Őszi móka a játszóházban

Csepel.hu

j2

Zenés színházi és játékos programokkal várták a családokat a csepeli játszóházba szombaton a II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti épületben (a volt II. Rákóczi Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől). Teltház volt, sok kisgyermek és őket kísérő szülők látogattak el az Őszi móka című ingyenes zárórendezvényre, mely a „Csepel déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja” elnevezésű projekt keretében jött létre.

A kicsik körében már jól ismert Moha bácsi zenés produkciójába interaktív módon bekapcsolódtak a játékos kedvű lurkók. Utána gyermekdalokat hallgattak, majd székely lábbábosok szórakoztatták az érdeklődőket. Akiket nem vonzott a kötött program, azok a fellépések között és alatt kézműves és zenés foglalkozásokon vehettek részt, valamint a csoportszobákban sok-sok színes játékokkal tölthették idejüket.

A csepeli önkormányzat fenntartásában s a Humán Szolgáltatások Igazgatósága működtetésében nyáron megnyílt játszóház célja, hogy a hivatali ügyintézések ideje alatt a szülők szakavatott kezekre bízhassák csemetéjüket. Az épület földszintjén három csoportszobát alakítottak ki, ahol – az egészen kicsiktől 16 éves korig – szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel s egy-egy animátor is segít a munkában. A korosztályonként tartott tematikus foglalkozások mellett főként a 0-6 éves korosztály körében népszerű a játékbirodalom – tájékoztatta oldalunkat Ipacs Dávid vezető.

A játszóház október elsejétől hétköznapokon lesz nyitva. Minden program és foglalkozás továbbra is ingyenes. Az aktuális foglalkozások időpontjairól személyesen, a kihelyezett plakátokról, a jatszohaz@hszi21.hu e-mail címen, illetve a www.hszi21.hu, a www.csepel.hu és a www.csepeldelilakokozpont.hu oldalakon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !