Minden magyar felelős minden magyarért

Csepel.hu

magyarkoblos 189

2015. október 20-21. között csepeli delegáció utazott az erdélyi Magyarköblösre és Kidére Borbély Lénárd polgármester vezetésével. Őt kísérte Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese és Szentkirályi Aladár, a Fasang Árpád Zeneiskola igazgatója.

A magyarok lakta Kidén ellátogattak Nagy Tibor református lelkészhez, aki felújíttatta a helyi templomot és idén tavasszal könyvtárat létesített a faluban. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet felajánlását – a Nemzeti Könyvtár sorozat egyes darabjait – Fráter Olivér elnökhelyettes és Borbély Lénárd adta át a lelkésznek.

Harmóniumjáték videón a helyi templomban

Ebben az erdélyi kis faluban átlagosan kétszázan élnek. A település egyébként arról is nevezetes, hogy Nyirő József itt volt plébános, majd ugyanitt molnárként tevékenykedett.

Magyarköblösön – ahol szintén egy református gyülekezet jelképezi a magyarság megmaradását – a Fasang Árpád Zeneiskola felajánlásában egy harmóniumot ajándékoztak a közösség számára. Az ötlet kitalálója és kezdeményezője Szentkirályi Aladár, az iskola igazgatója. A hangszert egy kisebb hangverseny és ünnepi Istentisztelet keretében adták át az egyházközségnek.

Csepel Önkormányzata és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet immár sokadik alkalommal működött együtt a határon túl szakadt magyarság érdekében, s ezt a hagyományt a jövőben is folytatni kívánják.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Minden magyar felelős minden magyarért” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Saját zsebből nem megy Lénárd???

Itt lehet hozzászólni !