Összeomlik az MSZP-s fellegvár?

Gyökeret vert Csepelen az őszödi átok

Csepel.info

Pártkampány a légvár mellett: nem jött be az MSZP-nek a pénteki eszemiszom

Egy most vasárnapi önkormányzati választáson egyetlen MSZP-s jelölt sem nyert volna Csepelen – derül ki egy, a lapunkhoz került fideszes elemzésből. Nem egyszerűen egy választást vesztett ugyanis az MSZP vasárnap, hanem Csepel egyik legerősebb balliberális körzetét vesztette el.

A XXI. kerületben 1998-ban a 17 egyéni körzetből 16-ot, 2002-ben pedig mind a 17-et nyerte meg az MSZP. Az őszödi beszéd kikerülése után, amikor az egész országban tarolt a Fidesz, itt 14 körzetet és a polgármesteri címet is elhozta a párt. Ehhez képest most vasárnap a csepeli 3. számú egyéni önkormányzati választókörzetben Gárday Balázs, a Fidesz-KDNP jelöltje 51%-os eredménnyel ért el fölényes győzelmet, míg a korábban mindig nyertes MSZP jelöltje csak 35%-ot könyvelhetett el.

Pedig az MSZP mindent megtett, amit pénzért meg lehetett tenni. Elképesztő mennyiségű plakát, buszos hirdetések, jó minőségű szórólapok, Pa-dö-dő koncert, ingyen halászlé és sör, megszámlálhatatlan ajándék piros lufi és egy óriásposzter is előkerült a kampány során, melynek végén nem volt a körzetben olyan szavazó, aki ne tudta volna, hogy vasárnap választás lesz, és ki az MSZP jelöltje.

A választók azonban, akik minden eddigi alkalommal a szegfűre voksoltak, megnézték a Forma 1 hétvégi futamát, elmentek a telekre, kirándultak, otthon olvasgattak vagy TV-t néztek, sok hasznos vagy kevésbé hasznos dolgot tettek, csak egyet nem: a szavazásra nem mentek el. Ennek köszönhetően rendkívül alacsony volt a részvétel, az összes választópolgár nem egészen 24%-a jelent meg a szavazóurnáknál.

Akik meg elmentek, ahogy említettük, javarészt nem az MSZP szavazói voltak. Gárday Balázs, a Fidesz-KDNP jelöltje így 51,22%-kal nyert, Mészáros Ferenc, az MSZP jelöltje pedig mindössze 35,19%-ot tudott elérni. Ráadásul, a harmadik legerősebb eredményt sem az itt megszokott SZDSZ-es, hanem a 7,71%-os Jobbik-jelölt érte el (2006-ban az SZDSZ jelöltje még 15,43%-ot tudhatott magáénak). A „vörös” Csepelen, annak is egyik legerősebb körzetében így a 2006-os 56%-ról 38%-ra csökkent az MSZP és az SZDSZ teljes szavazótábora, míg a Fidesz-KDNP 33%-ról 51%-ra javított.

Bár az elemzéseknek még nagyon az elején tartunk, lapunk úgy értesült, hogy a Fidesz-KDNP kampánycsapata még a választás napján készített egy olyan matematikai modellt, amely a 3-as körzet eredményei alapján, arányosítva számolt végig egy, a Csepel összes önkormányzati körzetére vonatkozó választási eredményt.

Ez az eredmény pedig az MSZP számára nem éppen szívderítő. A modell alapján ugyanis egy most vasárnapi választáson inkább a 60%-hoz közelítő eredménnyel nyert volna a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje. Míg korábban volt rá eset, hogy az MSZP az összes csepeli választókörzet összes szavazókörében nagy fölénnyel nyert, most ez is visszájára fordulna: egyetlen MSZP-s jelölt sem nyert volna meg egyéni önkormányzati körzetet.

