Parkőrök vigyáznak a rendre a Szent Imre téren

Csepel.hu

parkor

Váltott műszakban két parkőr teljesít szolgálatot a Szent Imre téren októbertől. Legfőbb feladatuk a park és a játszótér felügyelete, takarítása és gondozása. A parkőrök a Csepeli Városgazda Zrt. alkalmazottai. Október 1-jétől március 31-ig naponta reggel 8 órától délután 18 óráig, április elsejétől szeptember 30-ig pedig várhatóan 7 és 21 óra között végzik a munkájukat.

A parkőrök sötétzöld „parkőr” feliratú egyenruhában teljesítenek szolgálatot.  Általános feladataik közé tartozik a közterület és a játszótér őrzése; a játszóeszközök műszaki állapotának ellenőrzése és rendeltetésszerű használatának felügyelete. Ezen kívül ellátják a parkgondozást, a hulladékgyűjtést, a szökőkút és víz állapotának ellenőrzését, valamint az időjárási tényezők függvényében a síkosság-mentesítési feladatokat. A lakók esetleges észrevételeikkel kérhetik a parkőrök segítségét.

A parkőrök munkaideje igazodik a játszóterek nyitvatartási idejéhez. Ennek megfelelően téli időszakban (október 1-től március 31-ig) 8 és 18 óra között, míg a tervek szerint a nyári időszakban (április 1-től szeptember 30-ig) 7 és 21 óra között teljesítenek szolgálatot a főtéren.

Csepel.hu

8 hozzászólás “Parkőrök vigyáznak a rendre a Szent Imre téren” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    Úgy, az 1970-es években voltak ezek a “munkakörök” Kádár alatt. 😉

  2. nagyapó szerint:

    “Egy újszülöttnek minden vicc új”. Parkőrök a háború előtt és a háború után is voltak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Rázsó szerint:

    Néha nem jönnének ki a Kossuth – Ady sarokra a Spar elé? Ott már korán reggel elkezdődik a piálás, és estig tart. A virág bolt mellett csak hugyozó embereket lehet látni. Szemben a soha ki nem nyitó, de mindig ott álló hírlap árus bódé mögött megy a keményebb wc. Iszonyatosan büdös van, és az embereket folyamatosan terrorizálják. Csepel kapujához ez nem tartozik hozzá? Az erzsébeti újságban olvastam, hogy keményen be fogják tartatni a jogszabályokat, nálunk miért nem lehet?

  4. lolka szerint:

    Csepelen csak a Szent Imre tér létezik…(évente átépítés, járda takarítógép )…miért nem lehet bekeríteni az egész teret azt le van a gond…

  5. helyi szerint:

    Nagyapónak megvan az új munkahely! Végre, hadonászhat a szemétszedő botjával! 🙂

  6. felix szerint:

    Ő alulról is leellenőrizné a padokat esténként. 🙂

  7. nagyapó szerint:

    Felébredtek a prolik, nő a színvonal!! Komoly, értelmes hozzászólások.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. demokrácia szerint:

    ” A lakók esetleges észrevételeikkel kérhetik a parkőrök segítségét.” Parklakók? 🙂

Itt lehet hozzászólni !