Ismét elítélték a fővárosi MSZP alelnökét

Csepel.hu

szj

Szenteczky János bűnös – hangzott el a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróságon szerda délelőtt a fővárosi MSZP alelnökének, a csepeli MSZP elnökének perén, az ítélethozatalkor. A politikust decemberben két rendbeli hűtlen kezelésért ítélte el a bíróság, amely most két rendbeli becsületsértésben találta ismét bűnösnek. Az ítélet 375.000 forintos pénzbüntetést határozott meg.

Az MSZP-s politikus a 2010-es önkormányzati választási kampány utolsó napjaiban jelentetett meg egy olyan kiadványt, amely durván rágalmazta, és bűncselekmények elkövetésével vádolta meg politikai ellenfeleit. Szenteczky János egy ismert csepeli közéleti blog, a Csepel.info nevével visszaélve követte el a becsületsértést. Miután a kiadványából botrány lett, a szocialista politikus még egy cinikus közleményt is közzé tett, amelyben ellenfeleire kente a rágalmak megjelentetését. Szenteczky János számításaiba azonban hiba csúszott, amikor a becsületsértő lap terjesztőit tetten érték. A rendőrségi nyomozás során, majd a bíróság előtt az is bebizonyosodott, hogy a lap szórásával Szenteczky János bízta meg a terjesztőket. 

A fővárosi MSZP alelnöke az utolsó szó jogán sem kért bocsánatot, sőt, újabb valótlanságokat állított. Kijelentette, hogy politikai bosszúhadjárat áldozata, és hiába tettek több tucat feljelentést ellene, mindről bebizonyosodott, hogy hamisak. Ehhez képest éppen decemberben ítélték el a politikust ugyanabban a bírósági épületben két rendbeli hűtlen kezelésért, és szintén két per folyik ellene hűtlen kezelés vádjával, a “csepeli lakásmutyi botrány” néven elhíresült bűncselekmény-sorozatban. Szenteczkyt ráadásul most is az a Hőrich és Varga Ügyvédi Iroda képviselte, amelyet jogerős bírósági ítélet szerint közpénzből fizetett ki a magánügyeinek képviseletéért. A 375.000 forintos pénzbüntetés ellen Szenteczky János fellebbezést jelentett be.

Aligha van olyan pártszervezet, amelynek olyan hosszú a bűnlajstroma, mint a csepeli szocialistáknak. Egyik politikusukat pedofília miatt ítélték börtönbüntetésre, egy másikat azért zárta ki a Budapesti Ügyvédi Kamara, mert megkárosította idős szív- és cukorbeteg ügyfelét. Deme Gábor emberölés és sikkasztás miatt kapott életfogytiglani börtönbüntetést, Takács Krisztiánt, aki jelenleg is tagja az MSZP frakciónak, magánokirat-hamisítás és becsületsértés miatt ítélték eddig el. Ellene sikkasztás vádjával jelenleg is folyik bírósági eljárás. Szenteczky eddig a duplázásokkal emelkedett ki az egyébként is erős mezőnyből: őt két rendbeli hűtlen kezelés után ítélték el most két rendbeli becsületsértésért.

Csepel.hu

 

32 hozzászólás “Ismét elítélték a fővárosi MSZP alelnökét” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    Ezek szerint Szenteczky mégsem ártatlan bárány. Pedig annyira és annyiszor mondta, hogy ártatlan.

  2. Egy szó, mint száz szerint:

    Ilyen paraméterekkel nem várható, hogy sokan rájuk voksolnának. Az embereket nem vonzzák az ilyen lelkiségű politikusok. Nem megnyugtató ilyen emberekre bízni magunkat, inkább minél távolabb legyenek tőlünk.

  3. ebihal szerint:

    Azt gondolom, hogy egyes egyéneknek van hosszabb rövidebb bűnlajstroma, nem
    pedig a pártszervezetnek. Lejáratásban ti pedig utolérhetetlenek vagytok.

  4. Egy szó, mint száz szerint:

    Itt egyénekről volt főleg szó, de nyilván az egész szervezet légköre is kérdéses, hogy jutottak el idáig, miért nem figyelmeztették, hogy valami nem stimmel, miért nyugodtak bele ilyen szintű törvénytelenségekbe. Aki jót akar azoknak akikre voksolni szeretne, nem azzal segít nekik, hogy tűzön, vízen át védi őket akár a rossz irányban is, hanem a jó irányba haladásukat támogatja.

  5. Lovas szerint:

    Erre gondolsz?