Bár ez a modell nyilvánvalóan csak egy becslési elv alapján számolt értékeket tartalmaz, annyi különösebb számolgatás nélkül is bizonyos, hogy a „vörös” Csepel most vasárnap narancsligetté vált volna. Azt pedig, hogy a kerületben tovább büntetik-e az MSZP-t, és lesz-e itt valóban narancsliget, a június 7-i uniós választáson ki fog derülni.

Csepel.info

39 hozzászólás “Összeomlik az MSZP-s fellegvár?” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    Kedvelem az ilyen elemzéseket, ami a megtörtént eseményekről szól…:) Mint amikor a másik Szilárd elmondja este, milyen idő volt az országban aznap…:)

  2. Öreg halász szerint:

    Az elemzések már csak ilyenek. Azt azért megnéztem volna, hogy a szocik arcán mi volt, amikor nagyjából tegnap este erre ők is rájöttek. 😉

  3. miska72 szerint:

    Van ISTEN!
    Szebb jövőt!
    Imám meghallgatásra talált! 😉

  4. Földhözragadva szerint:

    Halász, majd a Csepel újság…Szervezett deffenzíva, a vereség sokkal nagyobb lett volna, ha…de így, csak…:) Mint a németek 44-ben keleten…

  5. miska72 szerint:

    “Pártkampány a légvár mellett: nem jött be az MSZP-nek a pénteki eszemiszom.”
    Az embereket már nem lehet MEGETETNI! 🙂

  6. MirrrenDörmögiMicó szerint:

    Dehogy nem csak figyelj.

  7. atlétaa szerint:

    miska72:neked gratulálok ,állítólag párt semleges vagy. De még nincs vége.Hajrá CSEPEL…..egyszer már le irtam Gárday csettint egyet,pördül kettöt,háromszor a földre üt a botjával és minden rendbejön………és még hiszel a mesékben……….

  8. Karcsi szerint:

    Számomra a legbeszédesebb eredménye ennek a szavazásnak a 24%-os részvételi arány, az emberek háromnegyedének esze ágában sem volt elmenni. Nagy része éppen azért, mert egyik pártnak sem híve már, ami nem csoda. Ennek a választásnak most nincs győztese, maximum nyertese. Butaság azt gondolnia a Fidesznek, hogy ha lejáratja az MSZP-t, akkor majd rá szavaznak az emberek. Nem. Inkább senkire.

  9. spongyabob szerint:

    Karcsi: elég ha nem mennek el a csalódott mszp-sek, mint ahogy tették most is.

    Elég kárt okoztak már a szocik az országnak, most a legjobb amit tehetnek, ha hátradőlnek otthon a szavazások napján, keresztrejtvényt fejtenek és csodálkozva nézik az újraépítését az országnak, hogy ezt így is lehet.

    Ezen a választáson minden ott élő csak nyert, pártállástól függetlenül.

  10. bianka szerint:

    Magyarországon a jobboldal csak akkor tud nyerni, ha a komcsik elqrnak valamit (hol kicsit, hol nagyon). Antall is az Mszmp csődje miatt lett nyertes, a Fideszt is csak a Bokros-csomag Tocsik-mártásos tállalása hozta be a hatalomban, most pedig az öszödi böszme. A jobboldal kudarca mindig prolongálva mivel teletűzdelik magukat komcsi “szakértőkkel”.
    Azt hinné az ember, hogy tanultak de nem. Veszprémben hiába van fideszes önkormányzat a városi kórház élére nem találtak alkalmasabb embert, mint egy bukott kommunista ex-minisztert Rácz Jenőt. Mit gondol ilyenkor az ember? Nincs jobboldali orvos? Akkor ne induljanak a választásokon. Vagy valami háttérmutyi van ebben is? Kíváncsi leszek, ha Szilárd lesz a kerületi polgármester hány komcsi seggnyalóval veszi majd körül magát!
    Azért van remény …” 2014-től valószínűleg a Jobbik kormányoz majd!

