Gyújtsunk jelképes őrtüzet Székelyföldért! – Csepel is csatlakozik a kezdeményezéshez

Csepel.hu

szekely_fin

A székely zászlót szolidaritásból elsőként kitűző Budafok-Tétény önkormányzata ismét nemzeti összefogásra szólít fel a székelyföldi autonómiatörekvések mellett, arra kérve a magyar települési önkormányzatokat, hogy Budafok-Tétényhez hasonlóan október 24-én, szombaton, magyar idő szerint 17.45-kor a saját településükön is gyújtsanak őrtüzet a szolidaritás jeléül, a székelyföldi autonómia támogatására!

A csepeli őrtűz gyújtásának helyszíne a Daru-domb, melyre tisztelettel várunk mindenkit, aki támogatja a Székely Nemzeti Tanács törekvését.

Székelyföldön a magyar pártok és politikai szervezetek összefogásával készülnek arra, hogy október 24-én este őrtüzekkel és az ég felé irányított fénycsóvákkal világítsák ki a régió történelmi határait.

Budafok-Tétény Önkormányzatának szervezésében aznap a kerületnek a Duna túlpartjáról is látható részén lobbannak fel a szolidaritás lángjai. Őrtüzekkel és fényszórókkal hívjuk fel közösen a figyelmet arra, hogy Székelyföld földrajzilag is létező, nem csupán virtuális egység!

A székelyföldi kezdeményezés elindítója, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke úgy fogalmazott, a megmozdulás elsődleges célja, hogy közösségi élményt adjon a résztvevőknek, hogy tudatosítsák, a székely zászló mellett Székelyföld körvonala is jelkép, hogy Székelyföld körvonala nem azonos a román kormány által javasolt közép-régió körvonalával. Székelyföldön a kijelölt pontokon ökumenikus istentiszteleteket követően 17.45-től 18 óráig égnek majd a lángok.

Csepelen Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére magyar idő szerint szombaton 17.45-kor a Daru-dombon lobbannak fel a lángok. A helyszínen a szervezők már 17.30 órától várják mindazokat, akik egyet értenek a kezdeményezés céljával.

A szolidaritási kezdeményezés, felhívás fővédnöke Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke.

Csepel.hu

21 hozzászólás “Gyújtsunk jelképes őrtüzet Székelyföldért! – Csepel is csatlakozik a kezdeményezéshez” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    Szabad tüzet gyújtani?

  2. Grün Izidor szerint:

    csapajev!
    Csak jelképesen! 😀

  3. Vazul néni szerint szerint:

    Igen szabad tüzet gyújtani 🙂 http://nebih.gov.hu/data/cms/174/290/NINCS_tuzgyujtasi_tilalom_20150907.jpg jelképesen és ténylegesen is gyufával ,öngyújtóval ,és egyéb nem részletezett módon.

  4. Grün Izidor szerint:

    Vazul néni!
    “Tegyük együtt láthatóvá október 24.-én az egy és oszthatatlan Székelyföld határát!”
    .
    Most már csak azt kellene eldönteni, hogy a határ melyik oldalán szeretnénk élni, magyarként vagy székelyként! 😀 😛

  5. Vazul néni szerint szerint:

    Mindenki maga dönti el hol szeretne élni,meg azt is hogy minek vallja magát ,magyarnak székelynek ,romának cigányak piréznek vagy belgának .

  6. helyi szerint:

    Bravó Németh, bravó Borbély, szítsátok csak a tüzet! Csak egyszer bele ne kapjon a ruhátokba! 🙂

