Az ellenzék csak riogat

Fidesz.hu

Az ellenzék csak riogat

Ha jó minőségű vízhez jutnak a magyar fogyasztók, ráadásul kedvező áron, akkor miért van szükség valótlanságon alapuló feszültségkeltésre és a fogyasztók riogatására? – tette fel a kérdést Németh Szilárd szerdán a Parlamentben.

Németh Szilárd napirenden kívüli felszólalásában aláhúzta, az ellenzék az iskolákat, a kórházakat, de még a Városliget ügyét is a kormány elleni támadásra használja fel. A gyermek, a beteg és a zöld gondolat csak eszköz az ellenzék kezében, hogy „egy kis politikai balhét lehessen csinálni” – jelentette ki.

Felszólalásában egy „rezsiharcról és gigaveszteségről az állami rezsicégeknél” témájú ellenzéki cikkre reagált. A Fidesz „rezsicsökkentésért” felelős képviselője rámutatott, a baloldali párt szerint vissza kellene térni „a 2010 előtti világhoz” és piaci áron kellene adni az ivóvizet. Mint mondta, a politikus többezres leépítésekről és tönkretett cégekről is beszélt.

Németh Szilárd cáfolta a vádakat, rámutatva, az igazság mindezzel szemben az, hogy a Fidesz-KDNP-kormány még 2012 végén döntött a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején drasztikusan megemelt lakossági rezsiköltségek jelentős mértékű csökkentéséről. Kifejtette, az akkori felmérések szerint egy átlagos család a havi bevételeinek minimum 30 százalékát költötte rezsire, mivel a magyarok fizették Európában a legmagasabb gáz- és a második legmagasabb villamos energia árat.

Mindezt úgy, hogy a 2008-as legintenzívebb gyurcsányi emelések idején esett leginkább a gáz világpiaci ára – húzta alá, hozzátéve, a helyzet hasonló volt a vízközmű szektorban is. Példaként említette, hogy 2002-ben még 112 forint volt egy köbméter víz, ez 2013-ra 192 forintra emelkedett, amiből a rezsicsökkentéskor 20 forintot engedtek el 2013-ban. Így ma is 172 forintért vehetik a Budapestiek az ivóvizet – vezette le.

A rezsicsökkentés egyes ágazatokra gyakorolt hatásai kapcsán a vízközművek példáját felhozva elmondta, Magyarországon a háztartások egészséges, európai szinten is egyedülállóan jó minőségű ivóvízhez jutnak.

A rezsicsökkentés mértékét minden ágazatban úgy sikerült meghatározni, hogy a szolgáltatás minőségét és az ellátás biztonságát egyáltalán ne tudja negatívan befolyásolni – mutatott rá.

Mint mondta, ezt az alapelvet a jelenlegi árszínvonal megtartása mellett továbbra is elsődleges szempontként kell alapul venni. Ha jó minőségű vízhez jutnak a magyar fogyasztók, ráadásul kedvező áron, akkor miért van szükség valótlanságon alapuló feszültségkeltésre és a fogyasztók riogatására? – tette fel a kérdést.

Németh Szilárd köszönetet mondott a vízközmű szolgáltatók valamennyi szakemberének, akik munkájukkal segítik a magyar háztartások egészséges vízhez jutását.

Forrás: Fidesz.hu

Egy hozzászólás “Az ellenzék csak riogat” bejegyzésre

  1. liberalbolsevik szerint:

    Jó a kép, csak úgy isszák fejenagy magvas gondolatait, amúgy riogatásról szólva inkább jobb lenne a fityusznak hallgatni, a migráncsriadóból éltek már vagy két éve……… 🙂

Itt lehet hozzászólni !