  11. miska72 szerint:

    atlétaa nekem mindegy hogy ki győz. Csak NE az MSZP!
    Jól mondod, hiába csettint Gárdaa Balázs, akkor se csinál nyarat. Mert egy fecske nem csinál nyarat. Nem hiszek a mesében, csak az összefogásban! Én már megtapasztaltam az összefogás erejét. Neve: Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Közhasznú Egyesület. Ez egy mindenre elszánt jó kis csapat. 🙂

  12. Gordon szerint:

    Fontosak az elemzések, hogy az emberek (már akit érdekel egyáltalán valami ebben az országban) tudják, hogy akkor most hányadán állunk. fontosak ezek a rövid összefoglalók.
    Persze van akit semmi nem érdekel. Megnézi a Mónika sót, meg az ertéelklub híradót, és máris tájékozottnak érzi magát. Holott fogalma sincs arról a világról, azokról a folyamatokról, arról a helyzetről, ami épp körülveszi.

  13. toto szerint:

    én örülök, hogy Csepelt, ezentúl nem vörös Csepelnek, vagy Kádár – Kriptának hívják. Észre vehetik az elvtársak, hogy valamit csúnyán elqrtak, talán azt, hogy nyúlták le a sok pénzt, és az embereknek nem adtak vissza semmit belőle. és el lesznek majd számoltatva!!!! (persze itt nem a jobbikos pr elszámoltatásra gondolok).

  14. médi szerint:

    Ma végre volt egy jó napom, amikor megtudtam az eredményt. Miért nem ad számot róla az országos média vajon? Gratulálok mindenkinek, aki közreműködött a siker elérésében. Hajrá Csepel!

  15. kispajtás szerint:

    Hétfő este 18.30-19 óra között a rádió café 96.8 “Bolhacirkusz” c. műsorában a “Fidesz győzött a vörös Csepelen” felvezetéssel Hajós András megszólaltatta a Political Capital elemzőjét. Ne gondoljátok, hogy a média nem kapja fel a fejét. Szó volt a baloldaliak jogos kiábrándultságáról, a kettős gyilkosságról, arról, hogy inkább az életet választják a csepeli emberek. Nagyon korrekt műsor volt, elemezte a részvételi arányt, valamint az elért eredménnyel kapcsolatban felvetette a kérdést, hogy lehet-e reprezentatív országosan? Az elemzésből kiderült, hogy valójában igen!
    Kopik a vörös, már-már csak rózsaszín… ezt már én teszem hozzá!

  16. Prendick szerint:

    A sok csepeli komcsi most csak behúzta a nyakát és otthon sunnyogott, mert már nekik is kínos a bandájuk.
    De azt senki ne gondolja, hogy jövőre, amikor a rémséges orbánveszély ellen kell harcolni, nem fognak tódulni az ikszeléshez. Úgyhogy felesleges modellezni, hiába interpolálják ezt az eredményt, a körülmények nagyon mások lesznek jövőre.

  17. Laja szerint:

    Tök mindegy, hogy hányan mentek el. Ez a szoci fellegvár is lényegtelen. A lakótelepen élők nyertek a Balázzsal.

  18. kispajtás szerint:

    Az viszont tény, hogy a jövő évi választásokhoz meg kell mutatnia a Fidesznek az erejét és ez nem a szocik szapulásában kell, hogy kimerüljön. Kell egy ütőképes csapat, stáb, akik felvillantják az erényeiket és azt, hogy képesek a kerület vezetésére. Ehhez még rengeteget kell dolgozni!!!

  19. Prendick szerint:

    Gyanús azért, hogy a Fidesz nem meggyőzte, csak átszippantotta a szavazókat. Ahogy fakul a szekfű, úgy vörösödik a narancs.
    Például nagy derüvel kell konstatálnom, hogy megértem az, hogy a Fidesz a Városligetben tart majálist szombaton. Lesz sör, virsli, Kádár Viktor, izé, Orbán János… ááá, szóval valamelyik. 🙂

    Azért kicsit gyanakszom a jövőt illetőleg.

  20. csepeliiszap szerint:

    Prendick:

    Te nagyon nagyot tévedsz, ha azt hiszed, hogy a Fidesz átszippantotta a szavazókat. A balosok még most is inkább letörnék a saját kezüket, mintsem átszavazzanak. Igy nem maradt más választásuk, mint az, hogy el sem mentek szavazni – persze, ez is vélemény-nyilvánítás.

  21. Cseppi szerint:

    Szép Jó Napot!

    Megerősíteni tudom azt, hogy nem nagyon jellemző egy véreskezű kommunistára, hogy csak úgy átszivárogjon valahová. Rendszerváltás óta nem tettek semmit Csepelért. Majd ha kihal ez a generáció, akkor talán esélye lesz arra, hogy az igaz szívű Magyarnemzet a saját sorsát a kezébe vegye! De erre a Fidesz sem a megoldás, de jó jel arra, hogy kezdi a társadalom a mocskot lemosni magáról, bár még mindig nincs jele annak, hogy valaha felelősségre vonás és számonkérés érdemben megvalósul-e a mi kis hazánkban!

  22. balszélső szerint:

    Prendick: A balosok nem szivárogtak át (sőt balosok maradtak), csak ezt a gyalázatos gazdaságpolitikát – amit már ők is felismertek – többé már nem támogatját.
    Az igénytelenségek is lett határa.

  23. Karcsi szerint:

    Annyira szánalmas már ez a komcsizás, vörösözés! Normális ellenzék nélkül nem működik a demokrácia, és a hatékony kormányzás. Én csak azért várom a Fidesz-győzelmet, mert kormányon kevesebb kárt okoznak az országnak, mint ellenzékben.

  24. miska72 szerint:

    AGYMOSÁS!

  25. miska72 szerint:

    Komcsi, ŐŐŐŐ izé Karcsi, ezt nem mondod komolyan? 😉

  26. baniko21 szerint:

    Kedves Miska72, Cseppi, Laja és Prendick!
    Megnyugtató számomra, hogy Ti annyira élvezitek ezt a “vadkapitalista”
    világot. Remélem anyagilag is a toppon vagytok. Ezzel szemben állnak
    azok a “véreskezű” kommunistának általatok sértésnek szánt megneve-
    zésü emberek, akik igenis hisznek a baloldalban. Csak Ti összekeveri-
    tek a szezont a fazonnal. Akiket annyira kommunistáztok, – kénytelen
    vagyok felvilágosítani benneteket – soha nem voltak kommunisták. A
    politika, elveik nekik csak megélhetési lehetőség. Amerről a szél fúj
    arra fordulnak. Visszatérve azokra az emberekre, akik nem mentek el
    szavazni, csak annyit, hogy valóban mindenben belefáradtak, csalódtak.
    Tudjátok az eu kopogtatcédula gyűjtésénél – elég sok emberrel találkoz-
    tam, és tudjátok mi a legfőbb gondjuk? Nagy nehézségek árán, halaszt-
    va tudják a lakásuk számláit rendezni. Kajára minimálisan költenek,
    sehova nem járnak nyaralni, és rettegnek attól, hogy ha megint emelik
    az árakat (áfa, adó, munkanélküliség, stb) még könnyen el is árverez-
    hetik őket. Tudjátok ők tisztességes, munkából élő emberek. Az ügyes-
    kedést, mások átverését már nem tudják, de nem is akarják megtanulni.
    És ezek után pocskondiázhatjátok a baloldali értékeket értékelő embere-
    ket, és éltethetitek a mások kihasználásából vagyont harácsoló, rabszol-
    gatartó új kapitalistákat. Lelketek rajta!

  27. büki szerint:

    Röhögni kell “Karcsi” nevű hozzászóló humorán.
    Vörös létére a FIDESZ győzrelmét vérja. He-he-he. Ez is bekövetkezett.
    Kárt azok okoztak akik dilettáns módon, minden intézkedésükkel melléfogtak.
    Gyenge vészjárásra vall pl. az étkezési jegyek és az üdülési csekkek megadóztatása.
    Gazdasági analfabétáék ettől az intézkedéstől milliárdokat vártak.
    A vége az lesz, hogy nem lesz se csekk, se adóbevétel.
    Lehet, hogy ez a céljuk a restrektív intézkedést meghozóknak?????

