Egykori III/II-es tiszt az MSZP jelöltje a Fővárosi Közgyűlésbe

Mno.hu, Origo

Hunvald György (portréoldala az MSZP honlapján itt olvasható – amíg nem törlik)

Az állambiztonsági szolgálatoknak dolgozott a rendszerváltás előtt Kivágó Iván Györgyné, aki Hunvald György helyét veheti át a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójában – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a politikus III/II-es tiszt volt.

A pártállami titkosszolgálat kötelékében dolgozott Kivágó Iván Györgyné a Magyar Nemzet információi szerint, aki Hunvald György helyét veheti át a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójában. A lap úgy tudja, hogy a politikus az 1970-es évektől már a hálózat tagja volt, a nyolcvanas években pedig a III/II-es kémelhárító főcsoportfőnökség 8-as osztályának “B” alosztályán dolgozott.

A Magyar Nemzet szerint Kivágó Iván Györgyné elismerte, hogy a rendszerváltás előtt az állambiztonsági szolgálatoknak dolgozott, igennel válaszolt a hivatásos múltját firtató kérdésre. Ugyanakkor a politikus elhárította a megkeresést, de azt ígérte, hogy máskor nagyon szívesen mesél múltjáról.

A III/II-es főcsoportfőnökség 8-as osztálya a Magyar Nemzet szerint az idegenforgalom területén és az amnesztiával hazatértek között végzett kémelhárító tevékenységet.

Hunvald György február 12-e óta van előzetes letartóztatásban hétrendbeli csalás és kétrendbeli csalás kísérletének gyanújával. A VII. kerületi polgármestert azzal gyanúsítják, hogy ismerősöknek, rokonoknak utalt ki kedvezményesen lakásokat, illetve több kerületi ingatlant törvénytelenül becsültek fel, mielőtt külföldi befektetőknek értékesítették volna. Az erzsébetvárosi önkormányzatot az ingatlanügyletekkel 970 millió forintos kár érte a főügyészség szerint. Hunvald képviselői mandátumáról április 24-én mondott le.

Forrás: Origo

17 hozzászólás “Egykori III/II-es tiszt az MSZP jelöltje a Fővárosi Közgyűlésbe” bejegyzésre

  1. toto szerint:

    tökmindegy ki lesz a jelölt, úgyis csak szavazógépnek kell.

  2. Öreg halász szerint:

    Az elvtársak elvtársak maradtak. Siralmas, hogy képtelenek nem pártállami gépezetet választani. Vagy csak a árnyas multú emberek irányíthatók?

  3. Gordon szerint:

    A magyar baloldal viselkedése egyenlőre nem azt bizonyítja, hogy képesek lennének változtatni a politikájukon. Szerintem nem is értik igazán, hogy mi a probléma. Számukra egy III/II-es “benevezése” teljesen természetesnek tűnik. Ez sokat elárul a korlátolt gondolkodásmódjukról. Ennek a megkövesedett politikának már eddig is sok kárát látta az ország, és a bajok sokasodni fognak. E téren nem lehetnek illúzióink…

  4. munkásököl szerint:

    Egy normális rendszerváltás úgy kezdődik, hogy akik az előző rendszer (ti. amit épp le kell váltani) kiszolgálói voltak, azok nem vehetnek részt az új rendszer felépítésében. Ez alapesetben olyan természetes kell, hogy legyen, minthogy nem arra bízom az veteményes őrzését, aki éjszakánként fosztogatja.

    Jelenleg már nem menő MSZP-snek lenni. Csak a régi hálózat tagjai, valamint a díszletváltás során “jókor jó helyen” lévők jelentik a potenciált. A többiek lassan leperegnek, ahogy egyre inkább látszik, hogy fogy a hús a fazékból. Figyelni kell viszont, mert az elvtársak gyors metamorfózisra képesek! Lásd pl. Csintalan…

  5. Gordon szerint:

    Ami kicsiben, az nagyban.
    Egy normális országban nem aszerint nyírják közpénzből a füvet, hogy éppen hol lesz időközi önkormányzati választás. Csepelen ezt az mszp-s Szentecky vezette Csevak másképp gondolja…

  6. én szerint:

    Nem tudnak olyat jelölni, aki nem volt itt vagy ott ez vagy az.

  7. miska72 szerint:

    Nem!
    Olyan ember nem létezik. 😉

  8. kis rigó szerint:

    egy normális országba ( de ez már agyon van magyarázva ) az ilyen III/II es és úgy általában az ilyen akár hányas urak és hölgyek közügyeket nem válalhatnának !!! nálunk meg pont forditva van……sőt csak ezek az urak és hölgyek jogosultak uralkodni és irányitani bennünket.
    Igy is röhögött és röhög rajtunk az egész világ. Csak nálunk lehet miniszterelnök egy ilyen Horn Gy,Meggyesi P, Gyurcsány F és most a pislogós-libás B Gordonka. Akkor nincs mit csodálkozni,hogy egy ilyen hölgy kerül be a fővárosba és ahogy a “toto” irja szavazógépnek jó lesz !! ellen vélemény nuku.
    Mi meg ostoba magyarok nem vesszük észre (és ha észre is vesszük, akkor mi van ?? ),hogy Gyurcsány az országot, Demszki meg a fővárost totál tönkre tette!!!!!!!!!!!de bizzunk,.. a remény hal meg utoljára.

