Csoportos pánik vagy mérgezés a csepeli Kazinczy Iskolában

Frissítés: harminckilenc gyereket vittek kórházba

Csepel.info

A strandon mindent rendben találtak, a gyerekek pedig nem ettek közösen az úszás előtt

K_cs_s_panik_01

A strandhoz négy mentő ment ki, a többi itt látható az iskolához ment (fotók a Csepeli Hírmondótól, olvasóinktól, és a közterület-felügyelettől vannak)

Rosszul lett egy gyerek és hányt a buszon szerda délelőtt, miután a csepeli Kazinczy Ferenc Iskola diákjai a strandon úsztak. Úgy tudjuk, hogy a diák rosszulléte után arról kezdtek el vitázni, nem a strand miatt lett-e rosszul a gyerek, esetleg klórgáz miatt, mire más diákok is fejfájásra panaszkodtak. A vizsgálat semmilyen veszélyes anyagot sem mutatott ki, könnyen lehet, hogy pánikreakció történt. Két dolog biztos egyelőre: nem klórgáz és nem a szerdai közétkeztetés miatt lettek rosszul a gyerekek – értesült a Csepel.info.

Mintha csak terrortámadás történt volna, mentők, rendőrök, katasztrófavédők szállták meg a Csepeli Strandot és az iskola környékét, miután rosszul lett egy diák. Információink szerint a diák hányt  – ami könnyen előfordul egy iskolában. Csakhogy mivel ez pont úszás után történt, felvetették, hogy nem klórgáz-mérgezés miatt hányt-e a gyerek. Ez után egyre több gyerek lett rosszul, fejfájásra hivatkozva, később sokan a hasukat is fájlalták. Úgy tudjuk, hogy az a gyerek, aki a buszon hányt, nem panaszkodott fejfájásra. Információink szerint a Kazinczky 5/A és 5/B osztályát érintette a tömeges rosszullét, az A osztályból minden gyerek érzett valamilyen rosszullétet. A katasztrófavédelem az eset után minden medencét és minden helyiséget megvizsgált a strandon, de ott semmilyen problémát sem találtak. Az ételmérgezés lehetőségét is felvetették, de a gyerekek még ebéd előtt voltak, így egyelőre mindenki találgat arról, hogy mi történhetett.

Új fejlemény:

Pánik után: a gyerekek jobban vannak, csütörökön nyit a strand

Senki más nem jelzett problémát

A Csepel.info úgy tudja, hogy a diákokkal egy időben 56 fizető vendég és még 10-15 öttusás sportoló gyerek volt a strandon, közülük senki nem jelzett rosszullétet. A strand a vizsgálatok után tovább üzemel, mivel a katasztrófavédelem semmilyen káros anyagot sem mutatott ki.

K_cs_s_panik_02

Minden ilyen riasztást komolyan kell venni

K_cs_s_panik_04

K_cs_s_panik_03

K_cs_s_panik_05

Információink szerint csak a strandhoz négy mentő ment ki, de üresen fordultak vissza. Az iskolához is több rohammentő szállt ki.

Csepel.info

MTI: Harminckilenc gyereket vittek kórházba

Győrfi Pál közölte: a mentők 16 kocsival vonultak ki a csepeli Kazinczy Ferenc Általános Iskolához. Az 5. osztályos tanulók – két osztály diákjai – fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodtak. Valamennyiüket a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára vitték, ám egyik gyerek sem volt életveszélyben. A rosszullétek okát szakemberek vizsgálják.

A tömeges rosszullétet megelőzően úszásórán vettek részt a tanulók a csepeli strandfürdőben – tette hozzá Győrfi Pál.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy méréseket végeztek a fürdő területén a medencékben, de sehol nem mutatták ki mérgező klórgáz jelenlétét. A strand vize ivóvíz minőségűnek bizonyult, mérgező anyagot nem találtak benne.

Borbély Lénárd, (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere az MTI-nek azt mondta: azóta független szakértővel is megvizsgáltatták a strand vizét, ő ugyancsak kiváló minőségűnek ítélte.

