Hungarikumok Csepelen

Csepel.hu

hungarikumoknapja

Második alkalommal került megrendezésre október 11-én a Csepeli Hungarikum Fesztivál. A szokatlan helyszínen, a Puli sétány házai közötti sárkányos játszótérnél zajló fesztivál rengeteg embert megmozgatott tavaly – idén úgy tűnt, az időjárás miatt talán nem lesz annyira sikeres. A csepeli közönség azonban nem törődött a zord hideggel, egész nap tele volt az a hatalmas sátor, melyet a szervező Csepeli Városkép Kft. az eső miatt a rendezvény fölé felhúzott.

GALÉRIA

Az immár hivatalosan is a fogyasztóbarát település címével rendelkező Csepel profiljába kiválóan beleillik egy olyan esemény, ahol a kerület lakói Magyarország legkülönlegesebb termékeivel, vívmányaival, azaz a hungarikumokkal ismerkedhetnek meg. A hungarikum egyedi, jellegzetes, példa nélküli, és magyar – mindenki fel tud sorolni közülük legalább néhányat. A bátrak próbára is tehették tudásukat: egy kvíz kitöltésével különleges nyereménycsomagért lehetett versenybe szállni.

A sátorban számtalan árus várta portékájával a kíváncsiskodókat. Rengeteg magyar különlegességet lehetett megkóstolni a különleges vadhúsoktól a mézig, a házi szörpöktől a pálinkákig, de a hazánkban fellelhető ásványokból is lehetett szemezgetni, sőt fafaragványokat, szappanokat, és számtalan egyéb kézműves terméket csodálhatott és vásárolhatott meg a közönség.

A hangulatot a színpadi programok tették teljessé. Délelőtt a legkisebbeknek kedvezett a Hókirálynő meseszínpad Mátyás király tréfáival, déltől pedig a Kiskalász zenekar tartott fergeteges koncertet. A hungarikumok közé illik a néptánc is, melyet a színpadon a kecskeméti Kunság Táncegyüttes képviselt. Bognár Szilvia a Csintekerintő című, jókedvű, verses-mondókás előadásával bűvölte el a közönséget, utána a pécsi Vivat Bacchus együttes öntötte dalba a bor szeretetét. A teltházas Hungarikum Fesztivált Keresztes Ildikó koncertje zárta.

Csepel.hu

7 hozzászólás “Hungarikumok Csepelen” bejegyzésre

  1. borsodivilagos szerint:

    “A csepeli közönség azonban nem törődött a zord hideggel, egész nap tele volt az a hatalmas sátor” 🙂

    Biztosan rosszkor mentem el előtte (és néztem be) kora délután, de nekem ez nem tűnt fel. Egyébként csak egy-két apróbb észrevétel: Elég lett volt 4 parkoló helyet lezárni a 13 helyett. Csütörtök óta nehezítette a parkolását az ott élőknek. A gyerekjátékok évek óta ugyanazok, lehetne kicsit változtatni. (Mindig egy kaptafára mennek ezek a programok. vagy gyengék a szervezők, vagy nem adnak ki sokat magukból. Ezt bárki megcsinálja.)
    Egyébként kellenek a programok, ebben nincs vita. De ha csináljuk, próbáljunk fejlődni. (Ha már egy rakat pénzbe kerül.)

  2. felix szerint:

    A cikkhez sem sikerült telt házas képet rakni.
    Annyira értelmetlenek ezek a túlzások.

  3. csapajev szerint:

    Túl a nagyon rossz időn,nem ártott volna valamilyen központi!!!! helyen megrendezni.
    Ide,ahová elég nehéz eljutni / akár BKK,akár saját autó /,vajon hogyan képzelték,hogy tömegek lesznek?

  4. helyi szerint:

    Szánalmasan gyenge produkció volt, és hiába hazudják, hogy sokan voltak, mert néhány nagyon elszánt látogatón kívül senkit sem érdekelt az isten háta mögötti helyre szervezett fesztiválnak igancsak gyengécske produktum.

  5. Tarjányi László szerint:

    Ha volt pálinka, miért nem éreztétek jól magatokat? 😀

  6. Besenyi Gábor Puli stny.-i lakó szerint:

    Kár volt három napig lezárni az utca elején a parkolót, ha úgyis mindenkit beengedtek a fűre, amit rendesen tönkre is tettek. Ma ugyan próbálták rendbe tenni, de jó ha tavaszra hasonlítani fog az eredeti állapotára. Egyébként rettenetes drága volt minden pl: 1 adag pacal 1800 Ft / egy étteremben terített asztalnál kb. 1300 Ft/, mangalica tepertő 4000 Ft /bárhol néztem 3000-nél drágábbat nem találtam/, békési vastag kolbász 3800 Ft /máshol 3000 – 3500 /. Ez csak három példa, de arányaiban minden más drága volt.

  7. felix szerint:

    Kitelepüléskor minden drágább a helyfoglalási díj miatt, / ha van/

Itt lehet hozzászólni !