  9. nekünk ment el az eszünk szerint:

    na szép!

  10. Prendick szerint:

    Mi van, annyira elfogytak a mamelukok, hogy már a hivatásosokat kell beültetni a poziciókba?

    Mondjuk azért kiváncsi vagyok, hogy mit kap Hunvald cserébe, mert nagyon naív aki azt gondolja, hogy egy ilyen ütőkártyát önként és ingyen adott ki a kezéből.
    Kiváncsian várom a fejleményeket.

  11. csepel szerint:

    csepelen is van ilyen képviselő, úgyhogy a kerület lakóinak szerintem nem újdonság az ilyen hír

  12. Attila szerint:

    Jobbik Magyarországért Mozgalom
    Budapest Munkacsoport
    ORSZÁGOS VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG
    1051 Budapest, Roosevelt tér 1.

    Tárgy: Fellebbezés
    Tisztelt Országos Választási Bizottság!

    Alulírott Kassab Adonis István a Fővárosi Választási Bizottság 23/2009. (IV. 26.) FVB. számú határozatával szemben, jogszabálysértésre hivatkozással, ezúton
    fellebbezést
    nyújtok be.
    Indoklás
    Az FVB fenti számú határozatával a Fővárosi Közgyűlés megüresedett képviselői mandátumát a Magyar Szocialista Párt (MSZP) fővárosi listájának 32. helyén szereplő Kivágó Iván Györgynének rendeli kiadni.
    Kivágó Iván Györgynéről az elmúlt napokban kiderült, hogy a Magyar Népköztársaság Belügyminisztériumának III/II-es Főcsoportfőnökség 8-as osztályának „B” alosztályán dolgozott, vagyis az 1990-es rendszerváltással – elviekben – megszűnő kommunista diktatúra kiszolgálója volt. Hangsúlyozni kívánom, hogy az FVB-nek a határozata meghozatalakor e tényt nem kellett ismernie.
    Az időközben napvilágra került információk olyan új és bizonyított tények, melyek alapján megállapítható, hogy az MSZP jelölése, valamint az FVB határozata jogszabályt-, az 1949. évi XX. törvény – a Magyar Köztársaság Alkotmánya – 2.§ (1), illetve 3.§ (2) bekezdéseiben foglaltakat sérti.
    Az 1949. évi XX. tv. 2.§ (1) szerint a Magyar Köztársaság (…) demokratikus jogállam.
    A 3.§ (2) szerint a pártok közreműködnek a népakarat (…) kinyilvánításában.
    Álláspontom szerint 2009-ben, lassan 20 évvel a rendszerváltásnak nevezett politikai fordulat után, egy demokratikus jogállamban még egy demokratikus keretek között politikai mandátumokhoz jutó párt sem delegálhat az előző, diktatórikus rendszert kiszolgáló személyt aktív politikai pozícióba, nevezetesen a Fővárosi Közgyűlés képviselői székébe. Ezen döntésével ugyanis megsérti a Magyar Köztársaság Alkotmányát, a köztársaság és a demokrácia eszméjét. Továbbá nem működik közre a népakarat kinyilvánításában, amivel szintén alkotmánysértő állapotot idéz elő.
    E tényt támasztják alá a Magyarországon legálisan működő pártok nyilatkozatai is. Például
    a FIDESZ szerint a delegálás az alkotmányosság szellemiségének semmibevételéről tanúskodik.
    Mindezek alapján, de a száraz jogi tények fennállásától függetlenül is, az országban kialakult és tapasztalható kiélezett politikai és társadalmi helyzetre tekintettel az Országos Választási Bizottságnak (OVB) erkölcsi kötelessége az FVB döntésének megsemmisítése. Az MSZP politikai ámokfutásához, a választók nyílt provokálásához az OVB nem asszisztálhat.
    Kérem, hogy a fellebbezésnek szíveskedjenek helyt adni.
    Budapest, 2009. április 29.
    Tisztelettel:
    Kassab Adonis István s.k.
    A JOBBIK budapesti alelnöke

  13. Prendick szerint:

    Hát, nem igazán látszik megalapozottnak ez a fellebbezés, hiszen abból a Főcsoportfőnökségből már miniszterelnökünk is volt. 😉

    Szal igazán nem akarlak megbántani, de ennek nem lesz valami nagy hatása.

  14. Attila szerint:

    Lett eredménye:

    “Nem lesz költségvetése csütörtökön a fővárosi önkormányzatnak, mivel egy állampolgár kifogást nyújtott be szerdán a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) azon határozata ellen, amelyben Kivágó Iván Györgynének adta ki a Hunvald György lemondásával szabaddá vált fővárosi szocialista képviselői mandátumot”

  15. Prendick szerint:

    Hehe, akkor vissza az egész. Olykor megesik, hogy nincs igazam.

    Tanulni kell az ellenféltől. Ők is ilyesmikkel szokták pl. a népszavazásokat késleltetni.

  16. ugrómókus szerint:

    A cöf vezetője is az volt.És még sorolhatnám a neveket.

Itt lehet hozzászólni !