Pánik után: a gyerekek jobban vannak, csütörökön nyit a strand

“A klórgáz-mérgezés nem is hasonlít ehhez”

Csepel.info

K_cs_s_panik_01

Az RTL Klub beszámolója

Jobban vannak azok a gyerekek, akik rejtélyes okból, azonosítatlan mérgezés vagy tömegpszichózis miatti sokk után kerültek kórházba Csepelről szerda délelőtt. Bár a tanárok azt hitték, hogy klórgáz-mérgezés történt – és emiatt óriási pánik tört ki -, a gyerekeknél tapasztaltak nem hasonlítanak a klóros mérgezés tüneteire.  A mérések szerint tiszta, sőt iható minőségű a strand vize, ezért az csütörtökön a szokásos módon nyitni fog – értesült a Csepel.info.

Szerda délután Borbély Lénárd polgármester, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Morovik Attila alpolgármester és Tóth János, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ csepeli vezetője is meglátogatták azokat a gyerekeket, akik az ismeretlen eredetű rosszullét miatt kerültek szerdán délelőtt kórházba. Ahogy arról az országos médiában először a Csepel.info beszámolt, pánik vagy mérgezés is okozhatta a gyermekek rosszullétét. Tömegpszichózissal azért magyarázhatók a tünetek, mert a gyerekek pánikhelyzetbe, sokkhatás alá kerültek. Ezzel együtt mérgezés is állhat a tünetek mögött, de mérgezésre továbbra sincs bizonyíték.

Egy biztos. Klórgáz-mérgezés – amitől a tanárok féltek – biztosan nem történt. Az úszómedence egyrészt nyílt és szeles helyen volt. Információink szerint az úszás előtt vagy aközben nem klórozták a vizet, és a mérések is egészséges klórszintet mutattak ki. Egy ekkora medencében nem is lehetne kicserélni annyira a vizet, hogy akár órákkal egy klórmérgezés után egészséges, sőt iható vízminőséget mérjenek. De a perdöntő tény az, hogy a gyerekek tünetei és a klórmérgezés tünetei teljesen mások. “A klórgáz-mérgezés nem is hasonlít ehhez” – mondta lapunknak orvos szakértőnk.

Erre utalnak az interneten található források is. Miközben a gyerekek fejfájásra, hányásra, émelygésre panaszkodtak, a klórgáz rohamokban jelentkező köhögést, szemben, orrban, torokban maró érzést okoz. “Már kis töménységű gáz belélegzése is nyomban égő érzést okoz az orrban és a torokban, továbbá fullasztó, gyakran rohamokban jelentkező köhögést és nehézlégzést vált ki. A szemben égő, szúró fájdalom, könnyezés jelentkezik. Nedves bőrön szintén égő érzést okoz és egészen a hólyagképződésig ingerli a bőrt.” – írja erről egy hivatalos orvosi oldal. A csepeli gyerekeknél fel sem merültek ilyen tünetek. Sőt. A diákokkal egy időben még 56 fizető vendég és ezen felül is 10-15 öttusás sportoló gyerek volt a strandon: közülük pedig senki sem lett rosszul.

Csepel.info

9 hozzászólás “Pánik után: a gyerekek jobban vannak, csütörökön nyit a strand” bejegyzésre

  1. Lovas szerint:

    És mi lesz, ha holnap atomvillanást vél látni az egyik túllelkesült, hisztériás vagy fűimádó tanár? Akkor sugárkezelést kapnak a gyerekek?

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Gábor!
    Mi lenne, ha az eset a te gyerekeiddel történik?
    kisebb lenne az arcod.
    😛

  3. potyek szerint:

    Lehet nem is úszni voltak, hanem együtt lelkesedtek, hisztériáztak vagy füveztek. De akár ilyen alapon chemtrail is lehetett. Ja nem. Viszont ez volt az utolsó, hogy itt kommenteket olvasok 🙂

  4. TenkA szerint:

    Szerencsére senkinek semmi baja.

    A kollégák védelmére meg annyit, hogy jobb félni, mint megijedni. Ha bármelyik gyereknek is baja történt volna, akkor a kísérő tanár is felelős, nem is kicsit. Inkább legyen “felesleges hiszti”, túlaggódás, minthogy egy gyereknek is baja legyen.

  5. csapajev szerint:

    Milyen friss hír!
    Péntek van….

  6. Grün Izidor szerint:

    csapajev!
    Mivel napokig hetekig nem történik semmi érdekes vagy közérdeklődésre számító esemény sem az országban, sem Csepelen ezért az Infó úgy döntött, hogy visszatekintő rovatot indít Régi Újság címen!

    Borzongjon velünk az elmúlt években, évtizedekben történteken!
    Ez már illeszkedik a koncepcióba! 😛 😀

  7. Jobban szerint:

    Kedves Grün Izidor! Egy hét intervallumában több érdekes és közérdeklődésre számító esemény történik mint 2010 előtt több hónap alatt….

  8. Androméda szerint:

    Köszi a kedves, támogató hozzászólásokat! Én a legjobb barátnője vagyok az egyik ottani gyereknek, egy utcában lakunk. Pontosan elmesélte, hogy mi történt, és a cikk elég sokat ferdít! Például nem írták, hogy a csajok telerókázták a klotyót.Szóval valószínűleg nem a pánik következménye volt! Meg az sem igaz, hogy már jól vannak, a barátnőm most is rosszul van.

  9. admin szerint:

    Mi is szemtanúk beszámolói alapján írtuk a cikket. Külön kiemeltük, hogy teljesen más tünetei voltak a gyerekeknek, mint amilyennek klórmérgezés esetén vannak.

Itt lehet hozzászólni !