jobb esetben). Lámpánál is ez történik. 30 mp ide vagy oda szerintem elhanyagolható. Én is rengeteget járok arra, a legbiztonságosabb, takarékos és költséghatékony megoldás a felüljáró lenne és akkor az annak is jó aki nem akar 30mp-et várni lámpára vagy gyalogos átkelésére a zebrán, annak a kevés gyalogosnak is jó, akiket nem fognak 30mp és figyelmetlenség miatt megölni.

  15. Juhász Attila szerint:

    Kedves autós !
    Ha véletlen az ön ismerősét gázolják el azon a zebrán , majd akkor kíváncsi lennék a véleményére !!!!!

  16. baltafejű szerint:

    Autós! Gondolkozzál már ember, tudod, mi az a nyomógombos lámpa? Csak akkor vált pirosra az autósoknak, ha jön egy gyalogos és át akar menni.
    Ez neked mint autósnak is nagy segítség, nem kell attól rettegned, hogy elcsapsz valakit a zebrán és börtönbe kerülsz.
    Gyalogosnak is, autósnak is ez a jó, mindenki csak nyer ezzel a megoldással.

  17. nondorid szerint:

    Ha jön valaki a Boráros tér felől a HÉV-vel és leszáll és az út túloldalára kell átmennie, annak felüljáró esetén egyszer le kellene menni a töltésről, aztán vissza a felüljáró lépcsőjén, majd ismét le. Nagyon gyalogosbarát megoldás… Annak a pár gyalogosnak nem érné meg felüljárót építeni. A nyomógombos lámpa lenne a jó megoldás.
    És legfőképp betartani az 50 km/h-s sebességhatárt. Hova a nagy rohanás? Max. 10 mp-et nyer bárki, ha szabálytalanul, 70 km/h-val megy itt.

  18. Matus Barbara szerint:

    Nem egyszer volt hogy csikorgó fékkel állt csak meg, de sokszor percekig csak állok ott mire át tudok menni, és akkor sem átengednek, csak távolabb pirosat kapnak. Az veszélyes hely nagyon… akikkel arra közlekedek, mind azt mondták hogy kéne oda lámpa.

  19. Letiltatni szerint:

    *felüljáró.

  20. Autós szerint:

    ->kerdezo,
    Igen, és akkor mozdult bármi? Érdekes módon senki nem kapta fel a fejét, pedig az egy cserbenhagyásos volt, sőt, utána többször volt, hogy hetekig nem működött a gyalogosokra figyelmeztető sárga villogás. Most hirtelen miért lett ilyen fontos ez a zebra?

    -> Juhász Attila,
    Nem mondtam, hogy nem sajnálom az illetőt. De akkor ennyi erőből az SZTK-nál miért nincsen lámpa? Az Ady Endre úton a Védgát utcánál? A temetőnél? Mindegyik helyen ütöttek már el gyalogost a zebrán, sőt, egy átlagos napon is sokkal-sokkal több gyalogos kel át, mégsem ugrál senki. Ismét csak kérdezni tudom, miért lett hirtelen ilyen fontos ez a zebra? Miközben más kereszteződésekben sokkal kritikusabb a helyzet? Pörgessük csak vissza itt, a csepel.infon is, pl. hányszor volt eddig baleset a Kassai u. – Széchenyi utca kereszteződésben? Vagy ott is haljon meg valaki, és akkor hirtelen fontos lesz?

    -> mondroid,
    A felüljárót mondjuk be lehet kötni közvetlenül a HÉV megállóba, akinek az út túloldalán van dolga, az átmegy oda, akinek pedig a HÉV oldalán, az lemegy a most is használt oldalon.

Itt lehet hozzászólni !