Emlékezés az első világháború áldozataira

Csepel.hu

Emlékezés az első világháború áldozataira

Kilencvenhét évvel ezelőtt, 1918. november 11-én írták alá azt a fegyverszünetet, amely véget vetett az első világháborúnak – erre a napra emlékezve tartott csendes megemlékezést az önkormányzat a Szent Imre téri emlékműnél. A Nagy Háború áldozatainak számát tizenöt millióra becsülik – köztük sok csepeli lelte halálát a csatatereken.

A megemlékezésen az önkormányzat részéről Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek és dr. Szeles Gábor jegyző helyezett el koszorút, amely mellett Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a csepeli Fidesz-KDNP frakció, valamint a Jobbik frakció megemlékező koszorúja kapott helyet. A megemlékezés végén minden jelenlevő elhelyezhette a kegyelet mécseseit.

Egy hozzászólás “Emlékezés az első világháború áldozataira” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    A padovai fegyverszüneti egyezmény, amit csak a magyarok tartottak be, a szomszédok viszont nem! Marcangolták Magyarországot, ahogy csak birták! A törököknek volt vér a pucájukban, nem tették le a fegyvert mert nem értettek egyet a feltételekkel! Sem az angolok, sem a franciák nem akarták hullatni a vérüket tovább, hogy a görögök megkapják Kisázsia egy részét! Így Musztafa Kemál elérte a kedvezőbb török határmegállapítást!

Itt lehet hozzászólni !