  7. Vazul néni szerint szerint:

    A történet arról szól hogy a szomszédok által megkapott területeken élő magyarságot integrálni akarják ennek egyik módja ,hogy a tömbben élő magyarságot szétosztják olyan közigazgatási egységekbe melyekben már kisebbségbe kerülnek ,az integráció e szubtilis módját Szlovákiában is alkalmazzák (észak déli irányban).Németh és Borbély csak tiszteletben tarják jelen esetben az erdélyi magyarok törekvéseit és ez szerintem tejesen helyénvaló kezdeményezés.A környező országok Szlovákia ,Románia ,Szerbia,mindaddig ellenséget fog látni Magyarországban míg létezni fog mint állam, akkor is ha már nem él területükön magyar kisebbség.Bármilyen szomorú ez a kegyetlen valóság ,bármennyire is szeretne ,őszinte békejobbot nyújtani nekik a vesztes magyar nemzet 🙁

  8. Vazul néni szerint szerint:

    Erről szól az egy és oszthatatlan Székelyföld Grün (nem mintha te nem tudnád aki cigány, román, magyar származású vagy saját magad szerint)

  9. Vazul néni szerint szerint:

    Helyi ne foglalkozz a Németh és Borbély ruhájával a Daru dombhoz közel a tűzoltóság https://www.google.hu/maps/@47.4261783,19.0871869,3a,75y,6.91h,107.6t/data=!3m6!1e1!3m4!1sSccP3laBO4Shf76YW1o8qA!2e0!7i13312!8i6656

  10. Grün Izidor szerint:

    Vazul néni!
    A magyar származás stornó!
    Csak annak vallom magam!
    A tótot meg a zsidót kihagytad! 😀 😛

  11. Tarjányi László szerint:

    “AZ ESŐVÍZ TUDJA, HOL VAN MAGYARORSZÁG HATÁRA.
    RAINWATER KNOWS WHERE THE HUNGARIAN BORDER IS. Copyright Tarjányi László.”

  12. Vazul néni szerint szerint:

  13. Grün Izidor szerint:

    “Ha egy polgármester nem viseli a román nemzetiszínű vállszalagot vagy elmulasztja a nemzeti zászló kitűzését, a mandátuma a törvény erejénél fogva megszűnik. Ez áll abban a törvénytervezetben, amelyet Mircea Dusa védelmi miniszter dolgozott ki.”
    .
    Ha Romániában élsz be kell tartanod a román törvényeket!
    Ismerős valahonnan?! 😛 😀
    .
    http://nol.hu/kulfold/helyre-tennek-a-magyarokat-1571047?system=cachefrissit&ajax=1

  14. Grün Izidor szerint:

    Valami furcsa van ezen a képen!
    Találgassatok! 😛 😀
    http://csepel.info/wp-content/uploads/aprilis_honositas012-e1397477178649.jpg

  15. Doki szerint:

    Grün és helyi!
    Az öregek mindig azt mondták, hogy “ne tüzeskedj, mert éjjel bepisilsz.” Nektek nem kell tüzeskednek, ti anélkül is összepisáljátok magatokat, amilyen sérültek vagytok. 😉

  16. Doki szerint:

    Szeretném megkérdezni, hogy Pákozdi József, a Jobbik képviselője miért nem volt a helyszínen és miért nem képviselte a pártját? Talán a Jobbik nem támogatja Székelyföld autonómiáját?

  17. felix szerint:

    Grün Izidor !
    Lassan megszokottá válik.

  18. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Megszokottá?!
    Eddig még csak a hombárfejűn láttam fordítva a háromszínű szalagot esketéskor!
    Lehet hogy a kóbor apácák megtévesztésére olasz lett?! 😛 😀

  19. felix szerint:

    Grün Izidor.
    És a minap egy zászlórúdon.

  20. Vazul néni szerint szerint:

    Grün éppen ezen román törvények megváltoztatása véget lobognak (és fognak lobogni )a lángok a székelyföldön ha nem értenéd, de azorbángyülőleted nagyon vakká tesz ,és ha ennyit ér storno magyarságod viselhetsz román nemzetiszínű vállszalagot Magyarországon mert megteheted (úgyis összekevernék Budapest volt zászlójával 🙂 ) Természetesen megértem gyűlöleted okát hiszen Orbán és a FIDESZ hozta a kettős állampolgárságról szóló törvényt.

Itt lehet hozzászólni !