Miért kellett kifizetni ezekre a tanulmányokra 190 millió forintot?

Fidesz.hu

Miért kellett kifizetni ezekre a tanulmányokra 190 millió forintot?

Az Egymásért Egy-Másért Alapítvány közvetített a Political Capital és a Nemzetbiztonsági Hivatal között – mondta Németh Szilárd.

A fideszes országgyűlési képviselő hétfői napirend előtti felszólalásában felhívta a figyelmet arra, hogy 2006 és 2010 között a Gyurcsány-Bajnai-kormányok 17 milliárd forintot fordítottak kommunikációs tanácsokra, tanulmányok készítésére. Németh Szilárd hozzátette: ezek a megrendelések „a házi cégeknél landoltak”.

Rámutatott arra, hogy a Somogyi Zoltánhoz és Szabados Krisztiánhoz köthető Political Capital is részesült ilyen megrendelésekben; 190 millió forintért készítettek a Nemzetbiztonsági Hivatal megbízásából tanulmányokat, amelyeket aztán titkosítottak.

Úgy készítettek államtitoknak minősülő, szigorúan titkos minősítésű dokumentumokat, hogy sem a cég, sem a tulajdonos, sem pedig a munkatársak nem estek át a nemzetbiztonsági átvilágításon, és a szerződésekben nem szerepeltették a szakértők alkalmasságát alátámasztó kötelező elemet – emelte ki.

Tájékoztatott arról, hogy ő javasolta a nemzetbiztonsági ülésen, hogy ismét foglalkozzanak a témával, mivel ezek a szerződések „nem tartalmaznak minősített adatot, nem kockáztatjuk vele hazánk nemzetbiztonságát”, ha ezeket nyilvánosságra hozzák.

Közölte, néhány napja már elérhetőek a dokumentumok az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján, a szerződések, a teljesítésigazolások, a kifizetések bizonylatai és a tanulmányok egyaránt.

Aki ezt végigolvassa, felteszi magában a kérdést: miért kellettek ezek a tanulmányok? Mi szükség volt erre? Miért kellett kifizetni ezekre a tanulmányokra 190 millió forintot? – sorolta.

Hangsúlyozta, a dokumentumokból kiderül, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal a milliárdos áfacsalásért elítélt Egymásért Egy-Másért Alapítvány vezetésének segítségével lépett kapcsolatba a Political Capitallel. Németh Szilárd bemutatott egy csaknem 25 millió forintról szóló átvételi elismervényt. Nem lehet tudni, hogy ki írta alá, mert még a neve sincs ott az illetőnek – fűzte hozzá.

A kormány indít-e további vizsgálatot? – tette fel a kérdést a politikus, aki azt is tudni szeretné, hogy nyilvánosságra hozzák-e az üggyel kapcsolatos további dokumentumokat.

Forrás: Fidesz.hu

4 hozzászólás “Miért kellett kifizetni ezekre a tanulmányokra 190 millió forintot?” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    SUPERMEN !!

  2. Nagyapó szerint:

    Nahát képviselő Úr, nem tudja? A szocik alatt a Nemzetbiztonsági Hivatal csupa hülyéből állt, ezért megbíztak egy – a szakmában nemzetközi hírű céget – a Egymásért Egy-Másért Alapítványt szakértőként. Azonban ők sem voltak minden területen jártasak, ezért továbbadták e megbízást egy kitűnő, még nagyobb hírű cégnek a Political Capitallnek. Ők viszont részekre bontották a projektet és a kisebb, de jelentős részeket ismeretlen, MSZP-s “bedolgozóknak” adták.
    Legalább olyan jó, mint az offsortozás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó!
    Csepel vezérkarának miért kell tizenvalamennyi tanácsadó?

  4. Nagyapó szerint:

    Betühalmaz! Nem tudom ki a Csepel vezérkara. Nem tudom mennyi a “tizenvalamennyi”. Ha ezeket megírja, akkor értem a kérdést, mert így csak a kuglifejű parlamenti hozzászólásait idézi fel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !