Orbán Viktor: Terrortámadásra készülnek Magyarország ellen

Magyar Idők

Orbán Viktor: Terrortámadásra készülnek Magyarország ellen

Ezért van szükség arra, hogy az állam megakadályozhassa, hogy a terrorveszélyből terrorcselekmény legyen – mondta a kormányfő a 180 percben. Hozzátette: az európai baloldal továbbra sem hajlandó észre venni az Európára leselkedő veszélyeket.

Információk vannak arról, terrortámadásokat készítenek elő magyar emberek ellen, ezért van szükség az alkotmánymódosításra, arra, hogy a kormányok megakadályozhassák: a terrorveszélyből terrorcselekmény legyen – jelentette ki a miniszterelnök a 180 percben. Hozzátette: Magyarország eddig ügyesen védte meg magát, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell folyamatosan védekezni. Tény, hogy óvatosan kell eljárni, a szabadságjogokat nem szabad korlátozni, de elsődleges az emberek biztonsága – hangsúlyozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában.

A baloldal nem tekinti igazi veszélynek a terrorveszélyt

Arra a kérdésre, hogy a magyar alkotmányban most szereplő különleges jogrendek nem jelentenek elegendő eszközt, Orbán Viktor azt felelte: így van, ez a helyzet. Jelezte ugyanakkor: óvatosan kell eljárni, mert a szabadságjogok fontosak, azokat az indokoltnál jobban nem szabad korlátozni, de „első helyre az emberek biztonságát kell tenni, meg kell őket védeni”. A baloldali elutasítást úgy kommentálta: a baloldal nem tekinti igazi veszélynek a terrorveszélyt, ahogyan a migrációról is azt mondták, hogy álprobléma. „Ha baloldali kormánya lenne Magyarországnak, akkor Köln-, Párizs-, Brüsszel-típusú állapotok lennének ebben az országban” – fogalmazott.

Amit London tesz, előreviszi Európát

A lehetséges nagy-britanniai szigorításokról a miniszterelnök azt mondta, senki nem korlátozhatja az ott munkát vállalók számát. Hozzátette: az Anglián kívül érkezőket semmiképp nem szabad diszkriminálni, és a vita most éppen arról folyik, mi minősül diszkriminációnak. A V4-es miniszterelnökök erről is tárgyalnak majd jövő héten, és a kormányfő bízik abban, megszületik az egységes álláspont. Hozzátette: azzal a brit véleménnyel, hogy az EU most nem működik jól, ezért meg kell újítani, és a tagállamoknak nagyobb önállóságot kell kapniuk, ugyanakkor egyetértünk, hiszen mi is jobban bízunk saját parlamentünkben, mint az uniósban.

Bukott oktatási rendszert vettünk át

Orbán Viktor szülőként azt várja a magyar iskoláktól, hogy a gyerekek legyenek jól neveltek, jó fizikai állapotban, és versenyképes tudást kapjanak, amellyel felnőttként is helyt állhatnak. A miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli adásában azt mondta, amikor 2010-ben megindult az átalakítás, világos volt, ez egy bukott rendszer, ahogy az is, hogy a gyerekeink egyre kevésbé állnak helyt a nemzetközi versenyben, ezért újra kellett szervezni, és jó irányban indultunk el.

A középpontban a gyerek áll

A viták mentén fontos kérdés, mi van az oktatási vita középpontjában, felkészíti-e a gyerekeket az iskola a boldogulásra, egészséges emberek lesznek-e – hangsúlyozta a kormányfő. Orbán Viktor köszönetet mondott a magyar társadalomnak azért az áldozatért, amit a pedagógusokért hozott az elmúlt években tett, és emlékeztetett az elmúlt években lezajlott, példa nélküli, közel 700 milliárdos ágazati bővülésre. A nyílt vitának, az oktatási kerekasztalnak óriási szerepe lesz – tette hozzá a miniszterelnök.

Versenyképes tudás kell

A gazdaság szereplőivel egyeztetve szinte általános az a vélemény, hogy az iskolarendszer most nem tesz meg mindent azért, hogy a gyerek az iskolából kikerülve könnyen helyet találjon a gazdaságban, ezért is indult meg a végre szakképzés átalakítása, hogy a gyerekek használható tudást kapjanak – hívta fel a figyelmet a kormányfő a Kossuth Rádió péntek reggeli adásában.

