Újabb szociális boltok nyílnak Budapesten

Pestszentimre.info, Csepel.info

A XVIII. kerülteben két helyen is nyílik szociális bolt szombaton. Az egyik a Nagykőrösi úti La Martin csemegeboltban, a másik pedig az Alacskai lakótelepen lévő La Martinban – írja a Pestszentimre.info.

A kezdeményezés lényege, hogy a magyar gazdák piachoz juthatnak a hálózat boltjaiban, és a vásárlók is jól járnak, hiszen a jó minőségű árut kedvező áron kapják meg. Csepelen a közelmúltban, a Szent László utca 115. szám alatti CBA áruházban, a 159-es busz végállomásánál nyílt szociális  bolt.

A szociális boltok közvetlenül magyar termelőktől származó, jó minőségű élelmiszereit kínálják eladásra. A termelők és a kereskedők között a közvetlen kapcsolat miatt nem rakódnak az árúra különböző logisztikai költségek A kezdeményezés nem akar, és nem is tud a nagy áruházláncok versenytársa lenni, hiszen az áru egyszerűbben jelenik meg ezekben a boltokban. Óriási érdeklődés tapasztalható a bolthálózat iránt; egyre több kisvállalkozó és termelő jelzi: csatlakozna a kezdeményezéshez.

A multik áraihoz képest húsz-negyven, bizonyos esetekben ötven százalékkal olcsóbbak a szociális boltokban kapható, magyar termelőktől származó élelmiszerek. Egy tojás például huszonkilenc, egy kiló burgonya hetvenöt, egy kiló alma pedig százhúsz forintba kerül.

A kereskedők és a termelők között a közvetlen kapcsolatot a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szervezi. A boltok nyitását hosszú szervezőmunka előzi meg a Fidesz és a MAGOSZ részéről. A kerületi szociális boltok létrejöttében Ughy Attila és Lévai István Zoltán képviselők segítettek.

Nyitási időpontok:

Nagykőrösi út La Martin Csemegebolt – április 4. szombat 10.00 óra
Alacska lakótelepi La Martin Csemegebolt – április 4. szombat 11.00 óra

Íme egy kis ízelítő a kínálatból, árakból összevetve más boltok termékeinek áraival:

Forrás: Pestszentimre.info

5 hozzászólás “Újabb szociális boltok nyílnak Budapesten” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Szlovákia több bankjában átmenetileg elfogyott a forint a Magyarországra áradó bevásárló turizmus miatt – mondta a pozsonyi Újszó című lap gazdasági tudósítója. A szomszédok ugyanis rengeteget spórolhatnak azzal, ha a magyar üzletekben költik el a pénzüket. A szlovák sajtó bár érdekességként, ugyanakkor a gazdaság szempontjából súlyos gondként ír az intenzív bevásárlóturizmusról.

  2. Cseppel Csabáné szerint:

    Tisztelt Hölgyem/Uram!

    Nagyon nagy segítség lenne sok embernek ha valahol meglehetne találni,hogy hol nyíltak ilyen üzletek.
    Aki bizony anyagi gondokkal küszködik annak bizony a kevés forintok is számítanak.
    További sok sikert kívánok a szervezőknek.Minél több ilyen üzletet.

    Üdvözlettel
    Cseppelné

  3. Prendick szerint:

    A szociális boltok listája: http://www.gazdakorok.hu/szoc.htm

  4. SZABÓ ÁGNES szerint:

    Szeretnék szociális boltot nyitni,segitene valaki hogy induljak el? Helyiségem van kb 100m2,jelenleg van engedélyem is .Ha tud valaki segiteni megköszönöm.freemail:szabo_agnes1964@freemail.hu vagy 06703673128 köszönettel.

  5. Kiss Ákosné szerint:

    Tisztelt Címzett!

    Szeretnék érdeklődni,hogy ha szociális boltot szeretnék nyitni,mik a feltételei? és hol kell kezdenem az ügyintézési menetet? Már nyugdíjas vagyok.Várom megtisztelő válaszukat.Üdv. Kissné

Itt lehet hozzászólni !