Sértegetéstől a nemi erőszakig minden volt a kölni karneválon

Origo

Sértegetéstől a nemi erőszakig minden volt a kölni karneválon

Kölnben 22 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést a karneváli szezon első napján a németországi nagyváros rendőrségének pénteken közölt adatai szerint.

A bejelentett esetek száma nemcsak a kora reggel készített első mérlegben szereplő 18-hoz, hanem az utóbbi évekhez képest is emelkedett. Tavaly a kölni utcai karnevál első, a nők farsangja néven is ismert eseményén 10 szexuális bűncselekményt, 2014-ben pedig 9 ilyen esetet regisztráltak. A növekedés annak tulajdonítható, hogy megváltozott az áldozatok viszonyulása az elkövetett cselekményekhez – mondta Michael Temme, a kölni rendőrség bevetési vezetője.

Két súlyos eset

A 22 eset közül kettő súlyos. Az egyik csütörtök délután történt, egy 42 éves belga televíziós újságíró nőt molesztáltak és sértegettek, miközben élő adásban közvetített a karneválról. A másik eset péntekre virradó éjjel történt, egy nőt leütöttek és megerőszakoltak – mondta a rendőri vezető. A Bild című lap értesülése szerintaz áldozat egy 22 éves kölni lakos, a feltételezett elkövető egy 17 éves afganisztáni menedékkérő. A Bild szerint a bejelentett esetek többsége a szóbeli erőszak kategóriájába, az úgynevezett szexuális sértegetési ügyek közé tartozik.

Keddig tart a karnevál

A Rajna-vidéki városban csütörtökön 11 óra 11 perckor kezdődött el a karneváli szezon a nők farsangja néven is ismert népünnepéllyel. Az utcai mulatságok február 9-ig tartanak. A biztonsági intézkedéseket a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadások és rablások miatt megszigorították, a nagyvárosban két 12 órás műszakban összesen több mint kétezer rendőr ügyel a biztonságra.

Fotó: 2016 Anadolu Agency/Mesut Zeyrek

Forrás: Origo

2 hozzászólás “Sértegetéstől a nemi erőszakig minden volt a kölni karneválon” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    “.. egy 42 éves belga televíziós újságíró nőt molesztáltak és sértegettek, miközben élő adásban közvetített a karneválról.”
    Ezeket a “menedékkérőket” kívánja a zellenzék betelepíteni hozzánk!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. szigetország szerint:

    Folytatódik…

Itt lehet hozzászólni !