Hozzátette, hogy az ételmérgezés is kizárható. Egyrészt azért, mert a gyerekek az úszásoktatás előtt még nem ebédeltek, másrészt az a vállalkozás, amelyik a Kazinczy iskolába szállítja az ételt, más intézményekben is végzi a közétkeztetést, és máshol senki nem lett rosszul.

Vagyis egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a rosszulléteket, a diákokat éjszakára megfigyelésre bent tartják a Heim Pál Gyermekkórházban – mondta a polgármester.

Forrás: MTI, Magyar Idők

Pánik után: a gyerekek jobban vannak, csütörökön nyit a strand

 

43 hozzászólás “Csoportos pánik vagy mérgezés a csepeli Kazinczy Iskolában” bejegyzésre

  1. Faluba Endre szerint:

    Ha pánik riadó volt akkor csak azt érik el vele hogy majd senki nem akar oda többet menni.

  2. Letiltatni szerint:

    “Mintha csak terrortámadás történt volna” de jól informált a cikk író az ilyen kimenetelű borzalmas cselekményeket követő hatósági intézkedések összehasonlíthatóságáról.
    Remélhetőleg, olyan hamis mértékű hazugságig nem fog eljutni a bújtatott pánikkeltés, mint annak idején draskovics elvtárs által hunniás robbantásnak beállított, hazug felvétel.

    Az igazi okot tárják fel!
    Ez a szervek felelőssége.

  3. aggódó szerint:

    Csak a gyerekek lettek rosszul?

    Úszásoktató, kísérő tanárok?

    … és a buszt vizsgálták?

  4. admin szerint:

    Csak gyerekekről tudunk, két busszal voltak, vagyis a busz se igazán lehetett a hibás. Annyit hallottunk, hogy a legelső rosszullétnél klórgázra kezdtek gyanakodni a tanárok, és kérdezgették a gyerekeket, nincs-e más is rosszul. Ekkor lettek egymás után rosszul a gyerekek. A klórgáz viszont csak akkor mérgezett volna, ha még áll a sátor vagy szélcsend van. De mérték, és biztosan nem klór volt. Mivel még nem ettek, étel se lehetett. Mivel más iskolákból nem lettek rosszul, tegnapi étel sem lehetett.

  5. potyek szerint:

    A Heim Pár kórház vérvételi leletei alapján klórmérgezés…

  6. admin szerint:

    Ivóvíz minőségű volt a medence vize.

  7. v39 szerint:

    Az is lehet, hogy a jégeső közeledte megváltoztatta a légkör tulajdonságait, ami fejfájást okozhatott. – Esetleg ezt is vizsgálni kellene.

  8. aggódó szerint:

    .. öltöző, zuhanyozó csapvize ?

  9. admin szerint:

    Mivel minden helyiségben mértek, vélhetően a zuhanyzóban is mértek.

  10. fradi ultra szerint:

    valahol megállt a klórgáz felhő és belegyalogoltak

  11. aggódó szerint:

    “Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy méréseket végeztek a fürdő területén a medencékben, de sehol nem mutatták ki mérgező klórgáz jelenlétét. A strand vize ivóvíz minőségűnek bizonyult, mérgező anyagot nem találtak benne. (MTI)”

    ??????? .. öltöző, zuhanyozó csapvize ?

  12. bhu szerint:

    Hisztéria.

  13. Szülő szerint:

    A kórházi vérvétel szerint klórmérgezés történt. Mindenki tudja milyen rövid idő alatt lehet semlegesíteni egy klórtöbbletet a vízben. A gyerekek elmondása szerint fehér kődarabkák úsztak a vízben. Erről ennyit. Az egyik tanárnőnek még most is kapar a torka aki jelen volt a strandon. Pedig csak a medence szélén állt.

  14. Lovas szerint:

    És ez olyan klór volt, ami további hetvenvalahány emberre már nem hatott, akik szintén ott voltak?

  15. Lovas szerint:

    Ha a tanárok hisztérikus hagulatban kezdek el vitatkozni a klórgázról, simán lehetett belőle tömeghisztéria.

  16. Szülő szerint:

    A kórházzal lehet vitaversenybe szállni. Feketén fehéren kimutatták a vérben a klór káros többletét. Biztos ez is csak téves diagnózis lehet…

  17. potyek szerint:

    39 kórházban lévő, infúzióra kötött gyerek nyilván hisztéria…

  18. Lovas szerint:

    És ezt a sajtónak meg a hivatalos szerveknek nem mondták meg, csak egy fórumozónak. Aha, értem.

  19. aggódó szerint:

    http://index.hu/belfold/2016/05/04/rejtelyes_rosszullet_39_gyereket_vittek_korhazba_csepelrol/

    Hol vannak a “hivatalos” hozzászólások?

    csepel.hu ???????????????????

  20. admin szerint:

    Tisztelt Szülő!

    A hivatalos szervek és a kórházak cáfolták, hogy megtalálták volna a rosszullét okát. Amennyiben Ön azt állítja, hogy nem mondtak igazat, vagy változás történt, legyen szíves küldje el azt a dokumentumot, amire hivatkozik. A címünk Csepel.info@gmail.com.

  21. admin szerint:

    Kedves Aggódó, a cikkben ott van, hogy az önkormányzat azonnal vizsgálatot indított.

  22. admin szerint:

    Kedves “Szülő”!

    Nem kaptunk semmit. Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy ilyen témában ilyen hazugságot írni, félrevezetni embereket rendkívül visszataszító dolog.

    A klórmérgezésnek egyébként nincs olyan tünete, amilyen tünetei a gyerekeknek voltak.

  23. bhu szerint:

    Semmi baja senkinek, sem a tanároknak, sem a diákoknak nem a kedvenc helyük az iskola.
    Tudtommal a klórt nem murva formájában borítják a medencébe.

  24. admin szerint:

    Itt a klórmérgezés tünetegyüttese: http://www.webbeteg.hu/cikkek/elsosegely/14700/a-klorgaz-maro-sulyosan-roncsolo-hatasu

    A gyerekek tünetei nyomokban sem hasonlítottak a klórgáz-mérgezés tüneteihez. Már csak ezért is undorító, hogy valaki “Szülő” néven azt hazudja, hogy a vérvizsgálat klórmérgezést mutatott ki.

  25. TenkA szerint:

    “Az is lehet, hogy a jégeső közeledte megváltoztatta a légkör tulajdonságait, ami fejfájást okozhatott.”

    Ez de édes! 🙂

  26. Grün Izidor szerint:

    TenkA!
    Igenis, van ilyen!
    Amikor egy csata sorsa dől el egy hirtelen jött zivataron!
    A mohácsi csatavesztést a török ágyúk lesre állítása mellett az OMSZ által előre nem jelzett jégesővel kombinált égiháború okozta, ami egy 150 évig tartó fejfájásban végződött! 😛

  27. anyuka szerint:

    Összevissza írnak mindent.Az a gyerek is, aki a buszon hányt már a strandon is először fejfájásra panaszkodott és már ott is hányt a strand öltözőjében.

  28. admin szerint:

    Kedves anyuka, az az egy dolog biztos, hogy a klórgáznak egyszerűen nincsenek ilyen tünetei: http://csepel.info/?p=49064

  29. fghfjhgkjhk szerint:

    Úgy sem tudjuk meg az igazat, a többi meg konteo, ez már egy ilyen hely lett.

  30. anyuka szerint:

    Ezt én is tudom, de akkor mitől lettek rosszul ennyien?A buszt is alaposan át kellene vizsgálni,mert viszont a szénmonoxid mérgezés tünetei ilyenek és ott zárt térben voltak a gyerekek.Ezt nem lehet tömeghisztériával megmagyarázni,nem kicsi gyerekekről van szó,ötödik osztályosok.

