Karitatív módon megszépítették a Füstifecske Óvodát

Csepel.hu

 

TBE_3279

Karitatív csapatépítő program keretében korszerűsítette a Füstifecske Óvoda udvarát és két szobáját az MKB Bank Zrt. 110 munkatársa június 8-án. Az eseményen megjelent Morovik Attila alpolgármester, Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák vezetője és Sándor Benedek, az MKB Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese. Mányoki Ágnes, a Füstifecskék Óvoda vezetője megköszönte a segítséget, miután délutánra újjávarázsolták az óvodát.

Hierholczné Faragó Tünde azt mondta, jó érzéssel tölti el, hogy az MKB Bank Zrt. egy olyan környezettudatos intézménynek nyújtott segítséget, mint a Füstifecske Óvoda. Jó lenne, ha más csepeli óvodákat is sikerülne hasonló módon megszépíteni. Elképzelhető, hogy akár az MKB Bank Zrt. újra szerepet vállal ilyen tevékenységben, de ez a pénzintézet döntésén múlik.   

Sándor Benedek arról beszélt, hogy vállalata a társadalmi felelősségvállalás keretében végez karitatív tevékenységet. A rászoruló közintézmények, óvodák közül nem utolsó sorban azért esett a választás a csepeliekre, mert a Füstifecske Óvodában fontos szerepet játszik a környezettudatos nevelés. A cég másfél millió forintot költött a felújításhoz szükséges anyagok megvásárlására, a munkatársak pedig csapatépítő program keretében végezték a munkájukat. A kollégák jól érezték magukat, hogy az irodából kimozdulva egy másfajta tevékenységgel foglalkoztak. A csapatépítés szervezője az Active Training Magyarország Kft. volt.

Mányoki Ágnes sorolta és mutatta, amiket újjávarázsoltak az óvodában, ahová 47 gyerek jár. Az udvar jószerivel teljesen megváltozott. Lefestették a kerítést, a padokat, csúszdákat és az udvari játékokat. Kicserélték a homokozó tetejének hullámpaláját, valamint a veteményeskert szegélyét. Felújították a tyúkólat, amelyben a tyúkok mellett ötvennyolc csibe él. A gyerekek egyik kedvenc tartózkodási helye a fából készült esőbeülő házacska, amelyet szintén megszépítettek. A fűszernövények számára spirál alakú ágyást alakítottak ki. Építettek madáretetőt, valamint egy olyan sétautat, amelyen mezítláb érdemes gyalogolni a kavicsos, fövenyes és más környezetbarát anyagokkal borított ösvényen. Az óvoda két szobájában az eddigi linóleum padlózatra laminált parkettát helyeztek el.

A nap végén az óvoda gyerekeinek egy csoportja rövid műsorral köszönte meg a vendégek munkáját.

cs. a.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Karitatív módon megszépítették a Füstifecske Óvodát” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Az a karitatív módon való szépítés olyan lehet mint amikor a cigányt Isten nevében életlen késsel borotválják?! 😀

  2. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez egyéb hülyeség?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Grün Izidor szerint:

    Öreg Gyagya!
    Valami illesmire gondoltál?!
    “A május végi közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy a Fidesz visszaeséséből a kis baloldali pártok profitáltak, a Demokratikus Koalíció például 3 százalékkal növelte támogatottságát, így ők most 8 százalékon állnak. Erősödött az MSZP is, Tóbiásék 20 százalékot hoztak. Az LMP 5 százalékkal, az Együtt 3-mal, a Liberálisok 1-gyel állnak, és mérhető lett a Párbeszéd Magyarországért is, ők is 1 százalékot hoztak össze.” 😀

  4. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Igaza van ilyen hülyeségre gondoltam, mert illett volna a forrást is megjelölni! Csak nem a Political Capital? Különben:
    “Összefoglaló
    A Fidesz továbbra is magasan vezet, májusban 22 százalék volt a teljes népességen belüli támogatottsága. Az MSZP meg tudta tartani a két hónapja szerzett szavazóit, és támogatottsága 12 százalék maradt. A pártnak szavazói továbbra is a legaktívabbak, és ez némi, hibahatáron belüli előnyt biztosít a biztos szavazók között a Jobbikkal, a második helyért folytatott, amúgy kiegyenlített küzdelemben.
    A Jobbik támogatóinak száma elmozdult a mélypontról, ahol már negyedik hónapja tartózkodott, és egy százalékpontot növekedve, 12 százalék. A párt ezzel fej-fej méllé került az MSZP-vel.
    A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónaphoz hasonlóan újra 3 százalékon áll. A DK egy százalékpontot csökkent, és két hónap után újra 3 százalékon áll. Az Együtt támogatóinak az aránya ebben a hónapban csökkent, és most nem érte el az egy százalékot, csakúgy, ahogy PM, és a MLP sem.
    (http://kozvelemenykutatok.hu/2016-majusi-kutatasi-eredmenyek-publicus-intezet/)”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !