Terrorizmus elleni intézkedésekről döntött a kormány

Magyar Idők

Iszlámbarát kamaszlányt fogott el a TEK

Pintér Sándor azt mondta: javaslataik között létszámot, eszközt, technikai fejlesztéseket kérnek. Továbbá a Terrorelhárítási Központ megerősítését, az információáramlás biztosítását szeretnék elérni.

A politikus elmondta: az Igazságügyi Minisztérium megkapta javaslataikat, amelyek alapján az ünnepek alatt elkészíti a szövegtervezetet.

A Belügyminisztérium feladata lesz, hogy a parlamenti pártokkal előzetes egyeztetést folytasson, mert – mint Pintér Sándor elmondta – javaslatuk több eleme kétharmados támogatást igényel.

Áprilisra szeretnék elkészíteni a törvényjavaslatot, amelyhez a parlament soron kívüli eljárását kérik majd.

Pintér Sándor azt mondta: javaslataik között létszámot, eszközt, technikai fejlesztéseket kérnek. Továbbá a Terrorelhárítási Központ megerősítését, az információáramlás biztosítását szeretnék elérni. Utóbbi kapcsán elmondta, hogy a kormány döntött egy terrorelhárítási információs és bűnügyi központ létrehozásáról is.

A belügyminiszter beszámolt arról is, hogy tervezik egy olyan törvény megalkotását, amelyben előírnák, hogy a magánszolgáltatók biztosítsák a rendőrség és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által lefoglalt adatszolgáltató eszközök dekódolását.

A magyar kormány már eddig is több intézkedést hozott polgárai biztonsága és nyugalma érdekében.

Miután a balkáni országok lezárták határaikat Magyarországon migrációs válsághelyzetet hirdettek ki, melyet később titkosszolgálati információk is alátámasztottak.

Közvetlenül a brüsszeli merényletek után Orbán Viktor a terrorfenyegetettség 2-es fokozatát rendelte el, és készenlétbe helyeztek a Terrorelhárítási Központ teljes állományát.

Szerda reggel, az Operatív Törzs megbeszélése után a kormányfő fenntartotta a TEK készültségét és terrorveszély 2-es fokozatát, azzal a fenntartással, hogy ha a helyzet úgy hozza, bármikor megemelhetik ennek szintjén.

Az ellenzéki pártok is indokoltnak tartják a terrorkészültséget

Egyetértettek az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kormánypárti és ellenzéki tagjai abban, hogy indokolt a kettes fokozatú terrorkészültség fenntartása.

A testület tegnapi zárt ülésén Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója, Papp Károly országos rendőr-főkapitány, valamint a polgári és katonai titkosszolgálatok képviselői tájékoztatták a bizottság tagjait a Brüsszelben történtekről, valamint magyarországi vonatkozásairól. Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke úgy fogalmazott: „barbár” támadást hajtottak végre az európai civilizáció ellen. Hangsúlyozta: nincs arra utaló információ, hogy a brüsszelihez hasonló merényletre készülnének Magyarországon.

A testület ellenzéki tagjai valamennyien azt emelték ki, hogy a terrorizmus elleni fellépés, valamint Magyarország biztonságának erősítése érdekében jogszabályi módosításokra van szükség. A jobbikos Mirkóczki Ádám azt mondta: bízik benne, hogy a terrorellenes kérdéseket nem degradálják pártpolitikai szintre, hanem ötpárti egyeztetés lesz majd. Szél Bernadett (LMP) kiemelte: nincs ok pánikra, a magyar szolgálatok maximálisan végzik a munkájukat.

A kormánypárti Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke egyetértett azzal, hogy a rendvédelmi és biztonsági szervek megerősítése mellett bizonyos jogszabály-módosításokra is szükség lehet, de egyúttal óva intett az ellenzéki, pártpolitikai javaslatoktól. Ezt azzal indokolta, hogy most az MSZP és a Jobbik is a biztonsági szervek, illetve a TEK megerősítését hangoztatja, holott korábban a terrorelhárítási szervezet megszüntetését, költségeinek csökkentését akarták. Németh Szilárd jelezte, nem ért egyet az MSZP felvetésével, hogy egy közös európai terrorelhárító és hírszerző ügynökségre is szükség lenne, mert szerinte a titkosszolgálati munka nemzetállami feladat. Németh Szilárd a brüsszeli merénylettel kapcsolatban elmondta: nem a szolgálatok követtek el hibát, hanem azok a migránspárti, „elsősorban baloldali, brüsszeli politikusok”, akik támogatták és rákényszerítették a bevándorlást Európára.

Forrás: Magyar Idők

3 hozzászólás “Terrorizmus elleni intézkedésekről döntött a kormány” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “A magyar állampolgárok számára is üzenet, hogy a Terrorelhárítási Központ emberei, a katonai és rendészeti szervek erői készen állnak arra, hogy megvédjék Magyarországot.”
    .
    Hé, Maga ott abban a kapucniban! Mit csinál azzal a fegyvernek látszó tárggyal?!
    Bankot rabolok!
    Bocsásson meg, azt hittem terroristának teccik lenni! Folytassa csak tovább! 😛 😀
    .
    http://propeller.hu/itthon/3203226-piti-bankrablo-csinalt-viccet-orban-terrorkeszultsegebol

  2. Grün Izidor szerint:

    Telt ház előtt játsszák a kiemelt kockázatú magyar-horvát meccset
    “A maradék kétszáz jegy is elkelt, így telt ház előtt rendezik meg szombaton a Magyarország-Horvátország barátságos labdarúgó-mérkőzést a Groupama Arénában.”
    .
    Minden meccsünkben kiemelten benne van a vereség kockázata!
    Ennyit tudnak falábú focistáink, bele kell nyugodni! 😀
    .
    http://propeller.hu/sport/3203429-telt-haz-elott-jatsszak-kiemelt-kockazatu-magyar-horvat

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Magyarország relatív “piti egy hely”, főleg “médiaértékben”, hogy itt legyen egy Párizs, vagy Brüsszel 2.0.

Itt lehet hozzászólni !