  31. admin szerint:

    Mi nem tudjuk mi volt az ok, csak azt, hogy mi nem. Klórgáz-mérgezés egészen biztosan nem. De mivel úgy tudjuk, hogy két busz volt ott, a buszokkal sem lehetett gond: annak a valószínűsége, hogy mindkét busznál ugyanaz a baj lett volna, szinte egyenlő a nullával. Legfeljebb a busz fertőtlenítőszere lehetett volna ludas, mert azt használhatták mindkét helyen. Csakhogy akkor már az odaúton lett volna gond!

    Tömegpszichózisra számos példa volt már. A lelki sokk pedig épp úgy okoz fizikai tüneteket, mint egy mérgezés. Ezért is van az, hogy baleseteknél, tragédiáknál sokkot kapnak emberek – még ha nem is éri őket fizikailag semmilyen hatás.

  32. anyuka szerint:

    Rosszul tudják, mert egy busz volt!

  33. VaLaKi szerint:

    Nem csak 1 gyerek lett rosszul, hanem több is, és az igazgatóhelyettes volt bent a kórházba, és volt olyan gyerek, akinek még este is be volt kötve az infúzió a karjába
    Ha valaki meg akar írni egy jó cikket, az ne sok marhaságot írjon le hanem olyat, ami valóban meg is történt. Valaki meg is vizsgálta azt a vizet, vagy csak jó volt azt állítani hogy igen, mert amúgy ha több tonna klórtablettától nem is, de ha sósavat vagy valami hozzá hasonló folyadékot öntenek mellé, attól klórgáz szabadul fel.

  34. admin szerint:

    Anyuka, mi két buszról hallottunk, de nem a buszok számán volt eddig vita. Valaki: talán először olvassa el, amit vitatni kíván.

  35. Gyerek szerint:

    Semmit nem tudnak! Én bent voltam a kórházban, infuziot is kaptam. Össze vissza hazudoznak egy-egy normális hozzászólást látni ami esetleg még igaz is. Egy busz volt kedves admin! KICSIT SEM VOLT PÁNIK! Aki ezt mondja az hazudozik=védi az uszodát. Önök szerint mi fontosabb? 39 gyerek élete vagy egy uszoda bezárása?! Ha fent lett volna a sátor, akkor nagyobb baj is lehetett volna!!!!!!!! És igenis kimutatták némelyikünk vérében a klórgázt!

  36. Nagyapó szerint:

    anyuka, VaLaKi, Gyerek! Fújják csak a vuvuzelát, jó hangosan!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  37. Gyerek szerint:

    Nagyapó hogy érti?

  38. Nagyapó szerint:

    Gyerek, úgy, hogy nem hiszem a konkrétumok nélküli no-name vagdalkozást. Meghazudtolja a rendőrséget, a mentőket, a katasztrófa-védelmet, a kórházat. Én nekik hiszek!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  39. Grün Izidor szerint:

    Öreg farok!
    Te már megint jobban tudsz valamit!
    Talán megkaptad a pár napja indított BRFK vizsgálat eredményét?!
    Lökd már föl, hadd lássuk mi is mi történt! 😛 😀

  40. Gyerek szerint:

    Én nem értek egyet azzal amit a média ír, én voltam kórházban, nem ők!

  41. Villanyírógép szerint:

    Érdekelt, hogy mi lett ezzel az üggyel, mert megengedhetetlennek tartom, hogy egy balesetből politikát csináljanak vagy el próbálják kenni a felelősséget.

    Ezt találtam:

    http://index.hu/belfold/2016/05/11/megsem_olyan_nagy_rejtely_klormergezes_miatt_hanytak_a_csepeli_gyerekek/

    A cikk végén:
    “A zárójelentésről készült fényképpel a cikket 2016. május 19-én egészítettük ki.”

  42. Diák szerint:

    Én is ott voltam aznap azok között a gyerekek között akik rosszul lettek és én ‘A’ osztályos voltam akik a ‘B’ osztály után úsztak külön. Egyszer csak kiküldtek minket a vízből és senki nem mondta hogy miért de érdekes mód így is szinte mindenki rosszul lett.

  43. Diák szerint:

    Hozzá teszem hogy nem volt pánik.

Itt lehet hozzászólni !