  28. loastman szerint:

    Halkan annyit tennék hozzá, hogy mind a 38x parlamenti képviselő tehet arról, hogy itt tartunk…
    Mikor törlik már el végre a pártok állami támogatását? Vagy azt a napot végigaludtam volna?

  29. Prendick szerint:

    Kedves Baniko21!

    Igaz, régen jártam itt utoljára ahhoz, hogy emlékezhess, ezt a kérdést mi már megtárgyaltuk. Ezért frissítem kicsit a képet.
    Mivel rég ismerem a politikai nézeteid lényegét, újfent szólok, hogy szükségtelen olyan inget magadravenni, ami nem a tied. A “komcsi” fogalma valójában nem azonos a kommunistával, hiába használják összevissza.

    Ha megkapargatjuk a fogalmat, szinte mindig kiderül, hogy a komcsi két, nagyon jól meghatározható társadalmi csoportot jelent:

    a) Az egykori politikai elit embereit és azok mai utódait, akik anno pártállamot csináltak egy jobb sorsra érdemes politikai elképzelésből, illetve manapság megcsinálták a fából vaskarikát, azaz a nagytőkések szocialista pártját.

    b) Mindazok, akik hisznek az előbbiekben, illetve támogatják őket.

    Ha ezek valamelyikébe beletartozónak érzed magad, nincs miért felháborodnod, ha meg nem, akkor nincs rá okod.
    Sajnos fogalomzavarok tömegei rontják az értelmet mindenfelé. Tudod, anno az a) csoport tagjai annyit hangoztatták, hogy ők a kommunisták, hogy rajtuk maradt a “komcsi” jelző, amit páran “kommunistának” ejtenek, de ez csak beszédhiba. Ugyanolyan marhaság, mint mondjuk nácizni egy fasisztát, vagy egy nemzeti radikálist.

    Egyszerűen az az oka, hogy sokkal egyszerűbb egyszavas kliséket használni, mint minden esetben méteres definícióval meghatározni a pontos fogalmat.

    Alig hiszem, hogy bárkinek, aki ma kommunistázik, Marx jutna az eszébe. Olykor egy fogalom erősen eltávolodik az eredeti jelentéstől és hiba az, ha erőszakkal össze akarjuk fésülni. Tehát amikor tiltakozol a komcsizás ellen, nem megtisztítod a jelentését, hanem összemosod magad vele. Kár.
    Ezért próbálom pl. én a “komcsi” szót használni a kommunista helyett, mert nagyon pontosan érzékelem a kettő különbségét, viszont nem áll hatalmamban megváltoztatni a fentebb vázolt klisét. Így marad a profanizált szóalak, hogy valamennyire jelezze, kikről is van szó tulajdonképpen és kikről nincs.

    Remélem, nagyjából érthető az okfejtésem.

  30. Prendick szerint:

    Csepeliiszap, Balszélső!

    Azért hadd ugrassam kicsit a fideszeseket, mert néha annyira mókás, milyen magas labdákat képesek feladni. Ez a sörvirslis majális fantasztikus marhaság, percekig röhögtem, amikor olvastam róla.

    Persze nem felhőtlen a derű, mert az ilyesmik azt jelzik, hogy a Fidesz nagy erőlködésében, hogy a kormányzást átvegye a szekfűs fiúktól, beleesett abba a hibába, hogy a metódusokat is kezdi átvenni.

    Kicsit olyanok, mint ’47-től a síkproli pártvezetők, akiket bekolonizáltak a budai villákba és ez az agyukra ment és elkezdtek nagyon arisztokraták lenni. Persze a maguk szintjén.
    Nagy hiba volt.
    Ez is az.

    Azt jelzi az értő elmék számára, hogy a fideszesek sem mentesek attól, hogy a hatalom etalonjaként a most regnálók gyakorlatát tekintik és valójában ők is ezt gyakorolnák.
    Mélyen emberi tulajdonság, de elszomorító emberi hiba is egyben.

  31. Cseppi szerint:

    Kedves baniko21!

    Látom te is csak ide jársz leveleket írogatni, de az élet azon oldalát ami a politikáról szól azt nem nagyon látod! Sajnálom, hogy nap mint nap meg kell élnem azt, hogy minden idegen ember megpróbálja magyarázni az itt élő Magyaroknak, hogy mit is tegyenek! Én is a szociális és nem rabló kapitalista politika híve vagyok!
    Ha neked is az úgy nevezett Demokrata elvtársaid kibontanának minden leveledet, mielőtt megkapsz, nemzeti ünnep előtti napon felhívnának, hogy ne is meny ki az utcára. Vagy például próbálj meg úgy eljutni a Szent Imre térről a Hévig, hogy 2x ne igazoltassanak, leszállni a hévről és igazoltatnak, odamész a 2 villamoshoz és várnak téged és igazoltatnak….
    Mesélhetném a tapasztalataimat a Baloldali barátaidról! Milyen érdekes, hogy még gyanúba se keveredtem a törvénnyel szemben. Még egy szabálytalan közlekedési kihágást sem követtem el ami miatt megbüntethetnének. Eszembe se jutott, hogy valaha törjek zúzzak egy tüntetésen, soha nem támadtam Magyar rendőrre! Szerveztem és tartottam már tüntetést Csepelen és minden zavartalanul lezajlott. Sőt még a választásokon is indultam:)
    Remélem nem kell mindig nekem megmagyarázni mit is írok és miért!
    Átéltem és láttam olyan dolgokat a politikai téren amiktől sokan rókáznának, ezért ne is próbáld meg megmagyarázni, hogy a mostani (baloldali) rezsim valójában szociálisan érzékeny és makulátlanul szent!
    Nagyon jó lenne ha mindenki észre venné már, hogy a jobb és a ball oldal a nemzet ellensége és csak és kizárólag a Nemzeti kormány hozhat felemelkedést nekünk! Ettől még évekre vagyunk:(
    A gyűlölködés, rasszizmus, kisebbségi bűnözés egy gerjesztett dolog és amíg ezen nem lépünk túl addig nem lesz esélyünk egy Szebb jövőben!
    Lehet szidni a kisebbséget, de még sem ők tehetnek arról, hogy a kenyér annyiba kerül amennyibe, lehet szidni egy vallási csoportot, hogy olyan amilyen! De senki nem veszi észre, hogy csak magunkat hibáztathatjuk mert hagytuk, hogy ez legyen a jelen életünk. A probléma nem most alakult ki, itt van már nagyon rég óta. A Turáni átok mely szét húzza az országot bennünk van. Nem keveset tiltakoztam már a kommunista, liberális felfogás ellen, hisz Én úgy érzem ezek azok a dolgok, amelyek széthúzzák a mi kis országunkat, és tönkre is teszik!
    De ez egy magán vélemény minden pártállástól függetlenül és a Demokrácia erről szól!

  32. csepeliiszap szerint:

    Prendick:

    A kommunikációban való bénázás valóban a Fidesz erőssége. Sajnos, ebben igazad van. Az a baj, hogy néha még eltanulni sem képesek a szociktól a technikáját (bár ők is egyre többet hibáznak), úgy látom, hogy kontroll nélkül vágnak neki sok dolognak és a visszajelzéseket sokszor nem a helyükön értékelik. Pedig a jobb oldalon is lehetnek különböző vélemények.

  33. Öreg halász szerint:

    A komunikációban való bénázást nagyban befolyásolja, hogy ki közvetíti a kommunikációt, kinek a kezében van a média.

    Csak utalnék pl. arra a Csepel SC-s sajtótájékoztatóra, ahol a Csepel újság szándékosan egy hibáktól hemzsegő MTI-s tudósítást közölt le, amit aztán Tóthék megcáfoltak. Az elemi hibákat nem volt nehéz megcáfolni, kár, hogy Tóthék ugyanekkor kijelentették, hogy eszük ágában sincs beépíteni a Csepel SC-t. No, aztán már tudjuk mi történt.