Már 4-5 ezer olyan kkv-nk van, amely a világ bármely sarkában versenyképes lehet

Hét eleji indonéziai látogatásáról szólva a miniszterelnök kifejtette: a tárgyalásai arról erősítették meg, hogy ma már van a magyar gazdaságnak 4-5 ezer olyan kis- és középvállalkozása – szemben a 2010 környéki 2-3 ezerrel -, amely képes arra, hogy a világ bármely sarkában versenyképes legyen. Ez a magyar életszínvonal emelkedésének is előfeltétele – jegyezte meg, célul tűzve ezért, hogy mintegy 12 ezer ilyen exportképes kis- és középvállalkozása legyen Magyarországnak.

Forrás: Magyar Idők

14 hozzászólás “Orbán Viktor: Terrortámadásra készülnek Magyarország ellen” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “Gulyás Gergely elképzelhetőnek nevezte, hogy terrorveszély esetén a különleges jogkör csak 15 és ne 60 napra szóljon, úgy, ahogyan az alaptörvényt azt már jelenleg is tartalmazza.”
    .
    Nem értem a Vezírt!
    Ha a Tákolmány most is tartalmazza a terrorveszélyt, akkor mire a görcsölés?! 😀

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    “Terrorfenyegetettség:
    Amikor elegendő információ áll rendelkezésre arról, hogy megnövekedett a terrorveszély az országban, a terrortámadások megelőzéséhez eszközökre van szükség. Meg kell akadályozni, hogy a terrorveszélyből terrortámadás legyen. Ezt szolgálja az alkotmánymódosítási javaslat.”

    http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20160205-orban-viktornak-is-van-iskolas-gyereke.html

    A háttérben hallgattam is, de a “Terrortámadásra készülnek Magyarország ellen”-t nem hallottam.

    Szóval erről megint ennyi…

  3. Tarjányi László szerint:

    MEGTALÁLTÁK AZT A BIZONYÍTÉKOT, AMIT SAJÁT MAGUK REJTETTEK EL! ISMERŐS UGYE?

    “Információk vannak arról, terrortámadásokat készítenek elő magyar emberek ellen”

    EGYSZERŰ, VONJÁTOK VISSZA A PARANCSOT! 😛

  4. Tarjányi László szerint:

    Amerikának is információi voltak az iraki tömegpusztító fegyverekről!

    Azok az információk, amelyeket SAJÁT MAGUK GYÁRTOTTAK! 😛

  5. Grün Izidor szerint:

    fghfjhgkjhk!
    N. Chomsky megmondta évtizedekkel ezelőtt:
    “2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.”

  6. csapajev szerint:

    Mennyire igaz,és mennyire ránk akarják sózni!
    Példát kellene venni a franciáktól.

  7. Tarjányi László szerint:

    A beszari fideszes kommentelők ehhez nem mernek hozzászólni, nyilván nincsenek beavatva! 😉

  8. felix szerint:

    Ja tudják, hogy néha ki kell menniük az utcára is.

  9. nagyapó szerint:

    Nincs terrorveszély, mondja a jobb-bal szövetség, nem kell semmit tenni. A WJC sem hitt az edlösungban. A következmények ismertek.
    Azért írják tovább nyugodtan a hülyeségeiket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Tarjányi László szerint:

    Terrorveszély a Fidesz részéről leselkedik az emberekre! Például ha elunják a földmutyit, a trafikmutyit, a brókermutyit, a felcsúti stadiont és kisvasutat, s elkezdenek lázongani . . .

  11. felix szerint:

    Kis hazug.
    Mikor mondta az ellenzék?

  12. nagyapó szerint:

    Tarjányi László! A fideszesek nem válaszolnak minden hülye írásra, mert nincs közöttük olyan invalidus, aki egész nap a gép előtt ül és gyűlölködő hozzászóláson töri a fejét.
    Érdemes a cikket is elolvasni!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Tarjányi László szerint:

    Meg nem is tudnának értelmes válaszokat írni, Németh Szilárd ügyel arra hogy nála okosabb ne legyen a csepeli Fideszben! 😛

  14. Tarjányi László szerint:

    Szombat este meg csak az ül közülük a gépnél, aki éppen a soros Admin! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !