GYORSHÍR – Kettős robbanás történt a brüsszeli nemzetközi repülőtéren, többen megsérültek

Inforadio.hu

CeImFoQWIAAyHpo

Két robbantás rázta meg az évi 23 milliós forgalmú Zaventemet, több fel nem robbant bombát is találtak. A bepánikolt emberek fejvesztve menekültek ki. A robbanások előtt lövések dördültek és arab kiabálások hallatszottak. A repülőtér után a brüsszeli metróban is robbantás történt, ott 10 halott is lehet. Magyarországon emelték a terrorkészültséget.

A Le Soir című helyi lap friss értesülései szerint a robbanások a repülőtér indulási oldalán történtek az American Airlines légitársaság irodája közelében.

A televíziós csatornák által sugárzott képek tanúsága szerint számos rendőrt és mentőt vezényeltek a helyszínre. A légikikötő felett fekete füst gomolygott.

Pánik tört ki, az emberek menekülnek a főépületből – írja a BBC. A légiforgalmat leállították, megkezdődött a repülőtér kiürítése.

Szemtanúk arról számolnak be, hogy sok üvegfelület betörött, a helyszínen sérültek fekszenek a földön.

Halálos áldozatai is vannak a robbanásoknak

A rendőrség szerint legalább egy, egyes belga lapok értesülései szerint viszont több mint tíz ember meghalt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel történt, egyelőre ismeretlen eredetű kettős robbanásban – jelentette a VTM flamand nyelvű belga közszolgálati televízió.

Lezárják a brüsszeli repülőtér épületét, elterelik az érkező gépeket

Kiürítik és lezárják a brüsszeli nemzetközi repülőtér épületét, ahol kedd reggel két robbanás történt – közölték a helyi hatóságok. Az érkező járatokat más repülőterekre terelik át.

Forrás: Inforadio.hu

3 hozzászólás “GYORSHÍR – Kettős robbanás történt a brüsszeli nemzetközi repülőtéren, többen megsérültek” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Mindig
    ez a vége, ha egy terrorista választására bízzák, hogy kiadják, ne adják, kinek adják ki?!
    Legbiztosabb az orosz módszer: A terroristák megsemmisültek!

  2. Tóth kati szerint:

    Ez már háború!

  3. bagoly szerint:

    Izidornak igaza van !

Itt lehet hozzászólni !