    Egyébként meg mindenki hibázik, tegye fel a virtuális mancsait az, aki nem.

  34. csepeliiszap szerint:

    Öreghalász:

    Bocs, de nálam a küzdelem, a harc nem a mancsok feltartásával kezdődik!
    Magyarázkodás, menekülés és a felelősség hárítása az, amire hivatkozol.

  35. Attila szerint:

    Öreg halász!

    A Helyi Téma milyen pártkötődésű médium? Lenne lehetőség a kommunikációra.

  36. miska72 szerint:

    Kisztelt Banikó21!

    Ezt írod:”Kedves Miska72, Cseppi, Laja és Prendick!
    Megnyugtató számomra, hogy Ti annyira élvezitek ezt a “vadkapitalista”
    világot.”
    Most kik vannak hatalmon?
    A SZOCIALISTÁK!
    Kik az igazi baloldaliak?
    Én már nem nagyon hiszek senkinek.
    Igazad van ezek NEM KOMUNISTÁK ezek rosszabbak náluk!
    De miért énekelik az INTERNACOINÁLÉT 🙂
    Miért ápolják a multat?
    Kik vannak a pártban?
    A régi komunisták és azok hozzátarozói, gyerekei, akik szocialista nevelést kaptak, akik nem vettek részt a rendszerváltásban! Akiknél még MINDÍG SZOCIALIZMUS ( KOMMONISZMUS) VAN!
    A kommonizmus miért szünt meg? MAGYAR KOMMUNISTA MUNKÁS PÁTRT ( MKMP)
    Miért lett szocializmus? MAGYAR SZOCIALISTA MUNKÁS PÁRT. (MSZMP)
    Magyar Szocialista Párt ( MSZP )

    Nos? 🙂

  37. baniko21 szerint:

    Miska72!
    Magyarországon eddig még soha nem volt kommunizmus. A szocialisták
    nem a multat ápolják, a jövőjüket alapozták és még szeretnék a követ-
    kező választásokig. A régi kommunisták nem az Mszp-ben vannak, ott
    csak azok vannak, akik annak idején is jászották a baloldali elkötelezett-
    ségüket, most a szociáldemokratát, szocialistát. Mikor mi az érdekük,
    arra koncentrálnak. Ha nézted amikor ment az internaciónálé, a szöve-
    gét egyik sem tudta. Ugyan minek is? Milliomosok nem veszik szájukra
    a proletár szót. Most köreikben nem igy hívják azokat az embereket
    akiket kihasználnak, hanem úgy, hogy alkalmazott, munkavállaló.(rabszolga)

  38. baniko21 szerint:

    Csepi!
    Nem tudom milyen attrocitásoknak voltál kitéve és miért.
    20 éve, hogy az ittélőknek mindig idegenek mondják meg, hogy mit is
    tegyenek. Tudod ha nem teszik, bedugúl a töménytelen hitelek forrása.
    Hivhatják azt IMF-nek, vagy bárminek.
    Egyébként pedig Magyarországon nagyon kevesen mondhatják el ma-
    gukról, hogy ők tiszta magyarok, ha csak a történelmünket egy kicsit is
    átnézed. Inkább úgy fogalmaznám meg, a magyarok, az előbb emlitettek
    miatt is, egy jó képességü, hazáját szerető nemzet és nem említem azt
    a bizonyos turáni átkot. A fő baj: vezetőinket valahogy mindig rosszul
    választjuk meg. Egyébként nekem nincs sem szocialista, sem demokrata
    barátom. Csak normálisan, barátaim vannak.

  39. […] választókörben rendezett időközi választás után lapunk már megismerhetett egy fideszes elemzést, amely ezt vetítette előre. Most mi magunk számoltuk ki, jártunk utána, mi […]

Itt lehet hozzászólni !