    “Egyik politikusukat pedofília miatt ítélték börtönbüntetésre, egy másikat azért zárta ki a Budapesti Ügyvédi Kamara, mert megkárosította idős szív- és cukorbeteg ügyfelét. Deme Gábor emberölés és sikkasztás miatt kapott életfogytiglani börtönbüntetést, Takács Krisztiánt, aki jelenleg is tagja az MSZP frakciónak, magánokirat-hamisítás és becsületsértés miatt ítélték eddig el. Ellene sikkasztás vádjával jelenleg is folyik bírósági eljárás. Szenteczky eddig a duplázásokkal emelkedett ki az egyébként is erős mezőnyből: őt két rendbeli hűtlen kezelés után ítélték el most két rendbeli becsületsértésért.”

    Szavazz rájuk ismét. Elvégre az unokád még utazhat a pedofil szocival gyerektáborba. Ha jól tudom, azokat szerette a pali.

  6. hol vagytok? szerint:

    ilyenkor miért nem Tarjányi László vagy Grün Izidor az első kommentelő??

  7. Tarjányi László szerint:

    Nincs mit kommentelni, mindenki maga felel a tetteiért! Mindenki ülje le amit kapott vagy kapni fog! Legyen szó akár az előző vezetés dolgairól, akár a jelenlegi dolgairól!

    Vigyázó szemetek a Metrans veszélyes anyag üzemre vessétek!

  8. Ábel Attila szerint:

    Több mint öt év telt el a feljelentés óta. Szenteczky János és ügyvédjének időhúzása is közbejátszott ebben. Ehhez képest az ügyész azt kérte, hogy enyhítő körülményként a bíróság számítsa be – többek között – a becsületsértés elkövetése óta eltelt hosszú időt. Súlyosbító körülményt nem mondott. Az ügyész. Én még úgy tanultam, hogy a védő képviseli a vádlottat. Az MSZP-s politikusok pereiben mindig van valami meghökkentő.

    De legalább ennek is vége, és a két rendbeli hűtlen kezelés mellé odakerült a két rendbeli becsületsértés. A csepeli lakásmutyi dupla tárgyalása még hátra van. A lakásmutyi ugyanis (ismét) az ügyészségnek köszönhetően két perben zajlik. Szerintem, mert ha egyben tárgyalnák, Szenteczky börtönbe ment volna. Nagyon magasan van a védőangyala, bárki is legyen az.

    Ezzel együtt azt is tudni kell, hogy Szenteczky János a személyes ügyvédjét – aki most is védte – közpénzből fizette. Ezt egy polgári perben már jogerősen megállapította a bíróság. A csepeli ügyészség szerint azonban – most kapaszkodjanak meg – nem bűncselekmény, ha valaki a közpénzt a saját személyes céljaira használja fel. Ezért panaszt tett az önkormányzat. Küzdünk az igazságért, amíg tudunk.

  9. Egy szó, mint száz szerint:

    Felháborító és elfogadhatatlan, hogy ilyen ügyész dolgozhat Csepelen közpénzből. Miért nem a közösség érdekeit tartja szem előtt, miért a bűnelkövetőét? Hogy fordulhat elő, hogy az ügyészség szerint elfogadható, hogy a közpénz személyes célt szolgáljon? Az adófizetők pénzéből pártolja a bűnt? Ő aki elvileg az igazságot kellene, hogy védje, képviselje?
    Hogy tartja így be a jogszabályokat, és hogyan a Bírák Etikai Kódexét?

  10. admin szerint:

    Tarjányi úr,

    többször kértük, hogy ne offoljon, ne szemetelje tele a cikkeket más témákkal. Miért nem elég az, ami amúgy is van? Több cikk foglalkozik a Metrans fejlesztésével, miért nem elég, hogy oda ír?

    Mára letiltjuk. Holnap újra írhat.

  11. Egy szó, mint száz szerint:

    “Az igazság… sokszor titokban marad… De az igazságtalanság… mindég kiderül… A többit majd odafenn… zárt tárgyaláson.”
    Rejtő Jenő

  12. ebihal szerint:

    Egy szó, mint száz!
    Igen, egyénekről van szó, akiknek van magánélete, amibe senki sem szereti, ha
    beleszólnak. Továbbá nem lennék meglepve, ha a leírtaknak csak egy része lenne
    igaz. A kerület vezetőinek jogi ismeretei igencsak hiányosak. Másrészt az ügyész viselkedésére lehet az is magyarázat, hogy tele van a töke az erőlködő fideszes
    társulattal. Ezek itt aprópénzért akarnak leültetni valakit, amikor a csókosaik
    milliárdokat síbolnak!

  13. Grün Izidor szerint:

    “A 375.000 forintos pénzbüntetés ellen Szenteczky János fellebbezést jelentett be”
    Ha egy ítélet ellen fellebbezni lehet az még nem jogerős!
    Annyi mint a picipacipapájánakpunnyadtpimpilimpije! 😀

  14. ebihal szerint:

    Erről jut eszembe, az ittas vezetéses ügy, hogy áll?

  15. Lovas szerint:

    A komcsik eddig azzal védekeztek, hogy még nincs bírósági döntés Szenteczkyről. Most azzal védekeznek, hogy már van, de nem jogerős. Mivel fogtok védekezni, ha jogerős lesz, hogy nem csak gyilkoltak, sikkasztottak, gyerekeket rontottak meg, ügyfeleiket vágták át, de hűtlen kezelést is elkövettek a csepeli ifjúkommunisták?

    😀

  16. felix szerint:

    Szegény kis Lovas.
    A tények azok tények. Amennyiben jogerős lesz, akkor az lesz tény.
    Védekezésről itt szó sincs. 🙂

  17. fghfjhgkjhk szerint:

    Lovas (úr)!
    Rohadjon meg a börtönben – jól kigyúrt orkok közt – a pedofil áltanár!
    De mi köze van hozzá a baloldalnak?
    Érvekkel történő levezetésre számítok, nem az origos színvonalra. 😉

  18. felix szerint:

    Látom az igazság elviselhetetlen.
    felix szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
    2016. jan
    uár 13., szerda – 23:09

  19. admin szerint:

    Többször figyelmeztettünk arra, hogy ne offoljanak a fórumozók. Sajnáljuk, ha valaki ezt nem érti.

  20. felix szerint:

    admin !
    Ez nem offolás volt, hanem bemutatása annak, hogy mikor tűritek el és mikor nem.
    Azaz válasz egy admin bejegyzésre.

  21. felix szerint:

    A másik törlésében biztos voltam, mert nagyon idevág, de nagyon ciki nektek.

  22. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Nyugodj le!
    Amikor törülnek, akkor nagyon a zelevenjükbe találtál! 😀

  23. felix szerint:

    Nekem nem elég ha csak én tudom, hogy jól céloztam.
    🙂

  24. Lovas szerint:

    Jó látni, hogyan kínlódnak tolvajék. 😀

    Felix: miért terelitek a témát Szenteczkyről? Miért nem vagytok rá büszkék? Az könnyebb lenne.

  25. felix szerint:

    Lovas!
    Akkor láttad, hogy ma melyik pártról szólt az ítélet 1 millió forint erejéig jó hírnév megsértése ügyében?
    Szenteczkyt már letárgyaltuk. Nem ér többet.

  26. kilgore trout szerint:

    Srácok! Ne tartsatok politikai bulvárt az első helyen, hagyjátok, hadd menjen lejjebb a hírfolyamban! Ha majd már a börtönben rohad, akkor majd írjatok új cikket!

  27. Orsós Rodrigó szerint:

    Kilgore!
    Hagyjad már, ez a legnagyobb örömük az életben, hetekig az első helyen lesz. Tort ültek a La Guna-ban. Sovány vígasz ugyan a rezsipápa, pacal biztos csúfos bukása után. 🙂

  28. SOS szerint:

    “Mindenkinek útját tisztán látja az Úr, szemmel tartja az ösvényeidet. Saját gaztettei fogják meg a gonoszt, a saját bűnének hurka kötözi meg. Fegyelmezetlenség viszi halálba, nagy ostobasága dönti romlásba.” Péld. 5,21-23

  29. Grün Izidor szerint:

    SOS!
    Boldogok a lelki szegények, akikről a vallás leveszi a gondolkodás terhét! 😀

  30. Egy szó, mint száz szerint:

    “Az igazságot olykor eltemetik, de a hazugság mindig kiderül.”Rejtő Jenő

    “Két ember becsülete és tisztasága sohasem azon a helyzeten múlik, amibe kerülnek, hanem a lelkivilágukon.” Rejtő Jenő

  31. SOS szerint:

    “„Bizony, ő is csak ember. Ő is csak sérült gyermek…Kicsivé kellett téged tennie, meg kellett aláznia, hogy hihessen a saját nagyságában, mert nem talált más kiutat. Akinek kisebbségi érzése van, annak a másikat még annál is kisebbé kell tennie, mint amekkorának önmagát érzi.”

  32. SOS szerint:

    Anselm Grün: A Megbocsátás Angyala

Itt lehet hozzászólni !